2019. június 16., vasárnap English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Korábbi szemeszterek  --  VIII. Szemeszter  --  2011. szeptember 21. szerda 18 óra - „Életpálya-tervezés, karriermenedzsment, álláskeresés”
Előadónkról

Pinter Zsolt SzabadegyetemPintér Zsolt
PTE c. egyetemi docens
fejvadász és karrierszakértő


Külföldi tanulmányai befejeztével 1983-ban diplomataként kezdett dolgozni a Külügyminisztériumban, majd a külkereskedelem területére váltott és töltött be különböző vezetői pozíciókat.


Feleségével 1989-ben, Kelet-Európában elsőként alapított fejvadász céget Manager Contact néven. 1990-től egyben a „Horton International” tanácsadó világcég partnere.

1999-től a PTE c. egyetemi docense. A legnevesebb egyetemeken és főiskolákon tanít. „Pintér-Show”-ként elhíresült előadásai rendszeres kurzusokká váltak.

1991-től az írott és elektronikus sajtó levelező rovataiban, majd az Interneten riportsorozatok, tanácsadó rovatok, cikkek jelentek meg a tollából.

1994-től napjainkig gyakori szereplője a televíziók és rádióadók karriertémához kapcsolódó talk-show, illetve egyéb műsorainak.

"Hogyan csináljunk karriert? - Az álláskeresés enciklopédiája" című könyve először 1996-ban jelent meg a HVG kiadásában, mely témáját tekintve a mai napig egyedülálló saját területén.

A könyv napjainkig 70.000 példányban jelent meg, és a kereskedelmi forgalmon túl 14 egyetem, illetve főiskola adja ki saját kiadásában, ezzel is segítve a végzős hallgatók elhelyezkedését.

DSC_6676_230x154.png
2011. szeptember 21. szerda 18 óra - „Életpálya-tervezés, karriermenedzsment, álláskeresés”

Címkék

Rendezvénynaptár *

 • Könyvhét: Rendhagyó történelemóra - Konfliktus szimulátorok
  június 16.
 • A hódmezővásárhelyi zsidóság elhurcolásának emléknapja
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés a Délvidéki folyóiratról, Magyarkanizsa művelődéstörténete című kötetről és A szentesi sajtó kezdetei című kötetről
  június 16.
 • Karunk oktatóinak könyvbemutatója a 90. Ünnepi Könyvhéten
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés A magyar polgári iskolai tanárképzés története című kötetről
  június 16.

Gyorslinkek

Bezár