2024. április 25., csütörtök English version
2009. Szeptemberi rendezvények
Speciális képzési igényű hallgatók integrációja - szakmai nap

SANSZ A SZTE Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága 2009. szeptember 24-én szakmai napot szervez „Speciális képzési igényű hallgatók integrációja” címen.

Helyszín: SZTE, József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Címkék: EseménySZTE Életvezetési Tanácsadó Központ
A program célja, hogy felhívjuk a Szegedi Tudományegyetemen tanuló hallgatók és oktatók figyelmét azokra a módszertani lehetőségekre, szolgáltatásokra, melyekkel teljesebbé válnak a speciális képzési igényű hallgatók tanulási lehetőségei.

A résztvevők megismerhetik a mozgás-, hallás-, látássérült és tanulási zavarral küzdő fiatalok speciális képzési igényeit és információt kaphatnak a segítés lehetséges formáiról is. Számos szemléltető eszközzel és szimulációs gyakorlattal közelebb kerülhetnek az érintettekhez. A programot kiemelten ajánljuk pedagógus és gyógypedagógus hallgatóknak, mivel az elméleti ismereteken túl a program gyakorlati részekkel is szolgál, illetve minden témához kapcsolódóan lehetőség lesz beszélgetésre, vélemény- és tapasztalatcserére.

A program része a Fogyatékosságtörténeti vándorkiállítás, ahol az érdeklődők fogyatékossággal élő személyekhez való viszonyulás társadalomtörténeti feltáró munkaanyagával ismerkedhetnek meg. A kiállítás megnyitója 2009. szeptember 22. (kedd) 16 órakor lesz az SZTE JATIK Átriumában. A kiállítást megnyitja: Dr. Könczei György egyetemi tanár. A kiállítás 2009. október 2 –ig lesz látható.

Részletes program, további információ: www.sansz.hu és www.eletv.u-szeged.hu weboldalakon olvasható. Programmal kapcsolatos kérdéseket a következő elérhetőségen várjuk esely@eletv.u-szeged.hu
 
Részletes program
Bezár