Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Egyetem  --  Videógaléria
Videógaléria

szte_youtube

A Szegedi Tudományegyetem a legnagyobb közösségi oldalak mellett, a legnagyobb videómegosztó portálon is képviselteti magát 2009 óta. Ezen videós portálon megtalálhatóak az Innovízió műsorai, valamint a Szegedi Tudományegyetem mindennapi életével kapcsolatos videók egyaránt.
A Szegedi Tudományegyetem, és a karok bemutatkozó filmjei.
A szegedi egyetemi életet meghatározó események bemutatására készült filmeket nézhet meg itt a kedves látogató. Filmjeink célja, hogy hű képet alkossunk az egyetemi polgárok életének meghatározó eseményeiről. A filmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A Szegedi Tudományegyetem életéről, az itt folyó oktató és kutatómunkáról az egyetem rektorát különböző neves események, fordulónapok alkalmával kérdeztük meg. A riportfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A portréfilmek olyan kutatókról-oktatókról szólnak, akiknek élete, munkássága évtizedek óta összefonódik a Szegedi Tudományegyetemmel. Sikereik, tudományos eredményeik a szegedi felsőoktatás hírnevét öregbítették, öregbítik. De nemcsak erről szólnak a filmek, hiszen a professzorok életútján keresztül egy kort is megismerhetünk, egy miliőt, amelyben felnőttek illetve tudományos munkásságukat kifejtették. Vannak köztük olyanok, akik még ma is aktívan kutatnak és vannak olyanok, akik ugyan visszavonultak, de kapcsolatuk továbbra is szoros maradt az egyetemmel.  A portréfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
Tudományos, ismeretterjesztő előadássorozat, amely a Szegedi Tudományegyetem tudósainak munkásságát, konkrét kutatói eredményeket, tapasztalatokat mutat be.
A Szegedi Tudományegyetem vezető oktatóinak és kutatóinak ismeretterjesztő tudományos előadássorozata, amely minden korosztálynak érdekességet nyújt a tudományágak széles spektrumán a jogtudománytól a sejtbiológiáig. Az előadások mindenki számára megtekinthetőek Közép-Európa egyik legszínvonalasabb oktatási épületében a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Ezen felület alatt számos videót tekinthetnek meg az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem előadásairól, illetve az itt folyó munkáról.
Tudományos, ismeretterjesztő természettudományi témájú előadások közérthetően.
hegedus_230x154.png

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak II. félév
  február 03. - május 16.
 • ! A koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében létszámtól függetlenül tilos a zárt és szabadtéri rendezvények, valamint gyűlések szervezése !
  március 12. - április 12.
 • Nyílt hét az SZTE Junior Akadémián
  március 30. - április 04.
 • SZTE Junior Akadémia – Nyílt Hét – Nézz be hozzánk!
  március 30. - április 04.
 • CEEPUS/Erasmus Days
  március 30. - április 03.

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK