2022. július 4., hétfő English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Kollégiumok, szakkollégiumok
Kari kollégiumok

A Szegedi Tudományegyetem karai közül hat karnak saját kollégiuma van, amelyek kari egységekre bontva várják a Szegedre érkező egyetemistákat.

ÁOK Apáthy István Kollégium
ÁOK id. Jancsó Miklós Kollégium
ETSZK Béke Utcai Kollégium
ETSZK Madzsar József Kollégium
GYTK Semmelweis Ignác Kollégium
JGYPK Teleki Blanka Kollégium
MGK Kari Kollégium
MK Kari Kollégium

ÁOK Apáthy István Kollégium

 
A kollégium Szeged történelmi belvárosában, a Dóm tér belváros felé nyúló sarkánál fekszik. 1948-ban az államosítások során a Szegedi Tudományegyetem, majd egyetemek szétválásával a Szegedi Orvostudományi Egyetem kezelésébe került a Szeged-Csanád Egyházmegye tulajdonát képezõ, Szeged, Dóm tér 5. számú épületrész, melyet az egyetem kollégiumnak és oktatási célokra használt. Ekkor vette fel Apáthy István zoológus egyetemi tanár nevét.
 

ÁOK id. Jancsó Miklós Kollégium

 
Az Id. Jancsó Miklós Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 237 férőhelyes, döntően négyágyas elhelyezéssel. A kari kollégium elsősorban orvostanhallgatókat vesz fel, de üres férőhelyre más karok hallgatóit is elszállásol.
 

ETSZK Béke Utcai Kollégium

 
Szeged belvárosában, 10 perc sétára a Dóm térről található ez a régi építésű 3 szintes kollégium.
Az elmúlt években a kollégium felújításra került. Közelben könyvtárak, boltok és számtalan szórakozási lehetőség.
Férőhely összesen 140 fő, felvehető elsőévesek száma 60 fő.
 

ETSZK Madzsar József Kollégium

 
Újszeged kertvárosi részében található ez a 8 szintes, 2 liftes, házgyári technológiával épült kollégium, amelyből csodálatos kilátás nyílik Szegedre. Közelben a liget. Az épületben folyik a szociális munkás hallgatók képzése.
Férőhely összesen 135 fő, felvehető elsőéves 35 fő.
 

GYTK Semmelweis Ignác Kollégium

 
A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának önálló, kari működtetésű kollégiuma van. A Semmelweis Kollégium a belvárosban helyezkedik el, mindössze három percnyi sétára a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől, közel a vasútállomáshoz és a helyi közlekedési lehetőségekhez, valamint a bevásárló helyekhez. A Semmelweis utcában további két felsőoktatási kollégium található, továbbá két klinika is, melyek biztosítják az egészségügyi ellátást.
 

JGYPK Teleki Blanka Kollégium

 
A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Kar Teleki Blanka Kollégiuma Szegeden a Semmelweis u.5 szám alatt található a belvárosban csendes, nyugodt kis utcában. Július1-től augusztus 28-ig fogadunk vendégeket. Gyalog 10 percre van az vonat állomástól. 24 órás portaszolgálat van, gépkocsival érkezőknek parkolási lehetőséget biztosítunk zárt udvarban.
 

MGK Kari Kollégium

 
A kar hódmezővásárhelyi épülettömbjében található kollégiumban 2-3 ágyas szobákban lakhatnak a hallgatók. A kollégiumi étteremben naponta több menü közül választhatnak a hallgatók. A kollégiumban még megtalálható a kari könyvtár, valamint a hallgató körében igen népszerű UV-klub.
 
 
A Mérnöki Karra az ország valamennyi megyéjéből érkeznek hallgatók. A kollégiumi felvételnél – elsősorban – a jelölt családi körülményeit tartjuk döntőnek, a későbbiekben már a tanulmányi eredmény is feltételként szerepel. A kollégiumot kérő első évfolyamosok 80-85 %-a nyer felvételt. A kollégium 300 hallgató elhelyezésére alkalmas. A kollégiumban számítógépes terem áll a hallgatók rendelkezésére. A sportpályák (kézilabda, tenisz, röplabda, kosárlabda), konditermek kiválóan alkalmasak a fizikai képességek karbantartására, növelésére.
Bezár