2022. augusztus 18., csütörtök English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Korábbi szemeszterek  --  XII. szemeszter  --  Mikrogravitációs kísérletek: kémiai reakció vizsgálata egy repülőgép fedélzetén
Mikrogravitációs kísérletek: kémiai reakció vizsgálata egy repülőgép fedélzetén

Kutatócsoportunk a kémiai reakciók és a transzportfolyamatok kölcsönhatásával foglalkozik. A folyadékfelszínen megjelenő közegmozgás pontos tanulmányozása gravitációmentes környezetben valósítható meg. Ennek egyik lehetősége a parabolarepülés, amely során húsz másodpercnyi időtartamban érezhetjük a súlytalanság állapotát.

Az Európai Űrügynökség (ESA) által támogatott nemzetközi kutatási program keretén belül nyílt lehetőség számunkra, hogy 2012 májusában aktívan részt vegyünk az ESA 56. Parabolarepülési Kampányában. Az előadás során ennek a sikeres magyar parabolarepülésnek az előkészületeiről és magáról a repülésről fogok beszámolni a tudományos, a technikai és a biztonsági szempontokat részletezve.

 

Az előadás megtekintése:

Szélessávú I. változat (méret: 256x144 sávszélesség: 89 kb/s)

Szélessávú II. változat (méret: 424x240 sávszélesség: 329 kb/s)

Szélessávú III. változat (méret: 640x360 sávszélesség: 757 kb/s)

LAN változat (méret: 852x480 sávszélesség: 1385 kb/s)

Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.

Bezár