2024. április 18., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  17. szám - 2005 október 17.  --  Sport

ELBUKOTT A BOSZNIAI HADJÁRAT. Nem várt kellemes stílusú ellenfél a Pick Szeged kézilabdacsapatára a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Kovács Péter együttese a bosnyák bajnok Izvidac Ljubuski gárdájához látogatott, a győzelem reményében. A szakvezetés már a találkozó előtt is hangsúlyozta, nem vár könnyű feladat Bertáékra, de koncentrált játékkal sikerülhet az eddig pont nélküli bosnyákok legyőzése. Sajnos Kovács Péter mester előzetes taktikai utasításaiból nem tudott túl sokat megvalósítani a Pick, így minimális különbséggel, 23–22 arányban alulmaradtak Puljezsevicsék.
A tét mindkét együttest láthatóan nyomasztotta, rengeteg hibával kezdődött a mérkőzés. A Szeged ragadta magához a kezdeményezést, az első tíz percben rendre egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Felváltva estek a gólok, majd az első negyedóra végére a hét találatig jutó Martinovics vezérletével átvette a vezetést a Ljubuski. A huszonhatodik percben fordítottak a végül négygólos Andjelkovics találatainak köszönhetően a szegediek, a pihenőre pedig 14–14-es döntetlennel vonulhattak a csapatok. A második játékrész kiválóan indult szegedi szempontból, a mezőny legeredményesebb játékosa, a nyolc gólig jutó Krivokapics jóvoltából 3 találattal, 18–15-re vezetett a Pick. A harmincötödik perctől kezdve viszont már csak 4 vendéggólnak örülhetett a nyolcvanfős szegedi szurkolósereg. A Ljubuski megérezte, lehet keresnivalója a Perunicsicset sérülés miatt nélkülöző szegediek ellen, 18–18-nál egyenlítettek a házigazdák. Vadkertiék nem találták a ritmust támadásban, az utolsó szó végül a hazaiaké volt. Ezzel a vereséggel roppant nehéz helyzetbe került a Pick a továbbjutásért vívott versenyfutásban, de október 22-én (szombaton) az újszegedi Sportcsarnokban 16:15-kor a Barcelona ellen javíthat.
 
SOKBA KERÜLT A HÁZIMUNKA A SZEVIÉPNEK. Felemás mérleggel zárta az elmúlt hetet a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Kajdacsiék először az újonc Nagykanizsát fogadták, majd a nagy rivális BSE-hez utaztak – írhatnánk, de ebben az esetben nem járnánk el helyesen. Kajdacsi Judit, a válogatottban is számításba vett center, a szegediek egyik legjobbja ugyanis a hét elején elvágta az ujját, amely be is gyulladt. Juci így mintegy tíz napra harcképtelenné vált. Megérkezett viszont a szerb Violeta Vukovics. A cseh Spirkova helyett kiszemelt 33 esztendős középjátékosnak a szerdai meccsre a papírjai is rendeződtek, így pályára léphetett a kanizsaiak ellen. S ha már játszhatott, gyorsan meg is szerezte a mérkőzés első dupláját, amelyet Mészáros kosara követett. Hamar kitűnt, nincs egy súlycsoportban a két együttes: az első negyed végén 28–16, a nagyszünetben 62–35 állt az eredményjelzőn. Ezt követően is csupán az volt a kérdés, hogy mikor éri el a bűvös százas határt a védekezésben a figurát néha kissé lazára vevő Szeviép. Nos, Mészáros Kornélia negyedik triplájával a 36. percben lett 101–60 az állás. A 28 egységig jutó csapatkapitány mellett a 21 pontos Vukovics és a 20 pontos Russai vezérletével meg sem állt a 115-ig a Dokics-csapat, a vége 115–65, kiütés a javából. Szombatra aztán kiderült, tartalékolhatott volna néhány pontot a fővárosi kirándulásra is a Tisza-parti együttes. A BSE elleni derbin hatványozottan érvényesült, ami már a Kanizsa ellen is látszott: Vukovics egyedül kevés a palánk alatt. Ettől függetlenül végig nyílt ütközetet vívott a két nagy rivális, a végjátékot sajnos a BSE bírta jobban (több bevethető emberük ült a padon), s 74–69 arányban győzött. Nincs azonban idő a sebeket nyalogatni, kezdődik az Európa-kupa, október 19-én (szerdán) 16.45-kor a szlovén Celjét fogadják a szegediek, a bajnokságban pedig október 22-én (szombaton) 18.30-tól a Zala Volán ellen javíthatnak – ugyancsak hazai környezetben – a lányok.      
 
FELÁLLTAK AZ ÜLŐ BIKÁK. Az NB I-es ülőröplabda-bajnokság 5–9. helyéért folytatott rájátszás harmadik körében Nagykanizsára utaztak az Ülő Bikák. Az első mérkőzésüket ötórás, hatalmas ködben megtett út után kellett lejátszaniuk a szegedieknek, s habár fokozatosan ráleltek a ritmusra, mégis 3–0-s vereséget szenvedtek a pécsi Agora Pürétől. A második ellenfél, a szintén szegedi SZMAE nem érkezett meg, így 3–0-lal a Bikák javára igazolták a meccset. Ezután következett a nagy rangadó, a két héttel ezelőtti kegyetlen küzdelem visszavágója a fővárosi HOSC ellen. A két együttes ismét nem adta alább a másfél óránál, újra öt játszmára került sor, s újra csak a Bikák győztek. Mégpedig úgy, hogy a döntő asszóban 14–12-ről álltak fel, s fordítottak 16–14-re.
 
A FRADIT IS KIGOLYÓZTÁK. Újabb, immár hatodik győzelmét aratta a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata a bajnokság hétvégi fordulójában. Az újdonsült Világkupa-győztes, bajnoki címvédő együttes a Ferencvárost győzte le idegenben, magabiztosan, 8–0 arányban. A szegediek a saját pályacsúcsukat is megdöntötték, mégpedig 60 fával. A legeredményesebben ismét Kakuk Levente gurított, 603 fát ért el. A Ferroépet hazai pályán legközelebb az október 29-30-i fordulóban láthatjuk, amikor a Bélapátfalvát fogadják.
 
SZŐREGEN SEM ÁLLT MEG A VOLÁN. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában Szőregen lépett pályára a Tisza Volán, s Harmos Zsoltnak az első félidőben szerzett góljával 1–0-ra győzött. Végig óriási fölényben játszott Vágó Attila együttese, s ha jobban koncentrál, nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a sportszerűtlenül, alattomosan játszó szőregiek ellen. 
 
SZLOVÉNIÁBAN A FLORATOM. Megkezdi szereplését a nemzetközi porondon a Floratom Szeged férfi asztalitenisz-csapata. Tóth Tibor edző együttese a szlovén bajnokság negyedik helyezettjéhez, a Kema Puconcihoz látogat. A találkozót a bajnokikhoz képest eltérő rendszerben rendezik meg, hiszen az Inter Kupában négy győzelemig küzdenek a csapatok. A három egyéni összecsapást követi a páros, majd szükség szerint folytatódnak a küzdelmek az egyik gárda negyedik sikeréig. A Floratom Bohács, Dudás, Kriston, Lukács összeállításban a győzelem reményében utazik, a mérkőzést csütörtökön 17 órakor rendezik.

labor1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár