Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Két nap hosszabbítás: március 14-ig várja a pályázatokat a Tehetségpont

sztehetseg_kezdo

Meghosszabbította az SZTE Tehetségpont Kiválósági lista és Talent-ösztöndíjak, valamint az összes kapcsolódó pályázat határidejét március 14. 12 óráig.

A nagy érdeklődésre tekinmtettel az SZTE Tehetségpont idén is meghirdette Kiválósági lista programját a hozzá kapcsolódó Talent-ösztöndíjakkal a jó képességű, kiemelkedő szakmai teljesítményű hallgatók, valamint a sportolók és művészeti tevékenységet végzők számára, így újra arany-, ezüst- és bronzfokozatokat és hozzájuk kapcsolódó ösztöndíjakat osztanak.


2013-ban a hagyományos – alap-, mester- és osztatlan, doktori képzésben résztvevőknek, valamint a sportolóknak és művészeknek meghirdetett – kategóriák mellett Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj-programot is indítanak. A Pro Talentis Alapítvány díjait vállalati támogatás segítségével nyújtja. Így többek között az EGIS gyógyszergyár felajánlása révén gyógyszerész-, a Printker segítségével jogász-, a Sole-Mizo támogatásával pedig mérnökhallgatókat részesítenek ösztöndíjban. Emellett a doktorandusz hallgatók publikációs támogatásért is folyamodhatnak. Figyelem, a papíralapú pályázatokhoz BA-MA, és osztatlan kategória esetében kérik csatolni az elmúlt két félév eredményeit igazoló dokumentumokat és az indexmásolatot is, abban az esetben is, ha ezeket nem sikerül az on-line rendszerben rögzíteni!


Szintén újdonságként – az egyetemi sajtó kettős jubileuma alkalmából – az SZTE Média Centrum kezdeményezésére, egy kommunikációval foglalkozó hallgató gyakornok Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíjban részesülhet.


Az Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíj és egy vállalati támogatás határideje továbbra is március 26., részletek a Tehetségpont honlapján.


A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged támogatása alapján a Szent-Györgyi Albert-ösztöndíjat is e pályázati turnus keretében lehet elnyerni, akárcsak az Esélyegyenlőségi Talent-ösztöndíjat, melyet az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága támogatása alapján írnak ki speciális képzési igényű, hátrányos helyzetű és roma származású hallgatóknak.

 

További részletek a Tehetségpont honlapján


Korábban írtuk:

Újra ösztöndíjeső a Tehetségpontnál! - Vállalatok is támogatják a szegedi tehetségeket

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_2768_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.