2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  22. szám - 2005. december 5.  --  Sport
A BETON NYERTE A PRESZTÍZSRANGADÓT. Hibátlanul zárta a Szeged Beton vízilabda-együttese a hétvégi kettős fordulót az OB I-es pontvadászatban. Gyöngyösi András mester alakulata pénteken a Pécset, szombaton a Szentes gárdáját győzte le magabiztosan az újszegedi Sportuszodában. A Beton a két kötelező győzelemmel továbbra is az élmezőny mögött, a negyedik helyen helyezkedik el a tabellán. Egy tucat találatot lőttek Komlósiék a Pécs gárdájának, ezzel magabiztos 12-6-os győzelmet arattak. Hiába kezdett jól a Szeged, a második negyedben a vendégeket erősítő olimpiai bajnok Kósz Zoltán bemutatott egy-két bravúrt, így a szünetben csak egygólos volt a hazaiak előnye, 4-3. A végül három találatig jutó Hosnyánszky gólerősségének köszönhetően rákapcsolt a Beton, és sima győzelmet aratott.
A Szentes elleni megyei rangadó ezúttal kevesebb izgalommal szolgált a szokásosnál. A Szeged parádésan kezdett, gyakorlatilag az első negyed után eldőlt a találkozó sorsa, 5-1. A három góljával a mezőny legeredményesebb góllövőjének bizonyuló Lehmann István vezérletével végül 12-5-ös szegedi győzelem született. Jövő héten a Dinamo Moszkva elleni Len-kupa-visszavágó következik. Nem lesz könnyű dolga a Szegednek az orosz fővárosban, mivel a Dinamo a Tisza partján 8-4-es győzelmet aratott Hosnyánszkyék ellen.
 
GÓLCSÚCCSAL GYŐZÖTT A PICK SZEGED. Könnyed győzelemmel hangolt a Pick Szeged kézilabdacsapata a Ciudad Real elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre. Kovács Péter vezetőedző gárdája 41-23 arányban múlta felül a Debrecen együttesét, így továbbra is száz százalékos teljesítménnyel büszkélkedhet a honi pontvadászatban. A vezetőség nem számított könnyű mérkőzésre, hiszen a hosszú ideje sérült Ilyés Ferenc mellé csatlakozott Krivokapics is. Sőt a Dunaferr elleni rangadó hőse, Nenad Perunicsics sem vállalta a játékot, de azért leült a kispadra. Ennek ellenére nem volt kétséges, melyik csapat szerzi meg a két bajnoki pontot, hiszen már az első félidőben tetemes, nyolcgólos előnyt szerzett a Pick, 18-10. Kovács Péter mester bátran játszatta az eddigi epizódszereplőket, akik meghálálták a bizalmat. Bakos nyolcszor, Lendvay hétszer, a fiatal Lele Ákos pedig ötször volt eredményes. A találkozót követően a Szeged csak a keddi, a friss Európai Szuperkupa-győztes Ciudad Real elleni szegedi derbire koncentrál. A nagy ütközet 6-án (kedden) 18.30-kor kezdődik az újszegedi Sportcsarnokban.
 
OTTHON, ÉDES OTTHON... Az NB I-es futsalbajnokság múlt heti, 9. fordulójában a többszörös bajnok, ám az idei szezonban igencsak botladozó Cső Montage-hoz látogatott az Első Beton, s sajnos sima, 3-0-s vereséget szenvedett. A szegedi együttes mentségére el kell mondani, hogy hiányzott a kiállítás miatt eltiltását töltő Csúri és Balog. Ettől függetlenül azonban nagyon nehéz lesz a gárdának bekerülnie a legjobb négy közé, ha nem javít idegenbeli teljesítményén. Két körrel az őszi szezon zárása előtt 16 ponttal a tabella hatodik helyét foglalják el Brinszkyék, akik december 5-én (hétfőn) 19 órától a megyei rivális, jelenleg 4. helyen tanyázó Legrand-Szentest fogadják az újszegedi Sportcsarnokban. Rangadó lesz a javából! Ahhoz, hogy Szabó Zsolt tanítványai megkapaszkodjanak a közvetlen élmezőnyben, mindenképpen szükségük lesz mindhárom bajnoki pontra.
 
TOVÁBB TAPAD A TISZA VOLÁN SC. A labdarúgó megyei I. osztályban tavaszról előrehozott fordulót rendeztek a hétvégén. A harmadik helyen álló Tisza Volán SC-Szeviép a középmezőnyhöz tartozó Ásotthalom együttesét látta vendégül a Felső Tisza parti stadionban. A szegediek annak tudatában léptek pályára, hogy a két fő rivális, a Csongrád és a Balástya is begyűjtötte a három bajnoki pontot, így mindenképpen győzniük kell, ha tartani kívánják a lépést az első két helyezettel. Ennek megfelelően is kezdett Vágó Attila gárdája, s hamar megszerezte a vezetést Búrány révén. Ezt követően is többet birtokolta a labdát s mezőnyfölényben játszott a Volán, ám újabb találatot csak a mérkőzés végén szerzett a hazai csapat: Vida mattolta a vendégek portását. A 2-0-s sikerrel a szegedi csikócsapat továbbra is tartja harmadik helyét. Az utolsó idei mérkőzésen az Újszentivánhoz látogatnak majd Harmosék.
 
SZEVIÉP: ELŐRE! A Szeviép-Szeged NB I A-s női kosárlabdacsapata múlt hét végi, Győr elleni bajnokiját elhalasztotta a kick-box világbajnokság miatt, de mivel ezt megelőzően az alapszakasz feléhez érkeztünk, érdemes áttekinteni, hogy is állnak a lányok. Nos, tíz meccsből négyet nyertek, hatot veszítettek, ami a hetedik helyhez elegendő. Váratlan kudarcok érték a csapatot a Zala Volán ellen itthon, illetve a Szolnok ellen idegenben. Ez eddig korántsem az a szereplés, amiről a vezetők és a szurkolók álmodtak. A negyedik hely elérhetetlennek látszik, ám mivel a rivális Szolnok és Zala Volán is váratlan vereséget szenvedett a 10. fordulóban, halvány reménysugár még maradt az ötödik helyre. Ez azért lenne fontos, mert így a Szeviép a negyeddöntőben elkerülhetné a mezőnyből kimagasló Pécs, Sopron, Diósgyőr hármast. Számolgatni azonban csak akkor érdemes, ha a második tíz meccsből hatot vagy hetet hozna a csapat.
 
HOZTA A KÖTELEZŐT A FLORATOM-SZEGED. A sereghajtó Harkány együtteséhez látogatott a Floratom-Szeged extraligás asztalitenisz-csapata a bajnokság hetedik fordulójában. A középmezőnyhöz tartozó szegediek nem hagytak kétséget afelől, hogy a jobb együttest alkotnak a harkányiaknál, s 10-4 arányban nyertek. Ezúttal is remekül játszott a Szeged húzóembere, Dudás, aki Kristonnal egyetemben három mérkőzést nyert. Bohács és Lukács egyaránt egyszer diadalmaskodott, és mivel a párosok is sikerrel vették az akadályt, sima vendéggyőzelem született. A Floratom a jövő héten rangadón fogadja a Pécset.
Lukács Levente, Pintér M. Lajos

DSC_13641_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár