2021. január 23., szombat English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság  --  Projektjeink  --  A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése

 • Ünnepélyes záró rendezvény a TIK-ben

  TIOP1312012. november 29-én ünnepélyes keretek közt zárásra került a „Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése” nevű TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0004 számú uniós projekt.

  Az elmúlt négy évben több mint 7,7 milliárd forintból valósult meg a projekt. A rendezvényen beszédet mondott Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója – korábbi projektmenedzser - , és Szabó Gábor, az SZTE rektora. A fejlesztés több egyetemi intézményt is érintett, melyek képviselői prezentációk keretében mutatták be a projekt során végbemenő változásokat. Az SZTE Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központról Braxmair Zsófia rektori kabinetvezető, a Mérnöki Karról, illetve a mérnök- és műszaki képzésről Véha Antal dékán és Keszthelyi-Szabó Gábor, a Dóm téri épületegyüttesről Varga Csaba, a TTIK dékánhelyettese, az informatikai részről Scherer Ferenc, az Egyetemi Számítóközpont igazgatója, a szarvasi beruházásokról Köles Péter egyetemi docens, a bajai programról pedig Vincze Lászlóné főiskolai docens tartott rövid prezentációt. A rendezvényről bővebben itt olvashat. http://www.u-szeged.hu/hirek/2012-november/belvarosi-egyetemme?objectParentFolderId=1191

  Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítettek a projekt megvalósulásában!


 • Infrastrukturális fejlesztések a SZIE Tessedik Campusán, Szarvason

  TIOP131_Szarvas2012. október 30-án ünnepélyes keretek között átadták a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar szarvasi Tessedik Campusán létesült napelem és napkollektor rendszert, valamint három új laboratóriumot (mérnök informatikai, környezettechnikai és környezetenergetikai labor) és két korszerű oktatástechnikai eszközökkel felszerelt előadótermet.

  A fejlesztés keretében 2011 novemberében sikerült megvalósítani a Környezetenergetikai labort, amely a megújuló energiaforrások, elsősorban a Nap sugárzásának napkollektoros és napelemes hasznosításának bemutatását, üzemi jellemzőinek széleskörű vizsgálatát, mérését teszi lehetővé a hallgatók számára.


 • Átadásra kerültek az SZTE felújított épületei

  Helyszínbejárással és rendhagyó fizika órával egybekötött ünnepélyes átadást tartottak 2012. szeptember 20-án a Dóm tér 7-8. és 9. szám alatt található oktatási épületekben. A rekonstrukció a természettudományi képzés megújítását célzó program részeként, a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat keretében valósult meg, közel 1,5 milliárdos összköltséggel.

  A szeptember 20-án, 17.00 órakor kezdődő átadón részt vett és köszöntőt mondott Dr. Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója, első projektmenedzser; Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor és Prof. Dr. Hernádi Klára, a TTIK dékánja. Rektor úr rendhagyó fizikaóráját követően ünnepélyesen átadásra került a felújított épület, felavatták az emlékeztető táblát, majd épületbejárás során az új laborokkal, eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

  DSC_6318

  Átadták a szegedi egyetem felújított Dóm téri épületeit

  Átadták az egyetem felújított épületeit

  Átadták a Szegedi Egyetem Dóm téri épületegyüttesét

uszt_logo_rgb Infoblokk3_ERFA

Bezár