2021. január 23., szombat English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság  --  Projektjeink  --  A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése
 
Üdvözöljük a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében támogatást nyert A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése c. pályázat honlapján.
 
A régió versenyképességének egyik letéteményese a Dél-alföldi Tudáspólus fejlesztése. A felsőoktatási intézmények (SZTE-Szeged, SZIE-VKK Szarvas, EJF-Baja) műszaki–természettudományos képzési portfoliójának megújítása, a K+F+I szolgáltatások színvonalának emelése, valamint az informatikai infrastruktúra fejlesztése ennek alapja. A projekt célja az A komponens keretében ezen tevékenységek infrastrukturális megalapozása: a szegedi Mérnöki Kar új épületének felépítése, egyetemi és főiskolai multifunkcionális laborok, oktatási termek (egyetemi tudás-sétány) építészeti rekonstrukciója és a Regionális Tudás-transzfer és Szolgáltató Központ (RTSZK) épületének kialakítása.
A korszerűsítéseknek köszönhetően előtérbe kerül a legújabb és legjobb elérhető technológiai megoldások használata, akadálymentes képzési és kutatási terek jönnek létre. Nő az alternatív, megújuló energiaforrások felhasználásnak aránya, csökken az energiafogyasztás.
 
A B komponens pályázati célkitűzése az egyetem mindennapi működéséhez, az „üzletmenet folytonossághoz” nélkülözhetetlen informatikai hálózat további fejlesztése és korszerűsítése az idén befejezett HEFOP-4.1.2-P.-2004-07-0034/1.0 informatikai projektjének eredményeire építve.
 
A kitűzött célok a pályázati kiírás szerint preferált matematikai, természettudományi, informatikai és műszaki oktatás és kutatás informatikai alapellátottságának fejlesztésére alkalmasak, továbbá megfelelnek az egyetem Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott elvárásoknak.
 
A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az alábbi források felhasználásával valósul meg:
 
A projekt elszámolható összköltsége:
7 726 705 732 Ft
A támogatás mértéke:
6 424 147 702 Ft
Szegedi Tudományegyetem által biztosított saját forrás:
1 302 558 030 Ft

 

Támogatási szerződés

uszt_logo_rgb Infoblokk3_ERFABezár