2024. április 29., hétfő English version
Archívum  --  2008
Programok 2008.09.29-2008.10.05.
Szeptember 29. (hétfő):
 
Mini-workshop on Discrete Algorithms címmel rendeznek nemzetközi tudományos konferenciát az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szeptember 29-én 9 órától.
 
Október 1. (szerda):
 
A 13. Őszi Kulturális Fesztivált október 1-30. között rendezi meg az SZTE Kulturális Iroda. Az ünnepélyes megnyitót október 1-jén 18 órakor tartják. Beszédet mond: Szabó Gábor rektor és Solymos László alpolgármester.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.).
Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. A szervezők a műfaji sokszínűség mellett az igényességet, a művészi színvonalat veszik figyelembe a program összeállításakor.
A fesztivál eseményei érdeklődő számára nyitottak, és többnyire ingyenesen látogathatók. Részletes program később!
 
Az ókori jog mint a modern európai magánjogrendszerek alapja címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Molnár Imre professor emeritus (SZTE ÁJTK Római Jogi Tanszék) október 1-jén 18 órától.
Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terme (Ady tér 10.).
 
Pályatervezési és álláskeresési tréninget rendez az SZTE Karrier Iroda október 1-jén. A tréning a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai felkészítést nyújt, segíti az álláskereséshez szükséges kompetenciák fejlesztését és a munkába állás gyakorlati problémáinak személyes megtapasztalását (önismereti és kommunikációs gyakorlatok, pályaterv készítése, CV és motivációs levél összeállítása, interjúszimuláció stb.). A részvétel az SZTE polgárai számára ingyenes.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) Hallgatói Centrum, tárgyaló. Bővebb információk a www.sztekarrier.hu weboldalon a Képzések menüpont alatt.
 
 
Október 2. (csütörtök):
 
Császár Zsuzsanna zongorahangversenyére kerül sor október 2-án 19 órakor az SZTE Zeneművészeti Karán.
Helyszín: SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenyterem (Tisza L. krt. 79-81.). Az est műsora: http://www.music.u-szeged.hu/aktualis/csaszar_koncert.htm.
 
Kommunikációs és tárgyalástechnikai tréninget tart az SZTE Karrier Iroda október 2-án és 3-án (csütörtök-péntek). A hallgatóknak a tréningek során lehetőségük van különféle szerepeket, helyzeteket kipróbálni, előzetes tapasztalatokat, élményeket gyűjteni. Az interaktív, gyakorlatorientált foglalkozások az álláskeresésre való felkészítés mellett a személyiségfejlődést, illetve néhány speciális készség fejlesztését célozzák.
A tréningeken való részvétel ingyenes. Bővebb információk a www.sztekarrier.hu weboldalon a Képzések menüpont alatt.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.).
 
Faust und kein Ende... címmel október 2-4. között (csütörtök-szombat) rendezik meg az SZTE BTK Germán Filológiai Intézet és a Magyar Goethe Társaság közös, német nyelvű konferenciáját. Az esemény apropóját az adja, hogy éppen 200 éve jelent meg Goethe Faustjának első része.
 
 
Október 3. (péntek):
 
Tudományos továbbképző ülést tart az MTA SZAB Kriminológiai Albizottsága, az SZTE Fogorvostudományi Kara, az SZTE ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet és a Magyar Igazságügyi Orvosok Társasága október 3-án (pénteken) 14 órától az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Somogyi u. 7.).
 
Csillagászati és űrkutatási kiselőadások és távcsöves bemutatók az újszegedi csillagvizsgálóban az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszék szervezésében október 3-án 19 órakor.
Helyszín: Újszeged, Kertész utca, a 70-es autóbusz Hatházak megállójától kb. 300 méterre. Bővebb információ: http://astro.u-szeged.hu.

IMG_0087_DxO_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár