2022. október 4., kedd English version

Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Kurzuskód-adatlap

Ciklus:
2017-2018-1
Kurzuscím:

Advanced Labanotation

Kurzuskód:
DACSz-32-1
Kurzus típusa:
_Szeminárium, _Gyakorlati jegy
Mikor:
Hol:
Tantárgy:
DACSz-3, Advanced Labanotation
Tárgyelem:
DACSz-3, Advanced Labanotation
Oktató(k):
Óraszám:
heti 1.00
Kreditek száma:
0
Maximális létszám:
nincs korlát
Speciális jelzők:
nincsenek
Leírás:
Advanced Labanotation
dr. János Fügedi
The module is based on the students' knowledge and skill of reading Labanotation having been acquired in the previous semesters. Students will be given further theoretical and methodological tools to read, analyse and transcribe dances on the basis of film using also their own field experiences and other secondary sources if they have such. They will have practical tasks for transcribing dances from their own source material prepared for the dissertation. By means of continuous consultation with the tutor they will acquire skills for idealising dance movements recorded on film for the purpose of the graphic presentation by Labanotation.
Bibliography
Fügedi, János (2003): Movement Cognition and Dance Notation. Studia Musicologica Academiae Scientiarum Hungaricae 44/3-4, 393-410.
Fügedi, János (2012): Motivic microstructures and movement concepts of expression in traditional dances. In Dunin, Elsie Ivanchic – Giurchescu, Anca – Könczei, Csilla (eds.) From field to Text & Dance and Space. Proceedings of the 24th Symposium of the ICTM Study Group on Ethnochoreology. Cluj-Napoca: The Romanian Institute for Research on National Minorities, ICTM SG on Ethnochoreology, 43-46.
Fügedi, János (2011): Tánc - Jel - Írás. A néptáncok lejegyzése Lábán-kineográfiával. Szóló- és körformák. Budapest: L’Harmattan Kiadó - MTA Zenetudományi Intézet.
Hutchinson Guest, Ann (2005): Labanotation. A System of Analyzing and Recording Movement. (Fourth edition) New York and London: Routledge.
Hutchinson Guest, Ann & Kolff, Joukje (2002): Spatial Variations. Advanced Labanotation, Issue 9. Dance Books, London.
Knust, Albrecht (1979): Dictionary of Kinetography Laban (Labanotation). Macdonald and Evans.
Képzésfüggő adatok:
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés
 
 
 
 
Bezár