2024. április 18., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  2. szám - 2005. február 14.  --  Sport
PICK GYŐZELMEKKEL FOLYTATÓDOTT A BAJNOKSÁG. Az év végi ünnepek, majd a tunéziai férfi kézilabda világbajnokság miatt csak a múlt héten folytatódtak a férfi NB I küzdelmei. A Pick Szeged együttesére két, nem túl nehéznek ígérkező mérkőzés várt, hiszen szerdán a sereghajtó Százhalombattát fogadták, majd szombaton Szigetvárra látogattak. Nem is baj, hogy Kovács edző tanítványai könnyebb ellenfelekkel mérkőztek, hiszen a csapatból többen is sérüléssel és betegséggel bajlódnak. Bár Vladan Matics már szépen gyógyul bokasérüléséből, a kispadra azért még nem ülhetett le. A csapatkapitány Mezei Richárd neve a Batta ellen még nem szerepelt a jegyzőkönyvben, ám Szigetváron hat góllal tért vissza a csapatba, és a szegediek egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Mivel férfi válogatottunk lemaradt a világbajnokságról, így legjobbjaink januárban az Európa-bajnoki előselejtezőkön bizonyíthatták tudásukat. A keretnek három szegedi tagja volt, a kapus Szente Gábor, valamint a két átlövő Laluska Balázs és Ilyés Ferenc személyében. Mindhárman hasznos tagjai volt a válogatottnak, ám Laluska és Ilyés teljesítményén azóta is látszik, hogy még nem nyerték vissza korábbi formájukat. Azért a Pick Tunéziában is képviseltette magát, hiszen Kovács Péter egy hétig az IHF megfigyelőjeként vett részt a világ legszínvonalasabb vetélkedésén, míg az irányító Daniel Andjelkovics, valamint a beálló Ratko Djurkovics a szerbia és montenegrói nemzeti együttes oszlopos tagjaként látogatott az észak-afrikai városba, ahol végül az ötödik helyen végeztek csapatukkal. A két bajnoki mérkőzés még a tartalékos szegedieket sem állította igazán komoly erőpróba elé, a százhalombattai hazai derbin Kovács edző bátran adhatott lehetőséget a fiatal tehetségeknek is. Az ifjú titánok meg is hálálták a bizalmat, hiszen a 43-20-as sikerből bőven kivették a részüket. A még középiskolás Kiss Olivér többször is hárította az ellenfél lövését, míg Sutka Norbert hatalmas lövést ragasztott időntúli szabaddobásból az ellenfél hálójába. Lele Ákos pedig tizenhét évesen első felnőtt NB I-es mérkőzésén lépett pályára, amelyen büntetőből és akcióból is eredményes volt. A Szigetvár ellen nehezen lendültek játékba a pickesek, a második félidő elejéig akadozott a játék, ám a folytatásban győzött a nagyobb rutin, a szegediek Andjelkovics és Mezei vezérletével 29-21-es győzelmet arattak.
 
