2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2005  --  3. szám - 2005 február 28.  --  Sport
BETONOS BRAVÚRGYŐZELEM. A Szeged Beton vízilabdacsapatára nehéz hétvége várt, pénteken az újszegedi sportcsarnokban az európai elitligában jól szereplő Vasas, szombaton a bajnokságban még a fővárosiaknál is előkelőbb helyen álló, második helyezett Egerhez látogattak Vargáék. A két találkozóból pontot vagy pontokat remélt Gyöngyösi András vezetőedző, hiszen csak így sikerülhet a bajnokság előtt kitűzött cél megvalósítása: a legjobb négy közé kerülés. A még mindig eltiltását töltő vezetőedző helyett megbízott edzőként Juhász György ült a kispadon a Steinmetz-testvérpárral felálló Vasas ellen. Hiába játszott kiválóan mindkét olimpiai bajnok, a Tisza-partiak nagy meglepetésre, imponáló játékkal 10-8-re felülmúlták neves riválisukat. Az első negyedben döntetlen volt az állás, a félidőben 5-4-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Lehmann bombáinak, Ágner emberelőnyből szerzett góljainak, valamint a parádésan védő Barátnak köszönhetően az utolsó negyed előtt már 8-6-ra elhúzott a Szeged. Szinte hibátlan fórkihasználásának köszönhetően tartotta előnyét a végül három gólig jutó Éles vezérletével a Beton, és régen látott kitűnő játékkal magabiztosan győztek Tóth Lászlóék a bombaerős Vasas ellen.
Az Eger viszont megoldhatatlan feladat elé állította Komlósiékat. Bebizonyosodott, hogy 24 óra alatt is nagyot fordulhat a világ: a pénteken még roppant hatékony emberelőny-kihasználás a semmibe veszett, 14 lehetőség maradt kihasználatlanul. A 9-3-as hevesi győzelemből kivette részét az egykori szegedi, a két gólig jutó Weszelovszky, valamint Kiss Csaba is. A betonosok a legjobban azt sajnálhatták, hogy az egri, nem pedig a Vasas elleni derbivel kerültek vissza hosszú idő után a televízió képernyőjére.
 
MAGABIZTOS PICK-SIKER. A Pick kézilabdacsapata a kellemetlen stílusban játszó Győrhöz látogatott az NB I. tizenhatodik fordulójában. Kötelező volt a győzelem Kovács Péter tanítványainak, hiszen csak így tarthatták egy pontos előnyüket a harmadik helyezett Dunaferrel szemben. A 27-16-os vendégsiker magabiztos győzelmet takar, de az első félidőben akadtak nehézségeik Bajuszéknak. A hétközben Fotex Veszprém ellen zártkapus mérkőzéssel készülő Pick jól kezdett (2-5), de az agreszszívan védekező hazaiak 7-6-ra átvették a vezetést. Nem csoda, a két csapat jól ismeri egymást, mert Herbert, Gerhárth évekig a Tisza-partján, Szabó Péter pedig a Rába-partján kézilabdázott. A félidőben Puljezsevics vezérletével fordított a Szeged, így 10-8-as előnnyel tértek pihenőre Mezeiék.
A második játékrészre kipukkadt a Győr! A válogatott átlövők vezérletével, Ilyés 6, valamint a nyáron Leónba szerződő Laluska 5 góljának köszönhetően fokozatosan húzott el a vendéggárda. Kovács Péter pályára küldte fiatal tehetségeit, közülük az ifjúsági válogatott Balda a góllövőlistára is feliratkozott. Győzelmével a Pick előnye egy pont a harmadik helyezett Dunaújvárossal szemben, és három pontos lemaradással követi a listavezető Veszprémet.
 
CSAK FORMALITÁS A VISSZAVÁGÓ A FERROÉP SZEGEDNEK. Tovább menetel a Bajnokok Ligájában a Ferroép tekecsapata. A negyeddöntő első mérkőzésén Kaszás Zoltán vezetőedző fiai már-már kiütötték a német Staffelsteint. Az idén különösen jól szereplő tekések 7-1-re múlták felül a vendégeket, és ez a megnyugtató előny minden bizonnyal elég lesz a visszavágóra. A hazaiak legjobbja, Fekete ezúttal is kitett magáért, de társai: Kiss, Kakuk, Karsai és Bóta is kiválóan gurítottak. Nem férhetett kétség ahhoz, hogy melyik a kiegyensúlyozottabb, jobb csapat. A szegediek célja: a BL-döntőbe jutás, de előbb hátra van a március 12-ei németországi visszavágó. Ha ilyen formában játszik a Ferroép, akkor nem lehet kérdéses, ki jut Európa legjobb négy csapata közé.
 
VÉGJÁTÉKBAN MARADT ALUL A SZEVIÉP. Az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé jutásával a Szeviép női kosárlabdacsapata fennállása legnagyobb sikerét érte el, de Ujhelyi Gábor vezetőedző és tanítványai nem elégedtek meg e szép sikerrel. A Final Four-ért jutásával az izraeli kirakatcsapatot, a Ramat Hasharont kell búcsúztatniuk Mészároséknak. A házigazdák erősségét mi sem jelzi jobban, hogy többek között a sportág csúcsának számító WNBA-t is megjárt két amerikai, az Európa-bajnok lengyel válogatott kiválósága, három honosított exszovjet, valamint a szegediek egykori kulcsembere és jelenlegi edzőjének lánya, Ujhelyi Petra alkotja az együttest. A nem mindennapi találkozás még nagyobb nyilvánosságot és érdeklődést biztosított az EK-ban egyedüli magyarként versenyben lévő Szegednek.
Jól tartotta magát kezdetben a vendéggárda, de 9-8-as vezetés után hibák csúsztak a támadásokba. Az első negyedben nyolc, majd a szünetre tizennégy pontos előnyre tettek szert a tel-aviviak, nagyban köszönhetően a két magabiztos amerikai ponterősségének és az agresszív védekezésnek.
A Szeviép nem adta fel, és bebizonyította: nem véletlenül búcsúztatták már a korábban kétszeres Euroliga-győztes szlovák Rózshegyet, majd a német listavezető Dorstent. A sérülten is végletekig küzdő Kajdacsi vezérletével nyolc pontra csökkentette hátrányát a vendéggárda, a különbség állandósulni látszott, hiszen három perccel a mérkőzés vége előtt is csak 73-62-ra vezetett a Ramat. Az izraeliek időkérése jó húzásnak bizonyult, 13-0-ás szériát produkálva végül 86-62-re győzött a vendéglátó. A visszavágón csak parádés játékkal, valamint szerencsével sikerülhet a továbbjutás.
Még ennél is nagyobb hátrányt kellett volna ledolgoznia a szeviépes lányoknak vasárnap a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Diósgyőr elleni visszavágón. Nos, a bravúr elmaradt, hiszen az idegenben elszenvedett 88-62-es vereség után hazai pályán sem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel az Ujhelyi-lányok: 74-72-re győzött, s kettős győzelemmel jutott a négy közé a Farmer, Jokovics és Fürész által vezérelt DKSK.
L. L., P. M. L.

DSC_1794_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár