2024. április 24., szerda English version
Archívum  --  2009  --  12. szám - 2009. november 23.  --  Egyetemi élet
Ös­­sze­vont Egye­te­mi Nyílt Nap
Címkék: Egyetemi Élet

No­vem­ber 26-án im­már ne­gye­dik al­ka­lom­mal ren­de­zik meg az egye­tem nyílt nap­ját a Jó­zsef At­ti­la Ta­nul­má­nyi és In­for­má­ci­ós Köz­pont­ban (TIK). A ren­dez­vény cél­ja, hogy a kü­lön­bö­ző tu­do­mány­te­rü­le­tek iránt ér­dek­lő­dő di­á­kok egy he­lyen kap­ja­nak in­for­má­ci­ót az SZTE-ről és az egye­te­mi egy­sé­gek­ről, ka­rok­ról.
„Az ese­mény 9 óra­kor kez­dő­dik a kép­zé­si ki­ál­lí­tás meg­nyi­tá­sá­val, ez a 12 kar stan­dos ki­he­lye­zé­sét je­len­ti, és ek­kor in­dul a pá­lya­ori­en­tá­ci­ós teszt töl­té­se is” – mond­ja Gusz­tosné Thékes And­rea, az egye­tem PR-referense. 10 és 14 óra kö­zött ka­ri elő­adá­so­kat hall­gat­hat­nak az ér­dek­lő­dők, és dél­ben kez­dő­dik a köz­pon­ti fel­vé­te­li tá­jé­koz­ta­tó, ahol az elő­ző évi je­lent­ke­zé­sek­kel kap­cso­lat­ban kap­hat­nak in­for­má­ci­ó­kat a részt­ve­vők.
A köz­pon­ti elő­adá­son az ál­ta­lá­nos ta­nul­má­nyi kér­dé­sek­ről az ok­ta­tá­si rek­torhe­lyettes tá­jé­koz­tat­ja majd a lá­to­ga­tó­kat. Je­len lesz a Ságvári End­re Gya­kor­ló Gim­ná­zi­um igaz­ga­tó­ja, Do­bi Já­nos is, aki a kö­zép­is­ko­lás­ok szem­szö­gé­ből be­szél a to­vább­ta­nu­lás­ról, to­váb­bá az Edu­ca­tio Tár­sa­dal­mi Szol­gál­ta­tó Non­prof­it Kft.-től Cziot­ka Van­da, aki fel­vé­te­li el­já­rás­ról, a je­lent­ke­zé­sek me­ne­té­ről és a pont­szá­mí­tás vál­to­zá­sa­i­ról tart elő­adást. A tá­jé­koz­ta­tó vé­gén a hall­ga­tók­nak le­he­tő­sé­gük nyí­lik ar­ra is, hogy fel­te­gyék sa­ját kér­dé­se­i­ket a fel­vé­te­li­vel kap­cso­lat­ban.
A ka­ri tá­jé­koz­ta­tó­kon a ka­ri je­lent­ke­zés spe­ci­fi­ku­ma­i­ról a kép­zé­sek­ről, a tár­gyak­ról kap­hat­nak in­for­má­ci­ót az ér­dek­lő­dők és ar­ról, hogy a ké­sőb­bi­ek­ben ho­gyan tud­nak el­he­lyez­ked­ni az adott dip­lo­má­val a mun­ka­erő­pi­a­con. A TIK át­ri­u­má­ban a ka­ri stan­dok­nál egész nap vár­ják az ér­dek­lő­dő di­á­ko­kat, szü­lő­ket, pe­da­gó­gu­so­kat. Itt to­váb­bi kér­dé­sek­re kap­hat­nak vá­laszt pél­dá­ul, hogy a BA/BSc kép­zés foly­ta­tá­sa­ként mi­lyen mes­ter­kép­zé­sek in­dul­nak, hogy adott kar­nak van-e sa­ját kol­lé­gi­u­ma, és ho­gyan le­het oda be­ke­rül­ni. A 12 kar mel­lett kép­vi­sel­te­ti ma­gát az EHÖK, a Hall­ga­tói Szol­gál­ta­tó Iro­da, az SZTE Ide­gen­nyelvi Kom­mu­ni­ká­ci­ós In­té­ze­te, az Egye­te­mi Élet­ve­ze­té­si Ta­nács­adó Köz­pont és az SZTE Kar­ri­er Iro­da is.
A sok hasz­nos in­for­má­ció mel­lett a ta­va­lyi év­hez ha­son­ló­an a Me­ző­gaz­da­sá­gi Kar lé­ze­res lö­vé­szet­tel szí­ne­sí­ti a prog­ra­mo­kat a TIK ki­ál­lí­tá­si te­ré­ben. És hogy még mi­ért éri meg el­jön­ni? „Leg­in­kább azért, mert a TIK a hely­szín, így a kö­zép­is­ko­lás­ok be­csöp­pen­nek az egye­tem­re, egy olyan köz­pon­ti hely­re, amit az egye­te­mis­ták is na­gyon sze­ret­nek. Be­me­het­nek a kö­ze­li ka­rok épü­le­te­i­be, és tu­laj­don­képp át­érez­he­tik az egye­te­mi han­gu­la­tot” – vá­la­szol­ja Gusz­tosné Thékes And­rea.

T. B.

Bezár