2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2010  --  10. szám - 2010. október 11.  --  Sport
A SZEAC az Interligában
Címkék: Sport
2007 őszé­től szép csend­ben ki­nőtt a sem­mi­ből Sze­ged leg­na­gyobb há­ló­zat­tal ren­del­ke­ző lab­da­rú­gó­mű­he­lye, a KÉSZ Lab­da­rú­gó Aka­dé­mia Ala­pít­vány. A szer­ve­zet 15 óvo­dá­ban, 9 ál­ta­lá­nos is­ko­lá­ban és 2 kö­zép­is­ko­lá­ban tart rend­sze­res, tan­órán be­lü­li lab­da­rú­gó-fog­lal­ko­zá­so­kat. A há­ló­zat­ban im­már 600 gye­rek ré­sze­sül kép­zés­ben. A kö­zép­is­ko­lás­ok az is­mert után­pót­lás-ne­ve­lő klu­bok­ban (Ti­sza Vo­lán SC, SZVSE) sze­re­pel­nek iga­zolt já­té­kos­ként, az 5-12 éves kor­osz­tály leg­jobb­jai pe­dig a SZEAC te­het­ség­gon­do­zó cso­port­ja­i­ban edze­nek és ver­se­nyez­nek az is­ko­lai fog­lal­ko­zá­so­kon túl.
A KÉSZ Hol­ding Zrt. ál­tal ala­pí­tott és fi­nan­szí­ro­zott há­ló­zat, va­la­mint a fő­vá­ro­si szék­he­lyű, ve­ze­tő­je ré­vén sze­ge­di gyö­ke­rű L-IT Group Kft. ál­tal szpon­zo­rált SZEAC te­vé­keny­sé­ge so­rán si­ke­re­sen bi­zo­nyít­ja be, hogy egy is­ko­la­vá­ros­ban alul­ról épít­kez­ve, az in­téz­mé­nyek­kel együtt­mű­köd­ve is el le­het ér­ni a meg­fe­le­lő szá­mú és mi­nő­sé­gű edzést.
A SZEAC négy kor­osz­tá­lya be­ne­ve­zett a ro­mán-ma­gyar Interligába, ahol tíz ma­gyar és hat ro­má­ni­ai után­pót­lás-ne­ve­lő klub ver­se­nyez egy­más­sal ku­pa­rend­sze­rű baj­nok­ság­ban. A Pak­si Pé­ter szak­mai ve­ze­tő irá­nyí­tot­ta 12 fős edzői stáb mun­ká­ját mi­nő­sí­ti majd ez az el­ső, ko­mo­lyabb meg­mé­ret­te­tés. Azt min­den­képp hoz­zá kell ten­ni, hogy má­jus­ban a 2002-es kor­osz­tály az Új­pest nagy nem­zet­kö­zi tor­ná­ján ezüst­ér­met szer­zett úgy, hogy a dön­tő­ben szen­ve­dett ve­re­sé­get a DVSC ne­velt­je­i­vel szem­ben. Az is fon­tos adat, hogy az al­só ta­go­za­to­sok most in­du­ló di­ák­olim­pi­á­ján a já­té­ko­sok 80 szá­za­lé­ka eb­ben a há­ló­zat­ban ta­nul­ja a fut­ballt.
Az ala­pít­vány és az egye­sü­let edző­i­nek fe­le a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem hall­ga­tó­ja. Az Interli­ga kö­vet­ke­ző for­du­ló­ja ok­tó­ber 23-án lesz a Fel­ső Ti­sza par­ton.
Bezár