2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2005  --  10. szám - 2005 május 9.  --  Sport
ÉREMKÖZELBEN A SZEVIÉP-SZEGED. Harmadik helyen zárta a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a bajnokság középszakaszát, s így a két győzelemig tartó elődöntőben az MKB-Euroleasing Sopron együttesével mérkőzik. A harmadik hely megszerzéséhez arra is szükség volt, hogy a Szegedet üldöző diósgyőri együttes váratlan vereséget szenvedjen Budapesten, a BSE otthonában. Mindez azonban semmit sem von le Ujhelyi Gábor tanítványainak érdemeiből: Mészárosék kiválóan helytálltak a Pécs ellen, majd pedig a középszakasz utolsó fordulójában legyűrték a DKSK-verő BSE-t. Az Euroligában nemrég negyedik helyen végzett, bajnoki címvédő Baranya megyei együttes 94:78-ra győzött Szegeden. A különbség tehát nagynak tűnhet, de a Rátgéber-lányok kiváló védőmunkáját ismerve mindenképpen kalapot kell emelni a szegediek 78 dobott pontja előtt. Különösen a csapatkapitány, Mészáros Kornélia volt elemében a Pécs ellen: 34 szerzett pontja között hét tripla is szerepelt. A BSE elleni, múlt hét szerdai mérkőzés végig óriási küzdelmet, de kevésbé jó színvonalat hozott. A szegedieknek sikerült kikapcsolniuk a játékból a budapestiek magas embereit, s mivel a BSE pontgyárosa, az amerikai Holland-Corn ezúttal nem hozta megszokott dobóformáját, a Török, Mészáros és Ajanovics vezérelte Szeviépnek izgalmas végjátékban sikerült kicsikarnia az áhított, harmadik helyet érő győzelmet (67:64). A Sopron-Szeviép elődöntő első mérkőzését lapzártánk után játszották, a második mérkőzést május 12-én (csütörtökön) 18 órakor rendezik az újszegedi Sportcsarnokban.
 
ÉLEN A PICK. Roppant nehéz két mérkőzésen van túl a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Kovács Péter tanítványai azonban kiválóan oldották meg a rájátszás sorsdöntő mérkőzéseinek megvívását. Sokan féltették a csapatot az ősi rivális Veszprém elleni összecsapástól, hiszen a királynék városának együttese imponáló magabiztossággal győzött az alapszakaszban a Tisza partján. A gárda ezzel mit sem törődve, az utóbbi idők legjobb játékát nyújtva élvezetes derbin verte a Fotexet 33-27-re. Azzal mindenki tisztában lehetett, hogy egy esetleges vendéggyőzelem eldöntené a bajnoki cím sorsát, ezért Bertáék nagyon fegyelmezetten kezdtek. Felváltva vezettek a csapatok, de a huszadik perctől csak szegedi előnyt mutatott az eredményjelző. Az első játékrészben még tartotta magát a Fotex, 16-15. A második félidő igazi kézilabda-csemegét hozott: Puljezevics és Szente parádézott a kapuban, Bajusz régi önmagát idézte, kilenc gólt szerzett, biztosan értékesítette a büntetőket. A negyvenötödik perctől (26-20) már érezni lehetett, hogy a hazai publikum győzelembe hajszolja a sérült csapatkapitányt, Mezeit nélkülöző együttest. A két átlövő, Ilyés és Laluska, valamint Bendó és Vadkerti válogatott formában játszott, de hasonlóan jól teljesített az Andjelkovics-Djurkovics belső tengely is. A Veszprémben csak Lazarov és Perez remekelt, ami kevésnek bizonyult a jó napot kifogó Szeged ellen. A Tatabánya ellen idegenben kellett bizonyítani és végül a Fotex elleni siker étékét növeli, hogy sikerült legyőzni Szathmáriékat is. A 32-23-as végeredmény könnyed győzelmet sugall, de egészen ötven percig jól tartotta magát a vendéglátó. A jobb erőnlét és koncentráció, valamint Ilyés 7 és Bajusz 6 gólja azt jelenti, hogy Laluskáék egy esetleges veszprémi döntetlennel letaszíthatják a trónról a Fotexet.
 
