2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2005  --  21. szám - 2005. november 28.  --  Sport
TOVÁBB VERGŐDÖTT A SZEVIÉP. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának múlt heti szereplése kapcsán különösen kell ügyelni a pontos helyesírásra: a FIBA Európa-kupában nem továbbvergődött, hanem tovább vergődött a csapat. Zseljko Dokics lányai a már csoportgyőztes horvát Gospic otthonában léptek pályára, annak tudatában, hogy csak a győzelem repítheti őket biztosan a 32 közé. Nos, hiába voltak Kajdacsiék tisztában a feladattal, az elmúlt meccsekhez hasonlóan ezúttal sem sikerült ezt megoldani. Már az elején elléptek a hazaiak, a 14. percben például 33:15-re vezettek. Hiába kapaszkodott eztán a Szeged, alig-alig tudott tíz ponton belülre kerülni. A vége 75:65 lett oda, s ezzel a verséggel a Szeviép búcsúzott a nemzetközi kupától. Az elmúlt hetek kudarcaiból marad a tanulság: egyáltalán nem sikerült pótolni a nyáron távozott kulcsjátékosokat, Djelmist és Ajanovicsot, s tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy Nagyova november közepén krónikus Achilles-sérülése miatt abbahagyta a játékot. Így aztán már senkit sem lepett meg, hogy a hétvégi hazai bajnokiját is elvesztette a csapat: a Diósgyőr 63:52-re győzött Szegeden. A hazaiak kilátástalan játéka, s néhány többre érdemes játékos vergődése kapcsán pedig immár felmerül a kérdés: megérte-e szakítani a sikerkovács Ujhelyi Gáborral, s új edzőt hozni Szegedre?
 
NEM DŐLT EL A DOMINO SZEGEDEN. Nem várt könnyű rivális a Szeged Beton vízilabdacsapatára, a listavezető és címvédő Domino-BHSE látogatott az újszegedi Sportuszodába. Meglepetés nem történt, 11:9 arányban győztek a favoritnak számító fővárosiak. Európa élgárdájában szerepel hét olimpiai bajnok, ezért nem volt meglepő, hogy rengetegen látogattak ki a bajnoki forduló rangadójára. A közönség a hazaiak mellett a Dominót is megtapsolta, különösen a szegedi nevelésű Molnár Tamás és Fodor Rajmund aratott nagy sikert. Jól kezdett a Beton, az első játékrészben végig Éleséknél vezettek, de a BHSE mindig egalizált, 3:3. A második negyed sorsdöntőnek bizonyult, ekkor robbantott a Honvéd, Benedek és Biros bombáival szemben nem volt ellenszer, 4:8. A Beton ezután feljavult, köszönhetően az egyaránt három találatig jutó Hosnyánszky, valamint Kádár gólerősségének, sőt a kapuban Barát is remekelt. Hiába nyerte meg az utolsó két játékrészt a Szeged, a vendégek sikere nem forgott veszélyben.
 
MAJDNEM ELSZÓRAKOZTA A PICK. A bajnokság első rangadóját vívta a Pick Szeged kézilabdacsapata: Bertáék listavezetőként a fiatalokra épülő Dunaferrhez látogattak. Az alapszakasz végeredményét döntően befolyásoló összecsapáson 26:25-re győzött Kovács Péter együttese. A találkozó előtt mindenki szoros végeredményt várt, hiszen a Dunaújváros a bajnoki címvédő Veszprémet is megszorította. A Pick magához ragadta a kezdeményezést, 5:2 után még felzárkózott a házigazda, de 10:6 után úgy tűnt, eldőlhet a találkozó. A Szeged régen látott parádés játékot produkált, szinte hibátlanul védekeztek Mezeiék, ráadásul Puljezsevics kapus is parádézott. A csapatot elkísérő lelkes szurkolók a félidőben 16:9-es Pick előnynek örülhettek. Nem adta fel a Dunaferr, a junior válogatott játékosainak köszönhetően egyre jobban közelítették meg az elkényelmesedő szegedieket. Sőt, 22:21-nél átvették a vezetést Császárék, pedig korábban már 9 góllal is vezettek a vendégek. A végére azonban összeszedte magát a Pick, s a hat gólig jutó Perunicsics vezérletével mégis megnyerte a rangadót.
 