SIKERES HÉTEN VAN TÚL A SZEVIÉP. Az elmúlt hét napban négyszer is pályára lépett a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata, amely a múlt vasárnapi, Zalaegerszeg elleni, idegenbeli mérkőzésen új játékost avatott, hiszen az anyagi gondokkal küszködő Szolnok együttesétől leigazolta az egyes és kettes poszton egyaránt bevethető szerbia és montenegrói válogatott Angela Djelmist. Djelmis csereként lépett pályára, és hét pontjával nagy részt vállalt a Szeviép vártnál nehezebb, 61-57-es sikeréből. A szegediek nem tértek haza a zalai túráról, hanem folytatták útjukat a horvátországi Sibenikbe, ahol kedden és szerdán a FIBA Európa-kupa Középső főcsoportjának négyes döntőjén vettek részt. A keddi elődöntő nem ígérkezett igazán könnyűnek, hiszen a fináléba vezető út a házigazdákon keresztül vezetett. A szegedi lányok azonban nem azért buszoztak keresztül az országon, hogy csak úgy feladják. Nem is tették, hiszen parádés játékkal 62-52-es győzelmet arattak, és bejutottak a fináléba. Ott aztán egy másik horvát alakulat, a Croatia Zagreb várta őket. Az első húsz perc teljesen kiegyenlített játékot hozott, a félidőben 22-22 állt az eredményjelzőn, sőt még a 27. percben is 34-34 volt az állás. A szegediektől főleg Russai, Djelmis és Ajanovics remekelt. A folytatásban a zágrábiaknak jött ki jobban a lépés, akik így végül 65-56-os győzelmet arattak. A szeviépesek így a második helyen jutottak a páneurópai negyeddöntőbe, ahol az izraeli Anda Ramat Hasharon ellen lépnek pályára. Érdekesség, hogy a szegediek trénerének, Ujhelyi Gábornak a lánya, Ujhelyi Petra éppen ebben a klubban keresi a kenyerét. Az apa-lánya párharcnak azonban csak március harmadikán lehetnek szemtanúi a szegediek, mivel az első találkozót február 24-én, Izraelben rendezik. A Szeviép elmúlt heti menetelése az itthoni, Szekszárd elleni bajnokival zárult. A találkozó esélyesének még úgy is a szegediek számítottak, hogy a hosszú utazás bizonyára kifárasztotta a játékosokat. A Russai, Ajanovics, Djelmis és Mészáros vezérelte házigazdák ennek ellenére kereken 100 pontot dobtak a kapott 72 ellenében.
 
HOZTA A KÖTELEZŐT A SZEGED BETON VE. Sajnos nem sikerült a bravúr a Szeged Beton VE férfi vízilabda csapatának, ugyanis a Kásást, Marzet, Sapicsot, Jelenicset és még egy sor más világsztárt foglalkoztató olasz Savona Szegeden is nyerni tudott, mégpedig 12-6-ra, és így kettős győzelemmel, 23-13-as összesítéssel jutott a LEN-kupa legjobb négy alakulata közé. A kupabúcsú után két bajnoki összecsapás várt Gyöngyösi András fiaira, amelyen illett ötvenszázalékos mutatót produkálniuk. A szerdai, szegedi összecsapáson kötelező volt a győzelmet megszerezni az ellen a Szolnok ellen, amely legutóbb alaposan kibabrált a legjobb négy közé igyekvő szegediekkel, hiszen 6-6-os eredményt elérve otthon tartotta az egyik pontot. Alaposan fűtötte tehát a revánsvágy Varga Pepééket, és ez meg is látszott a teljesítményükön, hiszen Molnár, Lehmann, Boros és Barát vezérletével 9-2-re lemosták riválisukat, és visszavágtak a korábbi döntetlenért. Az eredménnyel természetesen Juhász György szakosztály-igazgató is elégedett lehetett, aki ezúttal Gyöngyösi három meccses eltiltása miatt a kispadon foglalt helyet. Másnap viszont már nem a Betonnak állt a zászló, ugyanis a szegediek a Domino-BHSE vendégeként a fővárosba látogattak. A kontinens egyik élcsapata ellen csakis a tisztes helytállás lehetett Komlósiék célja. Ez az első negyedben sikerült is, hiszen ekkor csak 4-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban viszont alaposan belelendültek olimpiai bajnokainak, és végül 16-8-as győzelmet arattak.   
 
GYŐZTES FC SZEGED RAJT. Már javában tart a felkészülés a tavaszi szezonra az FC Szeged NB I/B-s futballistái számára. Az alaposan átalakult együttes szombaton, Hódmezővásárhelyen a helyiek ellen első felkészülési mérkőzését is teljesítette, és a szerbia és montenegrói Tresznyics valamint a japán Homma találataival 2-0-s győzelmet aratott. A keret szerdán tíz napos edzőtáborba indul, majd a hónap végén első hivatalos összecsapását is lejátssza, ugyanis a Ligakupában az élvonal jelenlegi második helyezettjét, a Debrecent fogadja.
D. T.

DSC_13641_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár