2024. március 29., péntek English version

Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Tanterv

Kód:
LOB_A-M
Képzési forma:
Mesterképzés (MA/MSc)
Tagozat:
Levelező
Képző intézet:
Kezelési kör:
Kredit:
120 kredit
Félév:
4
Speciális:
nem párosítható, nem tanári
Dátum:
2017.02.02. 15:57:23
Felvételi követelmények:
főiskola
Továbbtanulási lehetõségek:
PhD/DLA
Értékelési rendszer:
TT / KPR TE Megnevezés Szemeszter
01234
MK-KOBA-V Különbözeti vizsgák élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc-hez; Teljesítendő: min.30 kredit
ME-KOB_A Mesterképzés előfeltétel: élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki
MK-LOBA Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki; Teljesítendő: min.114 kredit
TT / KPR TE Megnevezés Szemeszter
01234
MK-LOBA-T Alapozó ismeretek és szakmai törzsanyag; Teljesítendő: min.81 kredit
kötelező tantárgy LOBAT010 Méréselmélet és kísérlettervezés; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT011 Méréselmélet és kísérlettervezés; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAT020 Műszeres analitika 1. (Spektroszkópiai módszerek); Teljesítendő: min. 5 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT022 Műszeres analitika 1. (Spektroszkópiai módszerek) gy.; _Laboratóriumi gyakorlat, 20 óra, _Gyakorlati jegy 5
kötelező tantárgy LOBAT030 Műszeres analitika 2. (Elválasztástechnika); Teljesítendő: min. 5 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT032 Műszeres analitika 2. (Elválasztástechnika) gy.; _Laboratóriumi gyakorlat, 20 óra, _Gyakorlati jegy, kurzusfelvétel előfeltételeLOBAT022 5
kötelező tantárgy LOBAT040 Táplálkozási ismeretek; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT041 Táplálkozási ismeretek; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT050 Élelmiszertechnológiák minőségbiztosítási és biztonsági kérdései; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT051 Élelmiszertechnológiák minőségbiztosítási és biztonsági kérdései; _Előadás, 20 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAT060 Élelmiszer-marketing; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT061 Élelmiszer-marketing; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT070 Számviteli és pénzügyi ismeretek; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT071 Számviteli és pénzügyi ismeretek; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT080 Élelmiszer toxikológia; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT081 Élelmiszer toxikológia; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 2
kötelező tantárgy LOBAT090 Élelmiszerminőség és biztonság mikrobiológiai vonatkozásai; Teljesítendő: min. 5 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT091 Élelmiszerminőség és biztonság mikrobiológiai vonatkozásai; _Előadás, 25 óra, _Kollokvium 5
kötelező tantárgy LOBAT100 Minőségirányítási rendszerek; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT101 Minőségirányítási rendszerek; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT110 Minőségirányítás, minőségmenedzsment; Teljesítendő: min. 3 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT111 Minőségirányítás, minőségmenedzsment; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium, kurzusfelvétel előfeltételeLOBAT101 3
kötelező tantárgy LOBAT120 Élelmiszerminősítés; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT121 Élelmiszerminősítés; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT130 Az élelmiszerfeldolgozás, minőség és biztonság jogi szabályozása, fogyasztóvédelem; Teljesítendő: min. 3 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT131 Az élelmiszerfeldolgozás, minőség és biztonság jogi szabályozása, fogy.véd.; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 3
kötelező tantárgy LOBAT140 Az élelmiszer lánccal szembeni elvárások, hatósági ellenőrzés; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT141 Az élelmiszer lánccal szembeni elvárások, hatósági ellenőrzés; _Előadás, 5 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT150 Élelmiszeripari innováció; Teljesítendő: min. 2 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT151 Élelmiszeripari innováció; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
kötelező tantárgy LOBAT160 Iparági szaktechnológiák; Teljesítendő: min. 6 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT161 Iparági szaktechnológiák 1.; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 3
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT163 Iparági szaktechnológiák 2.; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 3
kötelező tantárgy LOBAT500 Diplomadolgozat; Teljesítendő: min. 30 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT502 Diplomadolgozat 1.; _Konzultációs gyakorlat, 50 óra, _Beszámoló háromfokozatú 15
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT504 Diplomadolgozat 2.; _Konzultációs gyakorlat, 50 óra, _Beszámoló háromfokozatú 15
kötelező tantárgy LOBAT600 Szakmai gyakorlati képzés 2 hetes (kritérium-feltétel); Teljesítendő: min. 0 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAT602 Szakmai gyakorlati képzés 2 hetes (kritérium-feltétel); _Külső gyakorlat, 80 óra, _Aláírás 0
MK-LOBA-D Differenciált szakmai ismeretek; Teljesítendő: min.33 kredit
kötelező tantárgy LOBAD170 Minőségügyi rendszerek auditálása; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD171 Minőségügyi rendszerek auditálása; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium, kurzusfelvétel előfeltételeLOBAT111 4
kötelező tantárgy LOBAD180 Kockázatelemzés és nyomon követés az élelmiszerláncban; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD181 Kockázatelemzés és nyomon követés az élelmiszerláncban; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAD190 Analitikai és mikrobiológiai gyors módszerek; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD191 Analitikai és mikrobiológiai gyors módszerek; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAD200 Molekuláris biológia; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD201 Molekuláris biológia; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAD210 Az élelmiszer biotechnológia kockázata és etikai vonatkozásai; Teljesítendő: min. 3 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD211 Az élelmiszer biotechnológia kockázata és etikai vonatkozásai; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 3
kötelező tantárgy LOBAD220 Élelmiszer logisztika; Teljesítendő: min. 3 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD221 Élelmiszer logisztika; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 3
kötelező tantárgy LOBAD230 Az élelmiszer feldolgozás környezetvédelmi kérdései; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD231 Az élelmiszer feldolgozás környezetvédelmi kérdései; _Előadás, 15 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAD240 Üzemszervezés és gazdaságtan az élelmiszeriparban; Teljesítendő: min. 4 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD241 Üzemszervezés és gazdaságtan az élelmiszeriparban; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 4
kötelező tantárgy LOBAD250 Csomagolás technológia; Teljesítendő: min. 3 kredit
kötelező tantárgy kötelező tárgyeleme LOBAD251 Csomagolás technológia; _Előadás, 10 óra, _Kollokvium 3
MK-KOMO Közös modulok; Teljesítendő: min.6 kredit
TT / KPR TE Megnevezés Szemeszter
01234
MKS-SZV Testnevelés, nyelv, általánosan művelő; Teljesítendő: min.0 kredit
szabadon választható tantárgy XM0010 Általánosan művelő tárgyak MA, MSc; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme XM0011 Általánosan művelő tárgyak MA, MSc; _Előadás, 2 óra, _Kollokvium, ismételten felvehető 2
szabadon választható tantárgy XN0150 Lektorátusi gazdasági, szakmai nyelvórák MK-nak; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme XN0151 Lektorátusi gazdasági, szakmai nyelvórák MK-nak kredites; _Gyakorlat, 2 óra, _Gyakorlati jegy, ismételten felvehető 2
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme XN0156 Lektorátusi gazdasági, szakmai nyelvórák MK-nak nem kredites; _Gyakorlat, 2 óra, _Aláírás 0
MK_LVL_D Választható tárgyak (D) levelezős; Teljesítendő: min.0 kredit
szabadon választható tantárgy LVLD7050 Gabonatárolás technikája; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7051 Gabonatárolás technikája; _Előadás, 8 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
szabadon választható tantárgy LVLD7100 Élelmiszerallergia; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7101 Élelmiszerallergia; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
szabadon választható tantárgy LVLD7110 Húsipari számítások; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7111 Húsipari számítások; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
szabadon választható tantárgy LVLD7130 Halfeldolgozás; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7131 Halfeldolgozás; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
szabadon választható tantárgy LVLD7140 Magyar gabonaételek és fűszerek; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7141 Magyar gabonaételek és fűszerek; _Előadás, 10 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
szabadon választható tantárgy LVLD7150 Antioxidáns és antimikrobiális természetes anyagok; Teljesítendő: min. 0 kredit
szabadon választható tantárgy szabadon választható tárgyeleme LVLD7151 Antioxidáns és antimikrobiális természetes anyagok; _Előadás, 2 óra, _Beszámoló háromfokozatú 2
Jelmagyarázat: MK - mérföldko; TT/KPR - tantárgy vagy becsatolt képzési program; TE, Tantárgyelem - tantárgy tárgyeleme; - kötelező; - kötelezően választható, - szabadon választható; Tárgyelemeknél az ikon színe a tantárgy kötelezőségét jelzi, a beleírt betű pedig a tárgyelem tantárgyon belüli kötelezőségét; : ismételten felvehető; - kurzusfelvétel előfeltétele; - párhuzamosan felveendő; - vizsga előfeltétele; 0,1,... - ajánlott félév(ek) és kredit; k: kreditpontok

