Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Online fogadóóra  --  A negyedik óra kérdései

Online fogadóóra

Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:16
Kedves Szilágyi Judit!

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy mind magam, mind a Rektori Hivatal munkatársai rendkívül jól érezzük magunkat ebben a kellemes, európai színvonalú épületben. A Rektori Hivatal a Dugonics téri épületbe várhatóan jövő év decemberében költözik vissza.

Önnek is köszönöm megtisztelő érdeklődését.

Szabó Gábor
Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:13
Tisztelt Referens Úr!

Magam az ETR CooSpace és a Modulo rendszereket nem használom, de ezek nagy segítséget nyújtanak az oktatás területét koordináló Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes és Homor Géza oktatási igazgató uraknak. Kérem, hogy a tapasztalatokkal kapcsolatban velük szíveskedjék kontaktusba lépni.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését.

Szabó Gábor
Dr. Szabó Gábor üzenete
2009.11.16. 09:03
Tisztelt Docens Asszony!

Más irányú elfoglaltságom miatt magam sajnos nem vettem részt a Magyar-Kínai Fórumon, de a kínai partner inkább a Műszaki egyetemi képzések iránt érdeklődött. Én elsősorban India, Korea, Vietnam és Japán relációban látom a mesterképzéssel kapcsolatos együttműködés kialakítását. A kínai kapcsolat jelenleg az itt tartózkodási engedély bonyolult megszerzése miatt nehezen kivitelezhető. Amennyiben ilyen irányú kapcsolatokról bővebben óhajt tájékozódni a Szegedi Tudományegyetem vonatkozásában, úgy Palkó András professzor úr, a nemzetközi kapcsolatok rektorhelyettese készséggel áll Docens Asszony rendelkezésére.

Köszönöm megtisztelő kérdését:

Tisztelettel: Szabó Gábor
Nagy Éva üzenete
2009.11.16. 08:52
Tisztelt Rektor Úr!

Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy hogyan érzi magát a Rektori Hivatal új helyén, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban?
Lehet-e már esetleg tudni, hogy mikor veheti birtokába újra a Dugonics téri épületet?

Tisztelettel:
Szilágyi Judit
Bajusz Péter üzenete
2009.11.16. 08:37
Tisztelt Rektor Úr!

Az ETR CooSpace és a Modulo használata nagy könnyebbséget nyújt az oktatóknak, mind a tanulóknak. Szeretném megkérdezni, hogy Rektor Úr tetszik-e használni ezeket a rendszereket, és milyen tapasztalatai vannak használatával kapcsolatban?

Tisztelettel:

Bajusz Péter
2009.11.16. 08:34
Tisztelt Rektor Úr!

Néhány hete lehetett olvasni arról, hogy a Magyar Rektori Konferencia, amelynek Ön az elnöke, részt vett az első Kínai-Magyar Rektori Fórumon. Egy ilyen rendezvény nyilván nem épp a konkrétumokról szól, de érdekelne, amennyiben van ezzel kapcsolatosan információja, hogy ez a fórum mely mobilitási területek fejlesztését látná reálisnak és kívánatosnak a jövőben: a hallgatók vonatkozásában a kínai hallgatók ide hozását vagy inkább a magyar hallgatók kínai (rész)tanulmányainak elősegítését? A kérdés hasonlóképpen merül fel oktatók esetében is.
Amennyiben pedig van ilyen prioritás, van-e (lesz-e) ezzel kapcsolatosan olyan keretrendszer, ami az egyetemeket (így az SZTE-t is) segítené új programok elindításában?

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel

Dr. Karsai Krisztina
e. docens
ÁJTK
DSC_1776_230x154.png

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Könyvhét: Rendhagyó történelemóra - Konfliktus szimulátorok
  június 16.
 • A hódmezővásárhelyi zsidóság elhurcolásának emléknapja
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés a Délvidéki folyóiratról, Magyarkanizsa művelődéstörténete című kötetről és A szentesi sajtó kezdetei című kötetről
  június 16.
 • Karunk oktatóinak könyvbemutatója a 90. Ünnepi Könyvhéten
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés A magyar polgári iskolai tanárképzés története című kötetről
  június 16.

Címkefelhő

BTK  Diplomaosztó  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Irodalom  JGYPK  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  TIK  TTIK  Tárca  ZMK