SZÁZSZÁZALÉKOS TELJESÍTMÉNNYEL NYERT a férfi NB I/A csoportos asztalitenisz bajnokságon a Floratom Szeged együttese. Tóth Tibor edző tanítványai a negyedik helyezett Budaörs gárdáját múlták felül magabiztosan 14-4 arányban. A szakvezető egy páros szereplés erejéig bizalmat szavazott a még ifjúsági korú Lele Viktornak, aki jó játékkal rukkolt elő, bár a győzelem elmaradt. A sokkal jobb játékerőt képviselő szegedieket ez nem zavarta meg, hiszen a még mindig klasszis Kriston Zsolt, a tavasszal parádésan szereplő Bohács Gábor, valamint az egyre jobb teljesítményt nyújtó Lukács Levente 4-4 győzelmének köszönhetően végig vezetve nyertek. Szollár Viktor egy győzelme és a Kriston-Bohács pár sikere pedig tíz pontos különbséget eredményezett a két csapat között. A rendszerint szép számú nézősereg jövőre izgalmas mérkőzéseket láthat az Extraligában.
 
VERETLENÜL ZÁRTAK AZ ÉLEN. Utolsó meccsén Sopronban lépett pályára a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. A Bajnokok Ligája ezüstérmes együttes 7:1-es győzelmet aratott a leghűségesebb városban. A szegediek legjobb teljesítményét Karsai László nyújtotta, aki 642 fával zárt, Bódi Tibor 630, Fekete László 598, Kiss Norbert 597, Kakuk Levente pedig 585 fás teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy a Ferroép idei utolsó összecsapásán is győztesként vonulhasson le a pályáról.
 
HARMADIK ÉS NEGYEDIK HELY A MEFOB-ON. A hétvégén egyetemünk adott otthont a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Röplabda Bajnokság négyes döntőjének. Annak ellenére, hogy röplabdás fiaink csak a harmadik, míg lányaink a negyedik helyet tudták megszerezni, egyik csapat sem volt csalódott, ugyanis a hétvégi események remek hangulatban zajlottak. A végső győzelmet a férfiaknál a MAFC együttese szerezte meg, a győri, valamint a házigazda szegediek előtt, míg a negyedik helyen a nyíregyháziak zártak. A női mezőny küzdelmei a Szombathely győzelmével végződött, a Vas megyeiek sorrendben a Nyíregyházát, a Gödöllőt, valamint a szegedieket utasították maguk mögé. Az érmeket és kupákat Badó Attila hallgatói- és közkapcsolati rektorhelyettes adta át. A különdíjak kiosztásánál a szegediek sem maradtak serleg nélkül, ugyanis az egykoron a Medikémiában is megfordult Tamás Zoltán a legtechnikásabb játékos, míg a szintén Extraligás múlttal rendelkező Vakulya Andrea a legjobb támadó címet érdemelte ki.
 
GYŐZELEM PÉCSETT. Az ülőröplabda bajnokság legutóbbi fordulójában Pécsett szerepelt a Csakazért SE csapata. A szegediek eredetileg a házigazda Agora PÜRE együttese mellett a fővárosi HOSC-vel is megmérkőztek volna, azonban a budapestiek végül nem érkeztek meg a torna helyszínére. Maradt tehát a házigazdák elleni összecsapás, amely izgalmas, 106 perces küzdelmet, és végül 3:2-es szegedi sikert hozott. A Csakazért SE végül győztesként térhetett haza Pécsről, ám két hét múlva még nagyobb erőpróba elé néz a csapat, ugyanis május 21-én, szombaton a remek játékerőt képviselő Szombathely, valamint a Vác együttesét fogadják Csíkosék.

konyvtar_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár