Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE website  --  Magunkról  --  Kultúra, sport, szabadidő  --  Egyetemi Tavasz
Egyetemi Tavasz
Tisztelt Érdeklődők! Kedves Barátaim!

Sokan tudjuk: a tavasz a szegedi egyetemi polgárok kedvenc évszaka. A parkokat és teraszokat ilyenkor népesíti be az egyetemi ifjúság, és az egyre hosszabb estéken megtelnek a jól ismert klubok, előadótermek és kiállítóhelyek. A nagy múltú, ám ifjú lelkű Universitas tavaszi kulturális pezsgése ellenállhatatlan vonzerő, mely messze földről hívja a vendégeket, és messze földre viszi az itteni tavasz szépségének és gazdagságának hírét.

A Szegedi Tudományegyetem rektoraként büszke vagyok arra, hogy az Egyetemi Tavasz immár öt éve része az egyetemi polgárok kedvenc évszakának. Ez a rendezvénysorozat méltó ahhoz a szellemi és tudományos tevékenységhez, mely egyetemünket jellemzi – programjai hűen tükrözik az alkotás, az oktatás és a kutatás közötti különleges és termékeny harmóniát. Az idén Juhász Gyula születésének 125. évfordulóját ünnepelve többek között szavalóverseny, fotó- és versíró pályázat, koncertek és filmvetítések teszik emlékezetessé a tavaszi napokat, tartalmas programot kínálva a kultúra és az egyetem barátainak.

Hívom és várom Önöket, legyenek vendégeink az Egyetemi Tavasz rendezvényein!

Tartsanak velünk, örüljünk együtt a tavasz derűjének, és csodálkozzunk rá estéről estére a tehetség sokszínűségére!

Prof. Dr. Szabó Gábor
a Szegedi Tudományegyetem rektora 
Kedvezmények
REÖK Palota Tisza Lajos krt. 56.
Kedvezményes tárlatjegyek az SZTE hallgatóinak!

Kulturális hármashangzat: egy jeggyel három kiállítás is megtekinthető Az EHÖK és a REÖK kölcsönös együttműködésben támogatja a hallgatók Picasso-tárlatjegyét.

Érvényes diákigazolvánnyal 950 Ft helyett 700 Ft-ért válthatók jegyek az SZTE Ajándékboltban (SZTE TIK). Ezzel a jeggyel a Picasso-kiállítás mellett Darázs József Virágok virága és a Tingatinga festmények Tanzániából című kiállítások is megtekinthetők.

A kiállítások, hétfő kivételével, naponta 10-18 óráig látogathatók.

Bővebb információk a www.reok.hu oldalon.
DSC_2781_230x154.png

Rendezvénynaptár *

 • Pataki Tibor- SAJÁT KÖNYVTÁR című kiállítása
  július 14. - augusztus 21.
 • Pót záróvizsgára jelentkezés időpontja
  július 22. - augusztus 19.
 • Kloáka-kanális-klozet- Szeged csatornázásának kultúrtörténete
  július 27. - március 30.
 • Adategyeztető űrlap kitöltése
  augusztus 01. - augusztus 20.
 • Kari Gólyatábor
  augusztus 15. - augusztus 18.

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK