Bezár

Hírarchívum

2024. Április

1 2 

symposiumszeged_borito1

2024. április 29.
2 perc

Huszonhárom országból csaknem ezer látogató érkezett Szegedre arra a nemzetközi konferenciára, amelyet Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel rendeztek meg április 25-27. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesülete rangos szakmai eseményén Svájcot helyezték a fókuszba, ahonnan két, a világ élvonalához tartozó professzor, Anton Sculean és Daniel Buser jött el előadóként.

IMG_8939

2024. április 29.
3 perc

Az mRNS technológia lehetséges felhasználási területei szerteágazóak: néhány éven belül akár daganatos, szív- és érrendszeri, vagy autoimmun betegségek esetén is alkalmazható terápiás stratégiát nyújthat. A Szegedi Tudományegyetemen több mRNS-alapú kutatás zajlik az első magyar Nobel-díjas kutatónő, Karikó Katalin támogatásával. Ezek közül bemutatjuk az SZTE SZAOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet Neuroregenerációs Laboratóriumában folytatott kutatómunkát. A kutatóműhely munkatársainak vizsgálata a gerincvelő sérülés mRNS-terápiával történő gyógyítását alapozhatja meg.

Evszazados_tudassal_es_modern_kutatasokkal_a_Fold_elheto_jovoejeert_nyito

2024. április 29.
5 perc

Tudományos konferenciát rendeztek a Szegedi Tudományegyetemen „FÖLDRAJZ 100 Szeged - A szegedi földrajzi felsőoktatás centenáriuma” címmel 2024. április 26-án, az SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetében. A konferencia bemutatta a 2024 évben centenáriumát ünneplő földrajzos (földrajztanár és geográfus) képzés a Dél-Alföldi régió társadalmi, gazdasági fejlődésében betöltött szerepét.

Toth_Arpad_Mentorhalo

2024. április 26.
1 perc

A Mentorháló-sorozat május 2-i előadásán dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár érkezik Szegedre, az IH Rendezvényközpontba.

rehab_ambulancia1

2024. április 26.
3 perc

Rehabilitációs Ambulanciát hozott létre az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szemészeti Klinika és a látássérült személyek Dél-Alföldi Rehabilitációs Központja. A két intézmény együttműködésének célja a látássérültek életminőségének javítása, társadalmi elszigetelődésének csökkentése.

Toth_Jonathan_es_baratai_koncertje_1

2024. április 26.
4 perc

Egyedülálló zenei élményt kínált az Egyetemi Tavasz programsorozaton az SZTE tehetsége, Tóth Jonathan és barátai koncertje. Az érdeklődők április 23-án a Rektori Épület dísztermében tekinthették meg az előadást, ahol díszvendégként Gubik Petra Junior Príma-díjas színművész is szerepelt.

szte_evezes

2024. április 26.
2 perc

A nyolcasok az Európa-bajnokság versenypályáján, szombaton versenyeznek az esemény teljes közönsége és kiemelt médiafigyelem előtt.

KJA-Number-3289

2024. április 25.
5 perc

A pedagógusképzés aktuális kihívásairól, az elmúlt években történt változásokról is beszámoltak az előadók azon a konferencián, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Központja tízéves évfordulójára szerveztek 2024. április 24-én. A szakmai összejövetelen, mások mellett, részt vett és előadást tartott Dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár.

Anyák napja az SZTE-n: virágültetéssel és zenei programokkal várják a családokat

2024. április 25.
1 perc

2024. május 4-én a Szegedi Tudományegyetem Családbarát Egyetem anyák napja alkalmából rendezvényt szervez, melyre szeretettel várják az SZTE munkatársait gyerekeikkel, unokáikkal. A program hívó üzenete: ültessünk sok virágot minden gyermeknek, édesanyának!

Aerobik_Maraton_Valogatott_14

2024. április 25.
2 perc

Nagy érdeklődés kísérte az Aerobik Maratont, a SZTEsi Maraton Programsorozat harmadik eseményét. A korábbi alkalmakhoz hűen a résztvevők létszáma ismét meghaladta a 300 főt április 17-én az SZTE Sportközpontban.

KJA-Number-7093

2024. április 24.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történeti Intézet Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék, valamint az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola közösen szervezte meg a Báthory István Középiskolai Történelem Tanulmányi Versenyt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora is méltatta a kezdeményezést.

