2024. április 23., kedd English version
Archívum  --  2005  --  19. szám - 2005. november 14.  --  Sport
FOLYTASSA, PICK SZEGED! Európa legjobb tizenhat gárdája között folytathatja nemzetközi kupaszereplését a Pick Szeged kézilabdacsapata. Kovács Péter mester együttese Ukrajnában győzelmi kényszer alatt diadalmaskodott, majd következhetett a mindent eldöntő utolsó csoportkör a Bajnokok Ligájában, a bosnyák Ljubuski ellen. A Picknek elegendő lett volna az egy pont is a kvartett második, továbbjutást érő helyének megszerzéséhez, de Vadkertiék semmit sem bíztak a véletlenre. A hét gólig jut Krivokapics vezérletével a szegedi gárda tizenegy gólos, 33–22 arányú győzelemmel vágott vissza az odavágón elszenvedett egygólos fiaskóért a Ljubuskinak. A hosszabb ideje sérült Lendvay Péterhez sajnos csatlakozott a közönség kedvence, Ilyés Ferenc is, aki izomszakadása miatt kénytelen volt kihagyni az összecsapást. A felépült Perunicsics mellett viszont Puljezsevics kapus és Andjelkovics is parádézott. A keddi bécsi sorsoláson kiderül, melyik csoportelsővel találkozik a Pick Szeged a nyolcaddöntőben.
 
VERESÉG A RANGADÓN. Egy győzelem, egy vereség a hétvégi mérlege a Szeged Beton vízilabdacsapatának. Gyöngyösi András tanítványaira szombaton az OB I-es pontvadászat sereghajtója, a Neptun gárdája várt. Az újszegedi Sportuszodában nem okozott gondot a két bajnoki pont megszerzése, 17–4-re nyert a házigazda. Vasárnap Egerben már rangadón szerepeltek Baráték. Hatalmas csatában az egykori szegedi Kiss Csaba vezérletével az egriek 13–12 arányban nyertek, hiába lőtt Hosnyánszky öt gólt. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, még 7–7-nél is együtt voltak. Tóth László cserével történő kiállítása döntően befolyásolta a végeredményt, hiszen több mint egy negyeden keresztül center nélkül játszott a Szeged.
 
POCSÉK SZEVIÉP-HÉT. Két mérkőzésen két vereség, ez a Szeviép-Szeged női kosarasainak elmúlt heti mérlege. Az Európa-kupában a szlovén Celje otthonában léptek pályára Zseljko Dokics tanítványai, immár Nagyova Ágnes nélkül, hiszen a bedobó sérülése miatt távozott a klubtól. Hamar elléptek a házigazdák, tizenöt pontos előnyre tettek szert, s hiába zárkózott fel az utolsó negyedben egy pontra a Szeviép, a végén a Celje bírta jobban, s 71–62 arányban győzedelmeskedett. Russai 16, Vukovics és Izsák 12 pontig jutott. A csoport második helyéről a litván Arvi Marijampole elleni hazai meccs dönt, melyet november 16-án (szerdán) 18 órától rendeznek. A hétvégi bajnokin a címvédő, Euroliga-negyedik MiZo Pécset látták vendégül Mészárosék. Rátgéber László együttese hamar tisztázta, ki az úr a pályán: a 10. percben 25–9-re, a 17. percben már 37–13-ra vezetett a Pécs. A Szeviép dicséretére legyen mondva, Zseljko Dokics lányai egy percig nem adták föl, s pontról pontra közelítették meg a vendégeket. Végül csupán hat ponttal, 62–56-ra tudott győzni a MiZo Pécs.
 
GYURCSÁNYI IS KEVÉS VOLT. A bajnokság eddigi legnagyobb szenzációját aratva 7–4 arányú győzelmet aratott az Első Beton futsalcsapata az eddig veretlenül listavezető, 2004-es bajnok Rubeola FC Csömör ellen hazai pályán. Az első játékrész a vendégek nyomasztó mezőnyfölényét hozta. Szabó Zsolt együttese a biztonságra törekedett, s megerősített védőállasaiból kísérelt meg gyors kontratámadásokat vezetni. Nem is eredménytelenül, hiszen Puskás, illetve Brinszky kétszer is eredményes tudott lenni. Háromszor vezetett a Szeged, háromszor egalizált a Csömör. Elsősorban a válogatott erősségével, Gyurcsányival nem bírtak a hazaiak, aki kétszer is mattolta Tihanyit. A vendégek amúgy töménytelen ziccer mellett három tízméterest is kihagytak az első húsz percben. Fordulás után egyre paprikásabbá vált az addig is feszült hangulat (sorra kapták a sárgákat a csömöriek, Szabó Zsoltot meg a lelátóra száműzték). A Beton átvette az irányítást, futószalagon dolgozta ki a helyzeteket. Puskás, Németh, Fekete, majd Brinszky is betalált, Tihanyi pedig az utolsó előtti percig őrizte makulátlanságát. A végén a Csömör ugyan még kozmetikázott az eredményen, de ez talán már őket sem boldogította.
 
BOTLOTTAK A PINGPONGOSOK. Elveszítette veretlenségét az asztalitenisz Extraligában a Flotratom Szeged együttese. Tóth Tibor edző gárdája a belga színekben világbajnoki döntős Podpinkával megerősített Ceglédhez látogatott, és szenvedett 10–5 arányú vereséget. Az már a mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy a szegedieknek csak remek játékkal lehet esélyük a pontszerzésre, hiszen a hazaiaknál több válogatott kerettag is játéklehetőséget kapott. Dudás kettő, Bohács és Kriston egy diadala, valamint a kettejük alkotta páros sikere is kevés volt az üdvösséghez. A Floratom november 19-én 10 órától a tavalyi ezüstérmes Kecskemétet fogadja.
 
BECSÚSZOTT AZ ELSŐ HIBA. A bajnokság tizedik fordulójában elszenvedte első vereségét a Ferroép-Szeged tekecsapata. A Tisza-parti gárda 7–1 arányban kapott ki Zalaegerszegen, de még így is három pont előnnyel vezeti a tabellát a mostani házigazdák előtt. Folytatás következik november 19-én, hazai pályán a Sopron ellen.
 
CSÚCSRA TÖR A VOLÁN. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Csanádpalota együttesét fogadta a Tisza Volán SC-Szeviép. Vágó Attila együttese 2–1 arányban győzött. A gólokat Kökény Tamás és Szekeres Tamás szerezték. A szegedi együttes ezzel a listavezető Csongrád mögött két ponttal lemaradva a tabella harmadik helyén áll.
 
A FŐVÁROSON IS ÁTROHANTAK A BIKÁK. Az NB I-es ülőröplabda-bajnokságban az 5-9. helyért folytatott rájátszás negyedik, budapesti fordulójában mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerték a szegedi Ülő Bikák, s ezzel az élen állnak az öt csapat küzdelmében. Először az eddig veretlen Nagykanizsát gázolták el 3–0-ra, majd ugyanilyen arányban intézték el a pécsi Agora Pürét is. Végezetül még egyszer megmérkőztek a kanizsaiakkal, akik korábban egy fordulóra nem tudtak elmenni. Ezt a meccset 3–1-gyel abszolválták a fiúk. A következő körre Szegeden, a Móricz Általános Iskolában kerül sor november 26-án (szombaton) 10 órától.

DSC_3253_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár