2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2005  --  6. szám - 2005. április 4.  --  Monitor
MINDEN MÁSODIK VÍRUST HASZONSZERZÉS CÉLJÁBÓL ÍRNAK. A hét elején jelent meg a Symantec féléves biztonsági jelentése, melyben egyaránt megtalálhatók az internetre leselkedő jelenlegi és a jövőbeli veszélyek is. Az egyik legfigyelemreméltóbb megállapítás szerint a kártevők több mint felét anyagi haszonszerzés vagy információtolvajlás céljából készítették, a vizsgált fél éves időszak során pedig 44 százalékkal emelkedett a különféle spyware és billentyűzet-naplózó szoftverek elterjedtsége. Az ilyen kártevőkkel elsősorban e-mail címeket, banki és online shoppal kapcsolatos adatokat, továbbá kényes céges és személyes információkat lehet szerezni – mindezt a felhasználók tudta nélkül.
 
ÚABB HAZAI KALÓZSZERVERT FOGLALT LE A RENDŐRSÉG. A BRFK munkatársai a múlt héten akciót hajtottak végre egy személy ellen, aki az interneten keresztül illegálisan árult filmeket és szoftvereket. A rendőrség lefoglalt egy szervergépet, amely 30 darab merevlemezt tartalmazott, együttes kapacitásuk elérte a 4,4 terabájtot. A lefoglalások hatására a Mátrix-hub, az ország legnagyobb fájlcserélő rendszere is megbénult.
 
NEVET KAPOTT A MÉDIASZOFTVER NÉLKÜLI WINDOWS. A Microsoft bejelentette, hogy Windows XP N néven fogja kínálni operációs rendszerének médialejátszó alkalmazás nélküli verzióját. A lebutított változatot a cégnek az Európai Bizottság döntése nyomán kell bevezetnie.
 
A HP BEPERELTE A PATRONOKAT UTÁNTÖLTŐ VÁLLALATOKAT. A Hewlett-Packard beperelt két céget, amelyek utántöltött nyomtatópatronokat forgalmaznak, azzal a váddal, hogy termékeik megsértik a vállalat által bejegyzett szabadalmakat. A HP szerint a mostani lépés nem jelent változást a vállalat üzletpolitikájában, és továbbra is azon az állásponton vannak, hogy a döntés joga a vásárlóké. A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy a vásárlók szabadon választhatnak a piacon lévő eszközök között, de megjegyezte, hogy a HP saját termékei minőségben maguk mögött hagyják az utángyártott, utántöltött patronokat.
 
RENDKÍVÜLI MÓDON NÉPSZERŰ A SPAM. A köztudat szerint inkább gyűlöltnek tekintett spam a valóságban rendkívül népszerűnek mutatkozik az internetes levelezők körében. Legalábbis erre utal, hogy egy közelmúltban elvégzett kutatás előzetes eredményei szerint az elektronikus postafiókkal rendelkező emberek közül kb. minden harmadik rendszeresen kattint a kéretlen reklámlevelekben elhelyezett linkeken, egy tizedük pedig vásárol is az azokban hirdetett termékekből.
 
WEBRE SZIVÁRGOTT A MOBIL WINDOWS LEGÚJABB KIADÁSA. Két hónappal a Microsoft következő generációs mobil Windows-ának bejelentését követően a napokban webről is letölthetővé vált a Magneto kódnév alatt fejlesztett, de végleges változatban feltehetően Windows Mobile 2005 néven megjelenő operációs rendszer ROM-képállománya.
 
NAGYFELBONTÁSÚ MOZGÓKÉPEKET TÁMOGATÓ DVD-TECHNOLÓGIA. A tajvani FVD formátumot támogató csoport bejelentette, hogy májusban piacra kerülnek az első nagyfelbontású (HD) mozgóképek lejátszását lehetővé tevő vörös lézeres FVD eszközök. A tajvani gyártók által kifejlesztett FVD HD formátum előnye, hogy ugyanazt a vörös lézeres technológiát használja, mint a jelenlegi DVD, ugyanakkor teljes hosszúságú nagyfelbontású filmek tárolására, illetve megjelenítésére is képes, akárcsak a kéklézeres Bluray, vagy HD DVD.

DSC_2793_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár