Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírlevél  --  2013. November
Innovációs Hírlevél - 2013. November


SZTE Innovációs Klub


KIEMELT HÍREK


No-Ble_IdeasNO-BLE Ideas
A SEE program keretében 7 ország 13 partnerének együttműködésével indult el a NO-BLE Ideas projekt, mely az agrár-élelmiszeriparhoz köthető kutatási tevékenységek, ötletek, innovatív gondolatok felkarolásában, azok elérhetővé tételében, illetve befektető keresésben nyújt segítséget. Elgondolásaikat, ötleteiket 2013.12.10.-ig várják a szakemberek. További részletek.


Erdos_Pal_osztondij

Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíj
Az ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.
A hivatalos pályázati határidő: 2013.12.10.

További részletek.





SZTE HÍREI


Felfedező tudományról és célzott kutatásokról szóltak a Magyar Tudomány Ünnepén

„Velünk élő tudomány” címmel rendeztek plenáris ülést november 7-én az MTA SZAB székházában a Magyar Tudomány Ünnepe szegedi programjainak nyitányaként. További részletek.


A Szegedi Tudományegyetemet is támogatja a Mol

Félmilliárd forinttal járul hozzá öt magyarországi egyetem - közöttük a szegedi univerzitás - működéséhez három év alatt a Mol. További részletek.


"Kiváló Egyetem" elismerés az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának

A XXVII. Medicina Konferencián, 2013. október 18-án adták át az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának a "Kiváló Egyetem" kategóriában elnyert díjat. További részletek.


A Szegedi Tudós Akadémia is kapcsolódik a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyhez

November 29-én és 30-án az ország legjobb biológiatanárait és legkiválóbb diákjait látja vendégül a Szeged Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány. Kétnapos programjukba a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny résztvevői is bekapcsolódnak. További részletek.


RENDEZVÉNYNAPTÁR


Innováció a karácsonyi ünnepkörben - SZTE Innovációs Klub Est

Helyszín: JATE Klub nagyterem, Időpont: 2013.12.09. 18 óra
A nyugati társadalmak egyik legmeghatározóbb ünnepe a Karácsony, amely az év végének közeledtével mindannyiunk életét megváltoztatja. Az emberek közötti kapcsolatok felerősödnek, a vásárlási láz kezdetét veszi és mindenki szeretne kikapcsolódni az ünnepek alatt. Az est során különleges ajándékozási szokásokat lehet megismerni, illetve arra keressük a választ, hogy a játékgyártók milyen innovatív megoldásokkal próbálnak évről-évre megújítani a karácsonyi választékot. Gyöngyösi Gábor, a játékgyártók és –forgalmazók szemszögéből osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Dr. Frauhammer Krisztina néprajzkutatóként mutatja be a karácsonyi szokások sajátosságait.Részletekért és a regisztrációhoz kattintson ide!


hirlevel_lablec-kis_meretben