Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Közoktatási intézmények
Közoktatási intézmények
Az iskolát 1955-ben szervezték, 1958 óta a SZTE gyakorló gimnáziuma. Tanulóik az iskola fennállása alatt komoly hírnevet szereztek nem csupán városunkban, hanem országos viszonylatban is.
Iskolánk 1958 óta szerves része az egyetemnek. Fõ feladata a közoktatás mellett az egyetemi hallgatók tanári hivatásra való felkészítésének segítése, a gyakorlati képzésbõl ráháruló feladatok megoldása. A kinevezett és megbízott szakvezetõkhöz évente sok ötödéves tanárjelölt nyer beosztást. A Tanárképzõ Fõiskola külsû szakvezetõje több kolléga. Irányításukkal 25-30 fõiskolai hallgató végez tanítási gyakorlatot.
Az SZTE Napköziotthonos Óvoda a belvárosban található a Batthyány utca 5. szám alatt, egy régi építésű három szobás családi házban, a telekbelsőbe nyíló udvarral. Az udvar levegője tiszta, az Uniós szabálynak megfelelően az óvoda a játszóteret felújította fa játékokkal. Mászóka, babaház, rollerpálya, homokozó és rengeteg növény biztosítja az önfeledt játék lehetőségét.
Az iskolánkba elsősorban azok a szülők íratják gyermeküket, akik azt szeretnék, hogy a gyermek középiskolában folytassa tanulmányait. A tanulók legfontosabb céljuknak ma is a tanulást tekintik. A nevelőtestület alkotó pedagógusokból áll, akik képesek a kettős feladat végrehajtására: nevelni-oktatni a 6-14 éveseket és felkészíteni a tanárjelölteket a pedagógusi hivatásra. Emellett jut idejük tudományos munkára, cikkek, tankönyvek publikálására, tantervek készítésére.
Az újonnan alapított, egyetemi fenntartású középiskola 2004. szeptember 1-jétől működik, hogy felkészítse a diákokat a felsőfokú zenei tanulmányokra.
DSC_01581_230x154.png

Rendezvénynaptár *

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK