Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kultúra, sport, szabadidő  --  SZTE Kulturális Iroda  --  Az iroda
Az iroda
A József Attila Tudományegyetemen 1997. októberében rektori határozat hozta létre a JATE Kulturális Irodát, a JATE Kulturális Titkárság jogutódjaként. Az iroda feladata 1999. december 31-ig elsősorban az egyetemen bejegyzett öntevékeny csoportok munkájának koordinálása volt: a Kulturális Kuratórium pályázati rendszerének működtetése, próbatermek biztosítása, fellépési lehetőségek szervezése, az iroda infrastrukturális rendszerének biztosítása számukra, illetve egyre fontosabbá vált az önálló, a várost is érintő programok szervezése, lebonyolítása, országosan elismert művészek szegedi fellépéseinek, produkcióinak megszervezése.
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának legfontosabb feladata, hogy az egyetemi polgárokat, legyenek azok hallgatók, oktatók vagy dolgozók, bevezesse a magyar és az európai művészetekbe, kultúrába. Közvetítse feléjük, hozza közel hozzájuk a kultúrát, a komolyzenét, a színházat, az előadó művészet különféle vállfajait, a könnyűzenét, a képzőművészetet. Biztosítsa, sőt, növelje az egyetemi kulturális élet megszokott színvonalát. Kifejezetten célja az egyetemi kulturális mozgások megismertetése a város lakosságával is.
kongressz1_230x154.png

Rendezvénynaptár *

Címkefelhő

14. Őszi Kulturális Fesztivál  BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  ZMK