2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  9. szám - 2005. április 25.  --  Sport
A JUGYU NYERT. A férfiaknál és a nőknél egyaránt a JGYTK vitte haza az aranyérmet és a győzelmi kupát a kari kosárlabda bajnokságban. Az Egyetemi Tavasz programjaként is hirdetett április 18-ai döntő izgalmas meccseket hozott. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy végre nézők is ültek a lelátón, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az elődöntőket és a döntőt az újszegedi Sportcsarnokban rendezték meg. „Immáron másodszor folyik a végjáték a Sportcsarnokban, de a tavalyihoz képest jelentősen nagyobb volt az érdeklődés, körülbelül kétszáz hallgató volt kíváncsi kosaras ismerőseik küzdelmeire” – mondta Szabó József, a Sportközpont vezetője. A bajnokságért felelős vezető arról is beszámolt, hogy a négy órás program először a férfi csapatok elődöntőjével kezdődött, amit a lányok döntője követett, a nap zárásaként, pedig a két legjobb férfi csapat mérkőzött meg egymással. Így a következő eredmények születtek a férfi elődöntőben: AJTK-TTK 38-34, JGYTK-ÁOK 62-18. Kothencz Dániel és Csörgő Bálint, a TTK játékosai elmondták, hogy az utolsó percig szoros küzdelem legvégén esett ki csapatuk a ritmusból, így a jogászok fordítani tudtak. A rendezvénnyel kapcsolatban a labdák minőségét leszámítva jó a véleményük, örülnek, hogy több néző látogatott ki a döntőre, mint tavaly, és remélik, hogy jövőre még nagyobb lesz az érdeklődés. Káli Gábor az orvosok csapatkapitánya sajnálta, hogy a meccsen nem állt össze a csapatjáték, így nem tudtak a döntőben részt venni, de jövőre megpróbálnak hatásosabb játékkal a bajnokság élére kerülni.  Női elődöntő nem volt, mivel kevesebb csapat vett részt a bajnokságban, így a döntő eredménye: JGYTK-GTK 35-13, a  férfi döntőben pedig 53-38-as JGYTK győzelem született. Tapodi József, a győztes csapat játékosának véleménye szerint kezd nyugatiasodni a küzdelemsorozat, és szintén reméli, hogy a jövőben színvonalasabb lesz a rendezvény. Az idén ötödik helyen végzett BTK csapat tagja, Tomik Nimród csak szurkolóként figyelhette az eseményeket, de ígéretet tett arra, hogy a bölcsész csapat jövőre bemutatkozik a Sportcsarnokban is.
 
Gyermekek futballfesztivál Algyőn. Huszonhét csapat mintegy négyszáz fiatal labdarúgója vett részt a hétvégén megrendezett Algyői Lendület Gyermeklabdarúgó Tornán. A közönségszórakoztató meccseket hozó programon az ország legnagyobb utánpótlásbázisai képviseltették magukat. A szervezők az 1994-es, 1995-ös, 1996-os és 1997-es korosztályok számára írták ki a versenyt. A legidősebbeknél a nyíregyházi Nyírsuli nyert, a debreceni Loki Focisuli, valamint a szegedi Tisza Volán előtt. Az 1995-ösöknél viszont a Loki bizonyult a legjobbnak, miután maga mögé utasította a kecskeméti Hírösép, valamint a Tisza Volán I-es számú csapatát. Szegedi győzelem született viszont az 1996-os korosztályban, a dobogó további fokaira sorrendben a Nyírsuli, valamint a Kecskemét együttese állhatott fel. A legkisebbeknél a békéscsabai Szokolai Focisuli növendékei végeztek az élen az FTC, valamint a Pécsi Góliát ifjú titánjai előtt.  
 
Vereség Szolnokon. A Szolnok otthonában lépett legutóbb pályára az FC Szeged NB I/B-s labdarúgócsapata. Az utóbbi három fordulóban remeklő szegediek annak ellenére is joggal bízhattak legalább az egy pont megszerzésében, hogy a csapat körülményei semmit sem változtak. A mezőnyben egyenrangú küzdelem folyt, ám a kapu előtt többször veszélyeztettek a házigazdák, majd a 25. percben Balogh révén a vezetést is megszerezték. Fordulást követően is a szolnokiak előtt adódott több helyzet, akik előbb Disztl Dávid találatával növelték előnyüket, majd Kurdali 70. percben esett öngólja végképp eldöntötte a három pont sorsát.
 
Ferroép: Továbbra is hibátlanul. Idei utolsó, hazai bajnokiját játszotta a már bajnok Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. Az ellenfél a Bélapátfalva együttese volt, aki ellen természetesen Kaszás Zoltán tanítványai számítottak esélyesnek. A vége 6:2 lett, a legeredményesebb szegedi Bódi Tibor lett, aki 616 fát gurított. A magyar állampolgári esküt múlt héten letevő Fekete László ezúttal 611 fáig jutott. Az ifjúsági korú Földesi Zsolt 585, Bóta Ervin pedig 574 fával vette ki részét a sikerből. A Ferroép szombaton, a Sopron otthonában zárja a szezont.
 
PAPÍRFORMA PICK SIKER SZÜLETETT a férfi kézilabda NB I rájátszásának második fordulójában, amelyben a második helyen álló Pick-Szeged a Tatabánya csapatát látta vendégül. Az esélyek ezúttal is a vendéglátók mellett szóltak, akik az alapszakaszban mindkétszer jobbnak bizonyultak az egykori bányászváros csapatánál. Most sem borult a papírforma, ugyanis Kovács Péter tanítványai magabiztos, 35-24-es győzelmet arattak.
Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, még a 20. percben is csak egy gól volt a szegediek előnye, ekkor 8-7-et mutatott az eredményjelző. Szente és Puljezevics sem élete legjobb teljesítményét nyújtotta, még szerencse, hogy Ilyés most is hozta az utóbbi időben mutatott jó formáját, vezérletével megnyugtató, hétgólos hazai fórral vonulhattak pihenőre a csapatok, 18-11. Az egykori válogatott vendégkapus, Szathmári vezérletével egészen az 50. percig megmaradt a hétgólos különbség, 28-21. Azonban Ilyés nyolc, Bajusz öt, valamint Djurkovics négy találatának köszönhetően rákapcsolt a Pick, és végül magabiztosan, tizenegy góllal nyert.
A klubbal kapcsolatos hír, hogy a következő szezontól ismét a Picket erősíti Herbert Gábor. A szegedi nevelésű beálló Győrből tér vissza a Tisza-partjára, ugyanis 2+1 éves szerződést írt alá a vezetőkkel.
Kialakult a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének programja. Eldőlt, hogy az idei Final Fournak Balatonfüred ad otthont. Az elődöntőket, amelyben a Pick a Csömörrel, a Fotex pedig a Dunaferrel mérkőzik, május 27-én, míg a helyosztókat másnap rendezik.
D. T., N.A.G., L. L.

DSC_2678_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár