2022. június 30., csütörtök English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Kollégiumok, szakkollégiumok
GYTK Semmelweis Ignác Kollégium
A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának önálló, kari működtetésű kollégiuma van. A Semmelweis Kollégium a belvárosban helyezkedik el, mindössze három percnyi sétára a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől, közel a vasútállomáshoz és a helyi közlekedési lehetőségekhez, valamint a bevásárló helyekhez. A Semmelweis utcában további két felsőoktatási kollégium található, továbbá két klinika is, melyek biztosítják az egészségügyi ellátást.
A Kollégiumban 204 hallgató lakik 4 ágyas szobákban, ahol az alapvető berendezési tárgyakon kívül hűtőszekrény és széles sávú internet kapcsolat is van. Akik nem a szobájukban kívánják alkalmazni a számítógép nyújtotta lehetőségeket, azok a számítógépes kabinet szolgáltatásait vehetik igénybe, ahol modern PC-k és fénymásolási lehetőség áll a rendelkezésükre.
 
Minden emeleten közös konyha található, melyben elektromos tűzhelyet, mikrohullámú sütőt is használhatnak. A II. és III- emeleten a nyugalmas tanulást szolgálják a tanulószobák. A kollégium földszintjén egyetemi menza tart nyitva reggeltől estig. Az alagsorban kaptak helyet a sportolási, kulturális és szórakozási lehetőségek. Itt található meg a fitness terem, a TV szoba, valamint a Medica Club, mely rendszeresen ad helyet kulturális, és zenés összejöveteleknek.
Bezár