Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Agóra
Köszöntő
A Szegedi Tudományegyetem 2009 április végén új internetes szolgáltatásokat indít AGÓRA névén. Az AGÓRA célja, hogy az egyetemünkön megteremtsük azokat a webes közösségi szolgáltatásokat, melyek interaktivitást biztosítanak a Szegedi Tudományegyetem polgárai között.
A névadás nem véletlen: mint azt bizonyára sokan tudják az ókori görögöknél Agórának hívták a szabad emberek gyülekezetét, a város szívét, ahol a városlakók megtudhatták a híreket, ahol kollektív véleményt formálhattak ügyeikkel kapcsolatban, és ahol a dalnokok, poéták művészek és tudósok előadhatták gondolataikat, műveiket.
 
Az AGÓRA szellemisége az internetes fórumok segítségével továbbörökíthető: honlapunkon több tematikus színteret hoztunk létre, ahol a szó szoros és átvitt értelmében elindulhat az „eszmecsere”
 
Az "online rektori fogadóóra" havonta egyszer kerül meghirdetésre, amikor az egyetem rektorát közvetlenül lehet kérdezni, javaslatokat, ötleteket megfogalmazni az egyetemmel kapcsolatban, melyre azonnal választ is kaphatunk.
 
Az "egyetemi közösségek" rovat azokat a már meglévő webes szakmai fórumokat kívánja bemutatni ahol egy-egy témában már régóta folyik diskurzus.
 
A „szóljunk hozzá” rovatban egy-egy aktuális témához várjuk a hozzászólásokat, véleményeket.
 
Az "egyetem válaszol" bejegyzés pedig azért jött létre, hogy a hivatalos körlevelek, tanácsülések kötetlenebb formában is meg lehessen vitatni egyetemünket érintő ügyeket.
DSC_6710_230x154.png

Rendezvénynaptár *

 • Pataki Tibor- SAJÁT KÖNYVTÁR című kiállítása
  július 14. - augusztus 21.
 • Pót záróvizsgára jelentkezés időpontja
  július 22. - augusztus 19.
 • Kloáka-kanális-klozet- Szeged csatornázásának kultúrtörténete
  július 27. - március 30.
 • Adategyeztető űrlap kitöltése
  augusztus 01. - augusztus 20.
 • A személyes ügyintézés szünetel a GYTK Tanulmányi Osztályán!
  augusztus 04. - augusztus 18.

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK