2024. március 28., csütörtök English version
Archívum  --  2009  --  6. szám - 2009. április 6.  --  Sport
Új­ra pat­toghat a lab­da a fák ár­nyé­ká­ban
Az idő­já­rás ked­ve­ző­vé vá­lá­sa, a ta­vasz be­kö­szön­te a sza­bad­té­ri te­nisz­idény kez­de­tét je­len­ti a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­te­men is. Az újszege­di Er­zsé­bet Li­ge­ti Te­nisz­köz­pont hat, min­dent igényt ki­elé­gí­tő sa­la­kos pá­lyá­val vár­ja a spor­tol­ni vá­gyó­kat egé­szen ok­tó­be­rig.
Címkék: Sport

A ko­ráb­ban JATE SC Te­nisz­köz­pont­nak ne­ve­zett lé­te­sít­mény mű­köd­te­té­sé­be 2004-ben szállt be az Universitas-Szeged Diák-Szolgálató Kht. A kht. a kör­vo­na­la­zó­dó együtt­mű­kö­dés men­tén ak­kor kez­dett ko­mo­lyab­ban be­kap­cso­lód­ni az egye­te­mi élet­be: a fel­ső­ok­ta­tá­si in­téz­mény­től né­mi­kép­pen ide­gen üze­mel­te­té­si, ven­dég­lá­tá­si és sport­te­vé­keny­ség-szer­ve­zé­si fel­ada­to­kat vet­te át a te­nisz­köz­pont­ban az­zal a cél­lal, hogy emel­je a szol­gál­ta­tá­sok szín­vo­na­lát – me­sél a kez­de­tek­ről Bol­gár Zsolt ügy­ve­ze­tő.

tenisz
Gyönyörű környezetben sportolhatunk Újszegeden. Fo­tó: S. Cs.


Az­zal indítottak, hogy ki­ala­kí­tot­ták az ál­lan­dó ügy­fél­szol­gá­la­tot, egye­te­mi és sa­ját for­rá­sok­ból az ÁNTSZ és a vá­ro­si terv­ta­nács en­ge­dé­lyei alap­ján fel­újí­tot­ták a pá­lyák mel­lett ál­ló épü­let fel­ső szint­jét, s ott bü­fét ala­kí­tot­tak ki. A föld­szin­ten szo­ci­á­lis blokk lé­te­sült. 2008-ban a te­nisz­köz­pont üze­mel­te­té­sé­nek ki­zá­ró­la­gos jo­ga a kht.-hez ke­rült, ám a szak­mai fel­ügye­le­tet to­vább­ra is – Sza­bó Jó­zsef sportközpontvezető, Pro­ti­ty Sán­dor és Petro­vic­sné Te­jes Edit test­ne­ve­lők-edzők – ré­vén az SZTE Sport­köz­pont gya­ko­rol­ja. Itt tart­ják a test­ne­ve­lés­órá­nak mi­nő­sü­lő egye­te­mi te­nisz­kur­zu­so­kat is.

Az egye­te­mi te­nisz­köz­pont az idő­já­rás­tól füg­gő­en min­dig már­ci­us-áp­ri­listól ok­tó­be­rig áll a moz­gás sze­rel­me­se­i­nek ren­del­ke­zé­sé­re. Az idén sem kell már sokat várni, hogy elkez­djen pat­tog­ni a kis sár­ga lab­da a hat da­rab gyö­nyö­rű, zöld kör­nye­zet­ben, fák ár­nyé­ká­ban fek­vő, gon­do­san és ala­po­san elő­ké­szí­tett sa­la­kos pá­lyán. Nem utol­só szem­pont, hogy nem kell túl mé­lyen a zse­bé­be nyúl­ni an­nak, aki adóz­na a „fe­hér sport” él­ve­ze­té­nek, az egye­te­mi hall­ga­tók és dol­go­zók pénz­tár­cá­já­hoz sza­bott ára­kért te­ni­szez­he­tünk az újszege­di li­get­ben – min­den nap 8 és 20 (a nyá­ri fő­sze­zon­ban 22) óra kö­zött.

