2023. december 5., kedd English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Korábbi szemeszterek  --  I. szemeszter  --  2008. február 20. szerda 18.00
Mindennapjaink kémiája
Az ember semmit sem tud hasznosítani a természet javai közül kémiai átalakítás nélkül (, ha nem kíván az ősember szintjén élni). Ez azt jelenti, hogy az élet minden területén szükséges a kémiai tudás, a valamilyen szintű kémiai ismeret. Ezért fontos, hogy az iskolai képzések minden szintjén legyen olyan ismeret átadás, amely a mindennapokban segítheti a helyes cselekvést. Az előadás példákkal támasztja alá a kémiai ismeretek fontosságát:

Aki kémiailag képzett, nehezen csapható be reklámokkal, nehezebben válik szenvedély beteggé, jól meg tudja választani az ételeit, környezettudatosan él, lakása tisztábban tartható, ruhái tartósabbak, egészségesebben és hosszabb ideig élhet.
 
 
Az előadás megtekintése:
 
Modemes változat (méret:192x144 sávszélesség:40kbps)
 
Szélessávú I változat (méret: 320x240 sávszélesség: 200kbps)
 
Szélessávú II változat (méret: 384x288 sávszélesség: 500kbps)
 
LAN változat (méret: 640x480, sávszélesség: 1000kbps)
 
Megjegyzések:
 
Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!
Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg  automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön  telepítése szükséges.
 
Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.
 
Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.
 
Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre!
Bezár