A_CAS_Software_Kft._kapta_az_idei_SZTE_Alma_Mater_dijat_nyitokep

2024. április 23.
5 perc

Tizennyolcadik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíját április 23-án, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A 2024-es díjazott, a CAS Software Kft. a díj történetében immáron a második cég, amelyik duplázni tudott, és 2011. után újra használhatja az „SZTE Alma Mater Díjazott” címet.

SZTE_Allasborze_-_a_legrovidebb_ut_a_hallgatok_es_a_munkaltatok_kozott

2024. április 23.
3 perc

A régió és az ország meghatározó cégei várták az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban az SZTE huszonnyolcadik tavaszi állásbörzéjén. A hallgatók nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről is tájékozódhattak.

Lalaith_bor

2024. április 23.
2 perc

Az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozaton tartotta meg első koncertjét a figyelemreméltó Lalaith zenekar. Az Egyetemi Zenei Versenyre alakult együttes előadását a No Milk Today pubban láthatta a közönség.

DSC_0221szaok_felveteli1

2024. április 23.
2 perc

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára tették a jelentkezőket.

teszedd_web1

2024. április 23.
4 perc

Egyetemi épületek környékén szedték az eldobált szemetet a Szegedi Tudományegyetem dolgozói, akik a Föld napján, április 22-én csatlakoztak a TeSzedd! elnevezésű akcióhoz. Sok cigarettacsikktől, PET-palacktól, üdítős fémdoboztól és műanyag csomagolóanyagtól tisztították meg az önkéntesek a környezetüket. A résztvevők egyik célja az volt, hogy példát mutassanak.

Nyito_Kariko_Katalin_STI_KJA-98501

2024. április 22.
6 perc

„A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázattal folytatódott az SZTE ismeretterjesztő kampánya. A TikTok-videó kategóriára középiskolások és szegedi egyetemisták, míg a plakát és vers kategóriára csak SZTE-hallgatók nevezhettek. A középiskolások ötletversenyen vettek részt. Az érdekes feladatokban legjobban teljesítők jutalmát a Nobel-díjas Karikó Katalin nyújtotta át a díjazottaknak.

A koncerten ott van az egész lényem – vallja Várjon Dénes Kossuth-díjas zongoraművész - Fotó: Pilvax Studio

2024. április 22.
7 perc

A Szegedi Tudományegyetem idei Egyetemi Tavaszának ígéretes eseménye lesz Várjon Dénes Kossuth-díjas zongoraművész koncertje április 24-én 19 órától az SZTE rektori épületének dísztermében. Interjúnkból kiderül, hogy Várjon Dénes játékának zenei intenzitása mögött szenvedélyes felfedezői elmélyülés van, a művek hátországának, határterületeinek felfedezését személyes élményként éli meg, és valójában ezeken a vidékeken jár a közönség is, amikor zongorajátékát hallgatja.

pexels-nurseryart-346885bor

2024. április 19.
3 perc

A Föld napja alkalmából számos egyetemi intézmény szervez érdekes, környezettudatosságot erősítő, szemléletformáló programokat. Ezeket gyűjtöttük csokorba.

teknos_borito

2024. április 19.
2 perc

Örökbe fogadta a Szegedi Vadaspark legidősebb állatát, a közel 70 éves sarkantyús teknőst a Szegedi Egyetemi Énekkar 2024. április 18-án. Az örökbefogadói oklevelet a park igazgatója, Veprik Róbert adta át a kórus karnagyának, Száz Krisztinának.

KJA-Number-2497

2024. április 19.
4 perc

A jemeni származású, de mára már tősgyökeres szentesiként tisztelt sebész főorvos, Dr. Mokbel Abdul-Wadood Ahmed vehette át 2024. április 18-án a Dr. Bugyi István Emlékérmet. A díjat harmincöt éve alapították a szentesi kórházban, és a Szegedi Tudományegyetemmel történt integráció óta ez volt az első, közös ünneplés.

Angol_eu_nyiltnap

2024. április 18.
1 perc

Az egészségügyben használod az angolt? Oktatsz angolul? Vannak külföldi kollégáid, hallgatóid, pácienseid? Tanulnál még többet, plusz keresetre is vágysz? Érdeklődsz az egészségügyi szaknyelv iránt? Írsz tudományos közleményt? Segíthetünk hibrid képzéseinkkel!

Kincsvadászat Kelen Annával

2024. április 18.
1 perc

Április 22-én Mentorháló-előadáson a TV2 Kincsvadászok c. műsorából is ismert Kelen Anna művészettörténész, a Virág Judit Galéria szakembere a galériák, aukciók és műkincs-kereskedelem világába kalauzolja el a közönséget.

IMG_9000

2024. április 18.
2 perc

Több mint egy évtizedes hagyománnyal büszkélkedhet a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége vezetőpedagógusoknak szervezett konferenciasorozata. E hagyományt folytatva szervezte meg az SZTE két gyakorlóiskolája 2024. április 11-12. között a Gyakorlóiskolák igazgató konferenciáját, 2024. április 12-13. között a Vezetőtanítók- és tanárok XV. országos módszertani konferenciáját Szegeden.

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

2024. április 17.
4 perc

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.

Karikó Katalin érkezik Sulyok Tamás társaságában, balról a köztársasági elnök felesége, Nagy Zsuzsanna. Fotók: Sahin-Tóth István, Kovács-Jerney Ádám

2024. április 17.
4 perc

Vendégek körében, díszvacsorán köszöntötte a Szegedi Tudományegyetem vezetése a Nobel-díját alma materének ajándékozó Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát. Az április 16-i ünnepi estre az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba eljött az esemény fővédnöke, Sulyok Tamás köztársasági elnök is. Az államfő köszöntőjében kiemelte, hogy Karikó Katalin a világ csúcsára jutva is igaz ember maradt, aki visszatér oda, ahonnan indult, és felelősséggel viseltetik hazája iránt.

Brian Kobilka kémiai Nobel-díjas amerikai fiziológus a Nemzeti Tudósképző Akadémia diákjai között az SZTE Gyakorló Gimnázium SZeReTeD laborjában

2024. április 16.
4 perc

Hatvankét középiskola 450 tehetséges diákja, valamint az élettudományok területének 180 egyetemi hallgatója vett részt a Nemzeti Tudósképző Akadémia által hagyományosan Szegeden megtartott „Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozóján”.

Kariko_Katalin_STI_KJA-2544

2024. április 16.
5 perc

Mostantól állandó kiállításon tekinthető meg a Karikó Katalin Nobel-díját jelképező Nobel-arcképes plakett az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ erre alapított kiállítási terében. A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzora az őt köszöntő 2024. április 16-i díszünnepségen jelentette be, hogy Nobel-érmének 24 karátos arannyal bevont hiteles másolatát az egyetemnek ajándékozza.

Kariko_Katalin_STI_KJA-5047sajttaj_social_1

2024. április 16.
9 perc

Szegedi látogatásának első napján Karikó Katalin az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában válaszolt az újságírók kérdéseire. A kollektív interjú fókuszában a Szegedi Tudományegyetem állandó kiállításán elhelyezett Nobel-díj állt, valamint az az ötszázezer dollár, amelyet a kutatónő az SZTE hallgatóinak és fiatal kutatóinak inspirálására ajánlott fel. A beszélgetést a kiállítás gondozója, a Karikó Katalinnal régóta közvetlen kapcsolatot ápoló újságíró, Újszászi Ilona, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársa vezette.

KJA-2207

2024. április 16.
7 perc

Prof. Dr. Karikó Katalin 2024. április 16-án, kedden délelőtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) bejelentette, hogy felajánlotta Nobel-díját és a díjjal járó több mint félmillió dollárt a Szegedi Tudományegyetemnek. Az SZTE kutatóprofesszora élménybeszámolót is tartott a Nobel-díj átadását megelőző, svédországi eseményekről és a díjátadóról.

Az_SZTE_versenyen_kiderult_kik_a_legjobb_foldrajzos_kozepiskolasok_a_Karpat-medenceben_fot

2024. április 16.
3 perc

A Jakucs László Nemzetközi Középiskolai földrajzverseny Magyarország, sőt az egész Kárpát-medence legtöbb középiskolai tanulóját megmozgató földrajzversenye. Februárban 478 csapat 956 középiskolása vett részt az első iskolai fordulón, ahonnan a legjobb 96 tanuló jutott be az április 12-én és 13-án, Szegeden megrendezett döntőbe, ahova a környező országok magyar lakta területeiről és hazánk minden vármegyéjéből érkeztek versenyzők.

