Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Agóra
Köszöntő
A Szegedi Tudományegyetem 2009 április végén új internetes szolgáltatásokat indít AGÓRA névén. Az AGÓRA célja, hogy az egyetemünkön megteremtsük azokat a webes közösségi szolgáltatásokat, melyek interaktivitást biztosítanak a Szegedi Tudományegyetem polgárai között.
A névadás nem véletlen: mint azt bizonyára sokan tudják az ókori görögöknél Agórának hívták a szabad emberek gyülekezetét, a város szívét, ahol a városlakók megtudhatták a híreket, ahol kollektív véleményt formálhattak ügyeikkel kapcsolatban, és ahol a dalnokok, poéták művészek és tudósok előadhatták gondolataikat, műveiket.
 
Az AGÓRA szellemisége az internetes fórumok segítségével továbbörökíthető: honlapunkon több tematikus színteret hoztunk létre, ahol a szó szoros és átvitt értelmében elindulhat az „eszmecsere”
 
Az "online rektori fogadóóra" havonta egyszer kerül meghirdetésre, amikor az egyetem rektorát közvetlenül lehet kérdezni, javaslatokat, ötleteket megfogalmazni az egyetemmel kapcsolatban, melyre azonnal választ is kaphatunk.
 
Az "egyetemi közösségek" rovat azokat a már meglévő webes szakmai fórumokat kívánja bemutatni ahol egy-egy témában már régóta folyik diskurzus.
 
A „szóljunk hozzá” rovatban egy-egy aktuális témához várjuk a hozzászólásokat, véleményeket.
 
Az "egyetem válaszol" bejegyzés pedig azért jött létre, hogy a hivatalos körlevelek, tanácsülések kötetlenebb formában is meg lehessen vitatni egyetemünket érintő ügyeket.