Mérföldkő-struktúra

Mérföldkő teljesítése kötelező.
A mérföldkő tárgyaiból min.30 kredit összegyüjtése.
Becsatolt Képzési Programok (1)
1. ME-KOB_A - Mesterképzés-előfeltétel: élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
A mérföldkő tárgyaiból és a beágyazott mérföldkövek tárgyaiból min.114 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
Kötelező tantárgyak száma 18
A mérföldkő tárgyaiból min.81 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
Kötelező tantárgyak száma 9
A mérföldkő tárgyaiból min.33 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
A mérföldkő tárgyaiból és a beágyazott mérföldkövek tárgyaiból min.6 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
Szabadon választható tantárgyak száma 2
A mérföldkő tárgyaiból min.0 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.
Mérföldkő teljesítése kötelező.
Szabadon választható tantárgyak száma 6
A mérföldkő tárgyaiból min.0 kredit összegyüjtése.
A kötelező tantárgyak teljesítése.

Szakterületi tárgyak részletes felsorolása

KOBA-V Különbözeti vizsgák élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc-hez modul
LOBA-D Differenciált szakmai ismeretek modul
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Marosi Tibor Dr. (MATLAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Krisch Judit Éva Dr. (KRJHAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Papp Tamás Dr. (PATHABS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Pfeiffer Ilona Dr. (PFIHAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Varga János Dr. (VAJHABS.SZE)
Teljesítendő:
min.3 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Gál József Dr. (GAJMAAM.SZE)
Teljesítendő:
min.3 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Folyamatmérnöki Intézet
Felelős oktató:
László Zsuzsanna Dr. (LAZIAET.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Folyamatmérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Panyor Ágota Dr. (PAAJAFS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Gyimes Ernő Dr. (GYEJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.3 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
LOBA-T Alapozó ismeretek és szakmai törzsanyag modul
Felelős tanszék:
Folyamatmérnöki Intézet
Felelős oktató:
Horváth Zsuzsanna Dr. (HOHJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Folyamatmérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Bara Tamásné Dr. (BATJACS.SZE)
Teljesítendő:
min.5 kredit
_Laboratóriumi gyakorlat, kötelező, 20 óra / 5 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Gyakorlati jegy
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Bartók Tibor Sándor Dr. (BATLAHT.SZE)
Teljesítendő:
min.5 kredit
_Laboratóriumi gyakorlat, kötelező, 20 óra / 5 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Gyakorlati jegy
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Krisch Judit Éva Dr. (KRJHAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Eszes Ferenc Dr. (ESFJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.4 kredit
_Előadás, kötelező, 20 óra / 4 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Lendvai Edina Dr. (LEEIABT.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Zsótér Brigitta Tünde Dr. (ZSBEAE.J.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Papp András Dr.habil. (PAAJACO.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Soós József Dr. (SOJJABS.SZE)
Teljesítendő:
min.5 kredit
_Előadás, kötelező, 25 óra / 5 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Panyor Ágota Dr. (PAAJAFS.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős oktató:
Marosi Tibor Dr. (MATLAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.3 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Zsarnóczay Gabriella Dr. (ZSGUAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Szabó Imre Prof. Dr. (SZIHACS.SZE)
Teljesítendő:
min.3 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Bartók Tibor Sándor Dr. (BATLAHT.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 5 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Gyimes Ernő Dr. (GYEJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.2 kredit
_Előadás, kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Folyamatmérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Véha Antal Dr. (VEAJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.6 kredit
_Előadás, kötelező, 15 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 1. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
_Előadás, kötelező, 15 óra / 3 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Javasolt felvétele:
a képzés 2. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Véha Antal Dr. (VEAJAAS.SZE)
Teljesítendő:
min.30 kredit
_Konzultációs gyakorlat, kötelező, 50 óra / 15 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
_Konzultációs gyakorlat, kötelező, 50 óra / 15 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Javasolt felvétele:
a képzés 4. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Krisch Judit Éva Dr. (KRJHAAS.SZE)
_Külső gyakorlat, kötelező, 80 óra
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Aláírás
Javasolt felvétele:
a képzés 3. félévében.
Meghirdetése:
az őszi félévben
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
LVL_D Választható tantárgyak (D) modul
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Eszes Ferenc Dr. (ESFJAAS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Véha Antal Dr. (VEAJAAS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 8 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Krisch Judit Éva Dr. (KRJHAAS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Bencsik Dóra (BEDXAAS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Bakos Tiborné (BATQABS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 10 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
Felelős oktató:
Krisch Judit Éva Dr. (KRJHAAS.SZE)
_Előadás, nem kötelező, 2 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Beszámoló háromfokozatú
Kurzushirdető tanszék:
Élelmiszermérnöki Intézet
XANPT Általános művelő, Nyelv, Pedagógia, Testnevelés modul
Felelős tanszék:
Kreditáló Tanszék
_Előadás, nem kötelező, 2 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Kollokvium
Kurzushirdető tanszék:
Kreditáló Tanszék
Felelős tanszék:
Központi Oktatási Egységek
_Gyakorlat, nem kötelező, 2 óra / 2 kredit
Ismétlés:
A tárgyelem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Gyakorlati jegy
Kurzushirdető tanszék:
Idegennyelvi Kommunikációs Intézet
_Gyakorlat, nem kötelező, 2 óra
Ismétlés:
A tárgyelem nem ismételhető.
Teljesítés módja:
_Aláírás
Kurzushirdető tanszék:
Idegennyelvi Kommunikációs Intézet
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés
 
 
 
 
Bezár