2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2009  --  12. szám - 2009. november 23.  --  Sport
Ki­kap­tak a pó­lós lá­nyok
Nem jött össze a bravúr az utánpótlás-válogatott ellen
Címkék: Sport
A sze­ge­di szur­ko­lók bíz­tak ben­ne, hogy a Hon­véd-EL­TE Pó­ló el­len ki­ví­vott el­ső A cso­por­tos győ­ze­lem dop­pin­gol­ja majd a he­lyi pó­lós lá­nyo­kat, s a kö­vet­ke­ző mér­kő­zés­re is ki­tart a len­dü­let, ám az Uni­ver­si­tas pon­tat­la­nul pó­ló­zott, így a ven­dég ju­ni­or­vá­lo­ga­tott (Hé­rak­lész I.) el­csen­te elő­lük a há­rom pon­tot a baj­nok­ság leg­utób­bi for­du­ló­já­ban.
vizipoloAki ar­ra szá­mí­tott, Dalmádyék kön­­nye­dén el­bán­nak a ven­dé­gek­kel, ha­mar csa­lód­nia kel­lett: a vá­lo­ga­tott ös­­sze­sze­dett és cél­tu­da­tos ví­zi­lab­dá­val kez­dett. 3-0-ra meg is nyer­ték az el­ső ne­gye­det, áll­va hagy­va a meg­le­pett ha­za­i­a­kat. A má­so­dik nyolc perc­ben zár­kó­zott a Ti­sza-par­ti gár­da, kö­szön­he­tő­en el­ső­sor­ban Dalmády Szand­ra – írd és mondd – négy ta­lá­la­tá­nak. Ezek kö­zül ket­tőt öt­mé­te­res­ből, ket­tőt pe­dig ak­ci­ó­ból ért el a sze­ge­di pó­lós, 5-1-ről 5-4-re hoz­ta föl ez­zel csa­pa­tát a nagy­szü­net­re.
A for­du­lást kö­ve­tő­en sem vál­to­zott a já­ték ké­pe, de a bí­rók fel­fo­gá­sa sem. Egé­szen el­ké­pesz­tő: a fe­hér ru­há­sok tizen­e­gy(!) al­ka­lom­mal ítél­tek öt­mé­te­rest a ta­lál­ko­zón. Ami a jó hír, hogy az Uni­ver­si­tas vég­re re­me­kül élt a le­he­tő­sé­gek­kel, egy bün­te­tőt sem hi­bá­zott, míg a ven­dé­gek hat­ból egyet ron­tot­tak.
A har­ma­dik ne­gyed ele­jén Mik­lós Dó­rá­nak si­ke­rült egyen­lí­te­nie, ám azt kö­ve­tő­en ki­sebb hul­lám­völgy­be ke­rült az újon­c. 8-5-re lé­pett meg a lá­to­ga­tó, s in­nen már nem is volt vis­­sza­út. 9-6-ra, majd 11-8-ra is ve­zet­tek a fi­a­ta­lok, a leg­vé­gén még szé­pí­te­ni tu­dott ugyan a Sze­ged, de erő­fe­szí­té­sei így sem ér­tek pon­tot. La­kó Gá­bor ta­nít­vá­nyai saj­nos túl sok hi­bát kö­vet­tek el ah­hoz, hogy ki­vív­ják leg­alább a dön­tet­lent ezen a na­pon.
A kö­vet­ke­ző for­du­ló­ban me­gyei rang­adó­ra ke­rül majd sor: no­vem­ber 28-án (szom­ba­ton) 18 órai kez­det­tel a Hungerit-MetalCom-Szentesi VK-t fo­gad­ja az Uni­ver­si­tas az újszege­di sport­uszo­dá­ban. Mit mond­junk, nem lesz kön­­nyű mecc­s…
A női ví­zi­lab­da OB I/A 6. for­du­ló­já­ban: Hé­rak­lész I. Után­pót­lás-vá­lo­ga­tott – Uni­ver­si­tas Sze­ged 11-10 (3-0, 2-4, 4-2, 2-4). Újszege­di sport­uszo­da, 100 né­ző. Sze­ged: Gundl – Len­gyel Do­rot­­tya 1, Haj­dú, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 5, Mik­lós 1, He­ge­dűs. Cse­re: Len­gyel Do­mi­ni­ka, Kuc­zo­ra, Fabó 2, Len­gyel A. Ve­ze­tő­edző: La­kó Gá­bor.
Bezár