Tobb_mint_12_millio_forint_gyult_ossze_gyermekvedelemre_a_szegedi_AGOTA_Futason

2024. április 16.
3 perc

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Gál Ferenc Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem összefogásával valósult meg a tavasz egyik legjelentősebb régiós tömegsporteseménye, amely az egészségmegőrzésen túl jótékony célt is szolgált. Az első alaklommal megrendezett ÁGOTA Futás indulói és támogatói az állami gondoskodásban nevelt gyerekeken segítettek. Több mint 1600-an indultak, a nevezési díjakból és a szponzorok által felajánlott támogatásokból 12 millió forint gyűlt össze.

KJA-2924

2024. április 15.
5 perc

A 19. Egyetemi Tavasz programsorozat hivatalos megnyitóján, április 12-én Balázs-Piri Soma zongoraművész adott koncertet a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. Az ifjú művész interjút adott az SZTE hírportáljának, amelyben mesélt salzburgi élményeiről, időbeosztásáról és arról is, hogy amióta kollégista, megkedvelte a főzést.

Az SZTE első helyen végzett Magyarországon a QS friss rangsorában gyógyszerészet és gyógyszertudományok területen

2024. április 15.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem, amely évek óta Magyarország legjobb egyeteme a Quacquarelli Symonds (QS) összegyetemi világrangsorában, kiválóan szerepelt a brit rangsorkészítő frissen megjelent tudomány- és szakterületi listáin. A 2024. április 10-én nyilvánosságra hozott eredmények alapján az SZTE holtversenyben első helyen végzett a gyógyszerészet és gyógyszertudományok területén magyar viszonylatban. Emellett új tudományterületi listára is felkerült, és több kategóriában stabilan őrzi pozícióját mind a hazai, mind a globális mezőnyben.

KJA-1851

2024. április 15.
2 perc

Karikó Katalin után újabb Nobel-díjas professzora van a Szegedi Tudományegyetemnek, Gérard Mourou professzor, aki 2018-ban a lézerfizika területén, az impulzuserősítési felfedezéséért kapta meg a fizikai Nobel-díjat. 2024. április 11-én, egy konferencia keretében, Rovó László professzor, az SZTE rektora és Csák János kulturális és innovációs miniszter jelenlétében, Mourou professzor aláírta a Szegedi Tudományegyetemmel kötött kutatóprofesszori szerződését.

DSC07593

2024. április 15.
2 perc

A szezon egyik legnagyobb meglepetését okozta a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit a soraiban tudó SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata azzal, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjében legyőzte Magyarország legjobb férfi kosárlabdacsapatát, az ötszörös bajnok Falco KC Szombathely együttesét, ezzel a fináléba jutott és végül ezüstérmet szerzett. A szegedieknél nemcsak a játékosok között találkozunk jelenlegi hallgatókkal, hanem a menedzsmentben is. A bajnokság utolsó szakaszában nagy a tét, az erőltetett menet a Paks elleni összecsapással vette kezdetét.

BK_fotokiallitas1kint

2024. április 13.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetemen tavasszal nem csak a természet, a tehetségek is kibontják szirmaikat. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat második napján, április 11-én megnyitották az Egyetemi Fotópályázat fényképeiből válogatott kiállítást a Rektori Épületben. A pályázat eredményét is kihirdették, a helyezett hallgatók átvehették díjaikat.

KJA-1024

2024. április 13.
3 perc

Muzsikaszó töltötte be a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületét április 10-én este a Hallgatói Művészeti Versenyen. Az SZTE NKI Kulturális Irodája által szervezett versenyre rekordszámú nevezés érkezett.

nyit

2024. április 13.
3 perc

Olimpiai bronzérmes dobóatlétával, élvonalbeli kosárlabdázóval, olimpiára készülő ökölvívókkal és új sportágakkal is találkozhattak a 32. Trapp Nap résztvevői 2024. április 11-én Szegeden. A legrégebbi hagyományokra visszatekintő, SZTE hallgatók által szervezett rendezvény idén is a végzős rekreáció és életmód alapszakos hallgatók vizsgafeladata volt.

Lepjuk_meg_esemeny_borito

2024. április 12.
4 perc

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!

szaksz_gyalogtura_borito

2024. április 12.
1 perc

A Tisza és a Maros töltésein át, festői szépségű útvonalon halad majd az a gyalogtúra, amelyet az SZTE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) szervez április 20-án, szombaton.

Dr. Janáky Csaba és Dr. Balog Ádám, a Nature Catalysis publikáció vezető szerzői. Fotók: Kovács-Jerney Ádám

2024. április 11.
6 perc

A Nature lapcsalád Nature Catalysis című rangos tudományos folyóiratában jelent meg publikációja az SZTE TTIK Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék docense, Dr. Janáky Csaba által vezetett SZTE IKIKK Fotoelektrokémiai Csoportnak. A cikk témája, a szén-dioxid és a glicerin együttes, több Napnak megfelelő fényerősséggel történő fotoelektrokémiai átalakítása, arra mutat példát, hogy egy közönséges vegyipari melléktermék hogyan alakítható át energiahatékonyan új nyersanyagokká. Az eljárásról a publikáció vezető szerzői, Dr. Janáky Csaba és Dr. Balog Ádám beszélnek.

Kariko_Katalin_MTA_Szekfoglalo_S-103

2024. április 10.
5 perc

Atipikus. Tömören így jellemezhető a Nobel-díjas Karikó Katalin 2024. április 9-i akadémiai székfoglaló előadásának ünnepe. Az mRNS terápiás alkalmazása című prezentáció és az azt felvezető laudáció érzelemdús és közvetlen hangulatú programja a tudományos ismeretterjesztés iskolapéldája. A Szegedi Tudományegyetem élőben közvetítette, utólag is megtekinthetővé teszi Nobel-díjas professzora akadémiai programját. Karikó Katalin 2024. április közepén alma materét is meglátogatja, folytatja a kutatómunkát.

Dr. Osvay Károly, az SZTE Lézeres Transzmutációs Nemzeti Laboratórium vezetője a Fizikai Intézet TeWaTi lézeres laborjában.

2024. április 09.
8 perc

Az SZTE transzmutációs projektjében Dr. Osvay Károly és kutatócsoportja igazolta, hogy lehetséges a lézeres neutronelőállítás. Az a kérdés azonban még nyitott, hogy kísérletileg elérhető-e az a neutronhozam, ami egy szubkritikus reaktor működtetéséhez, és benne a transzmutációhoz elegendő. Csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemre és az ELI ALPS-ba érkezik a téma támogatója, a Nobel-díjas Gérard Mourou fizikus, akit elkísérnek a Transmutex genfi nukleáris mérnöki cég szakemberei is.

KJA-0216

2024. április 09.
4 perc

Hét hét alatt hetven helyszínen több száz program közül lehet válogatni a 19. Egyetemi Tavasz alkalmával. Az SZTE NKI Kulturális Iroda által szervezett programsorozat idei eseményeiből adtak ízelítőt a sajtó képviselőinek hétfőn a Rektori Hivatalban.

az_istenno_amulettje

2024. április 09.
3 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Kardi_Angyalai_V_3.0_2024.04.05.

2024. április 09.
1 perc

2024. április 5-én rendezték meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ápolás szakmai versenyének országos döntőjét. A versenyen 20 csapat vett részt az ország minden régiójából.

Rekordszamu_resztvevovel_zajlott_le_az_SZTE_Mernoki_Kar_Nemzetkozi_Hete

2024. április 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara március 18-22. között CEEPUS, ERASMUS+ és ERASMUS+ BIP hallgatókat és oktatókat látott vendégül nemzetközi mobilitási kapcsolatai keretében.

pexels-photo-1921326

2024. április 05.
1 perc

Újabb izgalmasnak ígérkező tudománynépszerűsítő előadással folytatódik az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpontjának új rendezvénysorozata a Somogyi-könyvtárban.

Dr. Váradi Péter emlékére szerveznek konferenciát az SZTE Mérnöki Kar közreműködésével_Fotó_Kovács-Jerney Ádám

2024. április 04.
2 perc

Az SZTE Mérnöki Kar, a Szegedi Zsidó Hitközség és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá Váradi Péter születése 100. évfordulójának emlékéül szolgáló rendezvénysorozat szervezése céljából.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek