Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Online fogadóóra  --  A negyedik óra kérdései

Online fogadóóra

Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:16
Kedves Szilágyi Judit!

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy mind magam, mind a Rektori Hivatal munkatársai rendkívül jól érezzük magunkat ebben a kellemes, európai színvonalú épületben. A Rektori Hivatal a Dugonics téri épületbe várhatóan jövő év decemberében költözik vissza.

Önnek is köszönöm megtisztelő érdeklődését.

Szabó Gábor
Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:13
Tisztelt Referens Úr!

Magam az ETR CooSpace és a Modulo rendszereket nem használom, de ezek nagy segítséget nyújtanak az oktatás területét koordináló Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes és Homor Géza oktatási igazgató uraknak. Kérem, hogy a tapasztalatokkal kapcsolatban velük szíveskedjék kontaktusba lépni.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését.

Szabó Gábor
Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:03
Tisztelt Docens Asszony!

Más irányú elfoglaltságom miatt magam sajnos nem vettem részt a Magyar-Kínai Fórumon, de a kínai partner inkább a Műszaki egyetemi képzések iránt érdeklődött. Én elsősorban India, Korea, Vietnam és Japán relációban látom a mesterképzéssel kapcsolatos együttműködés kialakítását. A kínai kapcsolat jelenleg az itt tartózkodási engedély bonyolult megszerzése miatt nehezen kivitelezhető. Amennyiben ilyen irányú kapcsolatokról bővebben óhajt tájékozódni a Szegedi Tudományegyetem vonatkozásában, úgy Palkó András professzor úr, a nemzetközi kapcsolatok rektorhelyettese készséggel áll Docens Asszony rendelkezésére.

Köszönöm megtisztelő kérdését:

Tisztelettel: Szabó Gábor
Nagy Éva üzenete
2009.11.16. 08:52
Tisztelt Rektor Úr!

Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy hogyan érzi magát a Rektori Hivatal új helyén, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban?
Lehet-e már esetleg tudni, hogy mikor veheti birtokába újra a Dugonics téri épületet?

Tisztelettel:
Szilágyi Judit
Bajusz Péter üzenete
2009.11.16. 08:37
Tisztelt Rektor Úr!

Az ETR CooSpace és a Modulo használata nagy könnyebbséget nyújt az oktatóknak, mind a tanulóknak. Szeretném megkérdezni, hogy Rektor Úr tetszik-e használni ezeket a rendszereket, és milyen tapasztalatai vannak használatával kapcsolatban?

Tisztelettel:

Bajusz Péter
2009.11.16. 08:34
Tisztelt Rektor Úr!

Néhány hete lehetett olvasni arról, hogy a Magyar Rektori Konferencia, amelynek Ön az elnöke, részt vett az első Kínai-Magyar Rektori Fórumon. Egy ilyen rendezvény nyilván nem épp a konkrétumokról szól, de érdekelne, amennyiben van ezzel kapcsolatosan információja, hogy ez a fórum mely mobilitási területek fejlesztését látná reálisnak és kívánatosnak a jövőben: a hallgatók vonatkozásában a kínai hallgatók ide hozását vagy inkább a magyar hallgatók kínai (rész)tanulmányainak elősegítését? A kérdés hasonlóképpen merül fel oktatók esetében is.
Amennyiben pedig van ilyen prioritás, van-e (lesz-e) ezzel kapcsolatosan olyan keretrendszer, ami az egyetemeket (így az SZTE-t is) segítené új programok elindításában?

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel

Dr. Karsai Krisztina
e. docens
ÁJTK