„SZEGED VÁROS ÉLCSAPATA!”. Az elmúlt héten két fantasztikus mérkőzésen két csodálatos győzelmet aratott az Első Beton Szeged futsalcsapata. Bajnoki mérkőzésen a fővárosi Kanárik SE-t látták vendégül Szabó Zsolt tanítványai, s fordulatos csatában 6:5 arányú győzelmet arattak. Hamar kétgólos előnyre tettek szert a sokkal szervezettebben, tudatosabban játszó vendégek, s hiába szépített K. Tóth, a félidőre újból csak megduplázódott a vendégelőny (1:3). Sőt, a 26. perc végén már 4:1-es Kanárik-vezetést mutatott az eredményjelző. Ekkor olyan történt, amire talán senki sem számított: másfél perc alatt egyenlített a Beton (Szentágotai, majd K. Tóth talált be, ezt követte Csúri bombasztikus szabadrúgásgólja), sőt: Rácz a 30. percben a vezetést is megszerezte. Ezt követően Csúri fegyelmezetlensége miatt emberhátrányba került a Beton, a vendégek pedig (igaz, már röviddel a Szeged kiegészülése után) góllal büntettek. Óriási szívvel küzdött tovább az Első Beton, s Brinszky Adrián (ki más?) a 37. percben egyéni akcióból megszerezte a győztes gólt. Aztán a hét közepén a Magyar Kupában folytatódott a csoda: az 5:3-as csömöri vereséget ugyanilyen arányú győzelemmel egalizálta a Beton, majd hosszabbításban 7:4-re győzött (a mindent eldöntő találatot újra csak Brinszky jegyezte), így bejutott a nyolc közé a nagy nevű Rubeola FC kiverésével. Tanulság? Újra lehetne gondolni a „Szeged város élcsapata” kategóriát, illetve a december 5-i Szentes elleni hazai évzárót senkinek sem szabad kihagynia.
 
NYÖGVENYELŐS HÁROM PONT. Az őszi utolsó fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Kisteleket fogadta a Tisza Volán-Szeviép a Felső Tisza parti stadionban. Sérülés (Bank, Kökény) és sárga lap (Harmos) miatt 21 gól ült a kispadon, s ez nem volt jó előjel. Ehhez képest a nagyszerűen futballozó „ificsapat” a harmincadik percben már 3:0-ra vezetett Sziegl, Szekeres és Kreizler góljaival. Aztán érthetetlenül összezavarodott a társaság. A fiatalok hiába vezettek 4:1-re is (gólszerző: Dargó), a vége sok fölösleges izgalom és 4:3 lett. A csapat rátapadva az éllovas Csongrádra, attól két pontra lemaradva áll a harmadik helyen. A Balástyával kiegészülő nagy hármas alig-alig hibázik, s nyolcvan százalék körüli teljesítményt mutat – a megszerezhető és az elért pontok alapján. Régen volt ilyen izgalmas a labdarúgó megyei I. osztály.
 
ÜLŐ BIKÁK: CSILLAGOS ÖTÖS. Az NB I-es ülőröplabda-bajnokságban az 5-9. helyért folytatott rájátszás ötödik, egyben utolsó fordulóját Szegeden rendezték. A városunkat képviselő Csakazért SE Ülő Bikák mindhárom mérkőzésüket magabiztosan nyerték, s ezzel megszerezték az ötödik helyet a bajnokságban. Először a helyi rivális SZMAE-t intézték el egy tükörsima 3:0-lal, majd ugyanilyen arányban múlták felül a fővárosi HOSC-t, aki pedig általában megizzasztja a Bikákat. Az utolsó meccsen pedig a Nagykanizsát gázolták el 3:0-ra.

tanter_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár