2024. április 29., hétfő English version
Archívum  --  2008
Programok 2008.09.22-2008.09.28.
Szeptember 22. (hétfő):
 
Olasz hetet tartanak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Ének-Zene Tanszékén szeptember 22-26. között (hétfő-péntek). Részletes program: http://www.jgypk.u-szeged.hu/hirek/olasz-het.htm
 
 
Szeptember 23. (kedd):
 
„Migration in Europe from the 19th century until the present days - motives, targer countries, challenges faced" címmel tart angol nyelvű, tolmácsolás nélküli előadást Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel, az Osztrák Nagykövetség nagykövete szeptember 23-án 15.30-tól az SZTE Európa-tanulmányok Központ által működtetett Europe Direct Szeged európai uniós információs iroda Integrációs Klubjának keretében.
Helyszín: SZTE ÁJTK kari társalgó (Tisza Lajos krt. 54., III. emelet).
 
Jugyus Egészségnapot rendeznek az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szeptember 23-24-én (kedd-szerda).
Helyínek: a kar főépülete és a Tamási Áron Klub (Boldogasszony sgt. 6.). Részletek: http://www.jgypk.u-szeged.hu/hirek/egeszsegnap%5B1%5D.hirdetes.a4.jpg.
 
 
Szeptember 24. (szerda):
 
Agyunk vérellátása: a neurovaszkuláris egység szerepe  címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Bari Ferenc egyetemi tanár (SZTE ÁOK Élettani Intézet) szeptember 24-én 18 órától.
Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terme (Ady tér 10.).
 
 
Szeptember 25. (csütörtök):
 
Olasz-magyar innovációs napot rendez az Olasz Nagykövetség és a Szegedi Tudományegyetem szeptember 25-én 9 órától. A nap programja két nagy téma körül csoportosul: biotechnológia és boimolekuláris gyógyszerek, valamint nanotechnológia. Az érdeklődők tíz előadást és egy kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg.
Helyszín: Olasz Kulturális Központ (Dugonics tér 2.). Részletek: http://www2.u-szeged.hu/project/hirdetail/177/0/0.
 
Pályatervezési és álláskeresési tréninget rendez az SZTE Karrier Iroda szeptember 25-én 9-17 óra között. A tréning a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai felkészítést nyújt, segíti az álláskereséshez szükséges kompetenciák fejlesztését és a munkába állás gyakorlati problémáinak személyes megtapasztalását (önismereti és kommunikációs gyakorlatok, pályaterv készítése, CV és motivációs levél összeállítása, interjúszimuláció stb.). A részvétel az SZTE polgárai számára ingyenes.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) Hallgatói Centrum, tárgyaló. Bővebb információk a www.sztekarrier.hu weboldalon a Képzések menüpont alatt.
 
Biztonságpolitikai kihívások az Európai Unióban” címmel tart előadást Gazdag Ferenc, az MTA doktora, tanszékvezető egyetemi tanár (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem) szeptember 25-én 17 órától az SZTE Európa-tanulmányok Központ által működtetett Europe Direct Szeged európai uniós információs iroda Integrációs Klubjának keretében.
Helyszín: SZTE ÁJTK kari társalgó (Tisza Lajos krt. 54., III. emelet).
 
 A Nephrologiai Társaság XXV. Nagygyűlését rendezik a Szegedi Tudományegyetemen szeptember 25-27. között (csütörtök-szombat). A programok minden nap 8 órakor kezdődnek, csütörtökön és pénteken 19, szombaton 14 óráig tartanak.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.).
A vesebetegekkel és vesebetegségekkel foglalkozó konferencia kísérőjeként a TIK átriumában szakmai kiállítást is rendeznek. 
 
 
Szeptember 26. (péntek):
 
A felsőoktatás rendszerszintű változásához kapcsolódó rövid ciklusú képzések a Szegedi Tudományegyetemen című háromrészes képzés utolsó, harmadik alkalmára szeptember 26-27-én (péntek-szombat) kerül sor. A program pénteken 9-17 óra között, szombaton pedig 10-től 13 óráig tart.
Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ III. szemináriumi terme (Ady tér 10.).
 
Csillagászati és űrkutatási kiselőadások és távcsöves bemutatók az újszegedi csillagvizsgálóban az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszék szervezésében szeptember 26-án 19 órakor.
Helyszín: Újszeged, Kertész utca, a 70-es autóbusz Hatházak megállójától kb. 300 méterre. Bővebb információ: http://astro.u-szeged.hu.
 
Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatók Éjszakája elnevezésű, nagyszabású tudományos, tudományos ismeretterjesztő éjjelt. A rendezvényre szeptember 26-án kerül sor az egyetem és a város számos helyszínén.
Bővebb információ és programajánló: http://www.kutatokejszakaja.hu/index.php?page=2.
 
 
 
 
 
 

BTK2_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár