2024. április 16., kedd English version

Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Felvételi 2015  --  Hírek  --  Hírek felvételizőknek
Miért az SZTE? Kultúra és szórakozás

10 éves az SZTE TIK - rendezvényfotók

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a neked szóló kulturális programok és szórakozási lehetőségek.

2015. február 04.


„Nagyon meg vagyok elégedve a szegedi kulturális élettel. Szerintem fantasztikus, hogy ennyi diák egy helyen van, és így pezseg az élet. Hallottam már a Kulturális Iroda öntevékeny csoportjairól, de sajnos még nem volt időm részt venni ilyesmiben, mert elég sűrű a hetem, de mindenképpen szeretnék rá idő szakítani. Igazából szívesen csatlakoznék bármihez, imádok színházba járni, táncolni, mindenféle mókás dologban részt venni. Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programját még nem ismerem, de szívesen elmennék például színházba”- mondta a Szegedi Egyetem Magazinnak Clussmann Dorina, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója.

A szegedi egyetem hallgatói aktív résztvevői Szeged város pezsgő kulturális életének. Az SZTE Kulturális Iroda nemcsak az egyetem kulturális programjait szervezi, hanem számos öntevékeny csoportot is működtet, így például a Szegedi Egyetemi Színházat, a Szegedi Egyetemi Énekkart, valamint az Universitas Szimfonikus Zenekart.

Egyetemi TavaszA Kulturális Iroda nagyszabású rendezvényeket is szervez az egyetemisták és a város lakóinak. Ezek közül is kiemelkedő a nagy hagyományokkal rendelkező Őszi Kulturális Fesztivál és az Egyetemi Tavasz programsorozat. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számos városi kikapcsolódási lehetőség közül is választhatnak. Kedvezményes diákbelépőt és Universtias-bérletet válthatnak az SZTE hallgatói a Szegedi Nemzeti Színházba, míg a Szegedi Szabadtéri Játékok csillagtetős lelátója színvonalas előadásokkal várja a nézőközönséget. A napfény városa a múzeum látogatóknak is számos programot kínál: a Móra Ferenc Múzeum és a Reök-palota állandó és időszakos kiállításokkal és érdekességekkel várják a látogatókat.

Szeged híres fesztiválvárosként él a köztudatban, így a rengeteg kulturális program mellett a gasztronómia hívei, azaz a bor, a sör, a halászlé és a grillételek kedvelői is találnak magunknak szórakozási lehetőséget.

A Tisza-parti nyár legnépszerűbb programja a külföldi sztárokat is vendégül látó Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), amely a hazai fesztiválszezon augusztus végi záró rendezvénye.

fuveszkertAz éjszakai életet habzsoló fiatalokat hétköznap kari bulik és szakos rendezvények várják. A legegyetemibbnek tartott JATE Klub a Rektori Hivatal épületének alagsorában várja a bulizni vágyó egyetemistákat. Emellett a JUGYU és a Retro Klub kínál színes zenei palettát és állandó italakciókat a kikapcsolódni vágyóknak, de Szegeden azok is megtalálják a legjobb programokat, akik a tanulás és szórakozás mellett egy kis kikapcsolódásra, pihenésre vágynak. A természet kedvelői kedvezményes belépőjeggyel látogathatják az újszegedi SZTE Füvészkertet, valamint a Szegedi Vadasparkot is, de a csillagászat szerelmeseinek is akadnak érdekes programok a Szegedi Csillagvizsgálóban.

*

A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

 

Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi
Bezár