2024. április 19., péntek English version
Egyetemi eseménynaptár
Programok 2008.10.27-2008.11.02.
Október 27. (hétfő):
 
Kémiai előadó napokat tartanak Szegeden október 27-29. között (hétfő-szerda). Szervező: Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja. A program hétfőn 9 órakor kezdődik.
Helyszín: SZAB-székház (Somogyi u. 7.).
 
A "Kisebbségi magyar közösségek a 20. században" című kötet bemutatóját október 27-én 17 órakor tartják. Szervező: SZAB Történeti és Filozófiai Szakbizottság Egyetemes Történeti Munkabizottság, SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék, Emlékpont Múzeum. A résztvevők: Fedinec Csilla és Bárdi Nándor szerkesztők, A. Sajti Enikő, a kötet szerzője, Gulyás László és Miklós Péter felkért bírálók, a beszélgetést Vincze Gábor vezeti.
Helyszín: SZAB-székház (Somogyi u. 7.).
 
Október 30. (csütörtök):
 
A gazdasági környezet és a vállalati stratégiák címmel rendez tudományos konferenciát október 30-31-én (csütörtök-péntek) az MTA IX. Osztály Ipar- és Vállalatgazdasági Bizottsága, az SZTE Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet, valamint az MTA Szegedi Területi Bizottság Gazdaságtudományi Szakbizottsága.
Helyszín: SZAB-székház (Somogyi u. 7.). A részletes program: http://www.eco.u-szeged.hu/konferencia_007/program.html.
 
Cigányok a hispán világban címmel rendez tudományos ülésszakot október 30-31-én (csütörtök-péntek) az MTA Magyar-Spanyol Vegyes Bizottsága, az SZTE Hispanisztika Tanszéke, illetve az MTA SZAB Hispanisztika Munkabizottsága. A konferencia október 30-án 10 órakor Csernus Sándor, az SZTE BTK dékánjának köszöntőjével, valamint Anderle Ádám professzor előadásával indul.
Helyszín: SZTE BTK konferenciaterem (Egyetem u. 2., földszint).
 
Október 31. (péntek):
 
Csillagászati és űrkutatási kiselőadások és távcsöves bemutatók az újszegedi csillagvizsgálóban az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszék szervezésében október 31-én 18 órakor.
Helyszín: Újszeged, Kertész utca, a 70-es autóbusz Hatházak megállójától kb. 300 méterre. Bővebb információ: http://astro.u-szeged.hu.
Bezár