„A vál­ság­ra va­ló te­kin­tet­tel az idén nem emel­tük az ára­in­kat, ez­zel is pró­bál­juk se­gí­te­ni az egész­sé­ges élet­mód hí­ve­it” – mond­ja Bol­gár Zsolt. Az egye­tem dol­go­zói és hall­ga­tói – dol­go­zói azonosítókártya, il­let­ve di­ák­iga­zol­vány fel­mu­ta­tá­sá­val – mint­egy 30 szá­za­lé­kos ked­vez­mény­ben ré­sze­sül­nek: 10-15 óra kö­zött 800, egyéb idő­pont­ok­ban 1150 fo­rin­tos óra­díj el­le­né­ben hasz­nál­hat­ják a pá­lyá­kat (a kül­sős óra­dí­jak: 1150, il­let­ve 1500 fo­rint). Új le­he­tő­ség, hogy szom­ba­ton­ként 14-20 óra kö­zött min­den ár­ból to­váb­bi 10 szá­za­lék ked­vez­ményt ad­nak. A tíz­órás bér­let 8000, il­let­ve 1150 fo­rint­ba ke­rül. Az SZTE Al­ma Ma­ter tag­jai pe­dig to­váb­bi „ár­zu­ha­nás­ra” is szá­mít­hat­nak majd a kö­vet­ke­ző hó­na­pok­ban – ígé­ri az ügy­ve­ze­tő.

Fon­tos in­for­má­ció a di­á­kok szá­má­ra, hogy az SZTE Egye­te­mi Hall­ga­tói Ön­kor­mány­zat jó­vol­tá­ból – elő­ze­tes pá­lya­fog­la­lás­sal – min­den nap­pa­li és le­ve­le­zős SZTE-hallgató hét­köz­na­pon­ként 10-15 óra kö­zött in­gyen te­ni­szez­het a köz­pont két pá­lyá­ján. A hall­ga­tók ütőt és lab­dát is díj­men­te­sen kap­hat­nak a já­ték­hoz, a töb­bi­ek­nek mi­ni­má­lis ös­­sze­get (400 fo­rint/óra) kell ezért fi­zet­ni­ük.

Az SZTE Er­zsé­bet Li­ge­ti Te­nisz­köz­pont egy­re több ran­gos ver­seny­nek, tár­sa­sá­gi ren­dez­vény­nek is ott­hont ad. Évek óta itt tart­ják a ma­gyar egye­te­mi-fő­is­ko­lai te­nisz­baj­nok­ság or­szá­gos dön­tő­jét (idén má­jus 1-3. kö­zött ke­rül sor­ra), de az SZTE-s ok­ta­tók vi­a­da­lá­nak és az egye­tem part­ner­vál­la­la­tai há­zi­ver­se­nye­i­nek is ide­á­lis hely­szí­ne a komp­le­xum. Nyá­ron he­ti te­nisz­tá­bo­ro­kat szer­vez­nek a gyer­me­kek szá­má­ra (te­nisz­ok­ta­tás­sal, sza­bad­idős- és ani­má­tor­pro­gramokkal, na­pi há­rom­szo­ri ét­ke­zés­sel), de gyer­mek­zsú­rok, tan­szé­ki, csa­lá­di és kö­zös­sé­gi sport­ese­mé­nyek, ver­se­nyek le­bo­nyo­lí­tá­sát is vál­lal­ják – akár komp­lett ven­dég­lá­tás­sal, sü­tö­ge­tés­sel.

Az egye­te­mi te­nisz­köz­pont­ról, szol­gál­ta­tá­sa­i­ról, ára­i­ról bő­vebb in­for­má­ci­ók a www.s­port.u-szeged.hu/teniszkozpon­t.htm cí­men ta­lál­ha­tók.

Pin­tér M. La­jos

Bezár