2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  4. szám - 2005 március 7.  --  Irodalom

Már lehet jegyeket venni a nyári Szegedi Szabadtéri Fesztivál július 1-jétől augusztus 21-ig tartó rendezvényeire. Idén ismét színpadra állítják a tavaly nagy sikerrel játszott Nabucco című operát, az ezévi előadás címszerepeiben az „Év hangja” énekverseny tavalyi nyertese, a szegedi Rálik Szilvia, valamint Paolo Gavanelli, világhírű olasz bariton énekel. Az operett kedvelői Alföldi Róbert rendezésében élvezhetik majd Suppé Boccaccio című darabját, illetve végre Szeged is megnézheti a Rómeó és Júlia világsikernek örvendő musical-feldolgozását, amelynek címszerepeiben Szinetár Dórát és Dolhai Attilát láthatjuk. Természetesen a tradicionális programok sem maradnak el idén, így a rendezvénysorozatot XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivál gálaestje nyitja, ahol a neves európai együttesek mellett Novák Péter műsorvezetése mellett a Budapest Táncegyüttes is színpadra lép. Idén harmadik alkalommal lesz Ajándékkoncert a Dóm téren, ahol a Szegedi Szimfonikusok mellett Marton Éva világhírű szopránénekesnő tanítványai is fellépnek, valamint nem marad el a Dómdixie Gála sem, melynek Szulák Andrea lesz vendége.
Idén megváltozik a Dóm tér eddig megszokott képe is a Szabadtéri Színpad rendezvényei idejére – Csikós Attila, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas díszlettervezője által vezetett művészcsoport „átöltözteti” a teret, új főbejáraton keresztül lehet majd megközelíteni a nézőteret, hogy a belépőket a Dóm két tornya kápráztathassa el, illetve a Rerrich téren kávézó és étterem várja majd a kultúrától tikkadt vendégeket.
Szintén újdonság, hogy idén már az ország 3500 szerencsejáték-fogadóirodában is lehet jegyet vásárolni a rendezvényekre, illetve az egyes települések teleházaiban is át lehet venni az interneten rendelt belépőket.

kongressz1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár