Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szóljunk hozzá!
Szóljunk hozzá!
EliAz ELI elnevezésű lézeres kutatóközpont megépítésére alakult EU-Irányító Testület csütörtöki ülésén pozitív döntést hozott a közös magyar-cseh-román pályázatról – jelentették be.
tik2

Csaknem 8000 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen.

A jövőben akár több hőenergiát termelő napkollektorok is készíthetők a Szegedi Tudományegyetemen 2009. júniusától üzembe helyezett mérőlabornak köszönhetően. Az új berendezés segítségével ugyanis lehetőség nyílik a hatékonyságot befolyásoló műszaki paraméterek vizsgálatára. A kutatási célokon túl a labor oktatási feladatokat is ellát, hiszen a gépészmérnök hallgatók a kollektorok gazdaságos üzemeltetését is elsajátíthatják.
JGYPK_uj_epuletKözel 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően – Botka László polgármester és Ujhelyi István államtitkár jelenlétében – felavatták a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának legújabb oktatási épületét.

Újabb 2,1 milliárd forintos K+F támogatást nyert az SZTE.

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem nyerte el a legnagyobb összeget – összesen 20,2 milliárd forintot – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig lezárult pályázatain. Májusban a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert az intézmény. Az egyetem hat kutatócsoportja informatikai, orvosi, gyógyszer- és természettudományos kutatási tevékenységéhez nyert el több mint 2 milliárd forintot, míg a Kecskeméti Főiskolával közösen az intézmény további 500 millió forintot hívhat le tudományos, innovációs és gazdasági lehetőségeinek növelésére.

 

A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Informácós Központja (SZTE TIK) elnyerte a "2009 legtöbbet zöldült irodája" címet. A Zöldiroda versenyt minden évben a KÖVET egyesület hírdeti meg többféle kategóriában, melyre cégek vállalatok és a közintézmények is pályázhatnak.