2024. április 24., szerda English version
Egyetemi eseménynaptár
Programok 2008.11.10-2008.11.16.
November 10. (hétfő):
 
Önérvényesítés, hatékony konfliktuskezelés tréninget tart az SZTE Karrier Iroda november 10-11-én (hétfő-kedd). A hallgatóknak a tréningek során lehetőségük van különféle szerepeket, helyzeteket kipróbálni, előzetes tapasztalatokat, élményeket gyűjteni. Az interaktív, gyakorlatorientált foglalkozások az álláskeresésre való felkészítés mellett a személyiségfejlődést, illetve néhány speciális készség fejlesztését célozzák.
A tréningeken való részvétel ingyenes. Bővebb információk a www.sztekarrier.hu weboldalon a Képzések menüpont alatt.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.).
 
 
November 11. (kedd):
 
Kari gólyabált tartanak a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon november 11-én (kedden) este és éjszaka a Tisza szállóban. Szervező: SZTE JGYPK HÖK.
 
 
November 12. (szerda):
 
Új távlatok a hipnózis értelmezésében és alkalmazásában címmel tart előadást Bányai Éva egyetemi tanár (ELTE Affektív Pszichológiai Tanszék, Budapest) az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika „Elme Mater” tudományos továbbképző programjának keretében november 12-én 14.30-kor.
Helyszín: az új klinikai tömb földszinti tanterme (Semmelweis u. 6.).
 
Ortega y Gasset avagy a filozófia eleganciája címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Csejtei Dezső egyetemi tanár (SZTE BTK Társadalomelméleti Intézet Filozófia Tanszék)  november 12-én 18 órától.
Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terme (Ady tér 10.).
 
Nemzetiségi – nemzeti – európai identitás címmel rendez konferenciát november 12-13-án (szerda-csütörtök) az SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézete. A tanácskozás november 12-én 11 órakor a plenáris előadásokkal kezdődik: Tóth Ágnes (igazgatóhelyettes, MTA Etnikai és Kisebbségtudományi Intézete): Identitás és modernitás, Koncz Gábor (igazgató, Magyar Kultúra Alapítvány): A felnőttképzés lehetősége a kisebbségi identitások kezelésében.
Helyszín: Szilléri sgt. 12. A részletek és a program: http://www.jgytf.u-szeged.hu/tanszek/kozmuv/?page_id=191.
 
 
November 13. (csütörtök):
 
Pályázatírási alapismeretek tréninget tart az SZTE Karrier Iroda november 13-án. A tréningen való részvétel ingyenes. Bővebb információk a www.sztekarrier.hu weboldalon a Képzések menüpont alatt.
Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.).
 
 
November 14. (péntek):
 
Fogorvos-továbbképző tanfolyamot tart az SZTE Fogorvostudományi Kara a Szent-Györgyi Napok keretében november 14-én (pénteken) 13 órától az SZTE ÁOK új klinika tantermében (Semmelweis u. 6.). Szervező: C&T Hungary Kft. Kongresszusi Iroda, telefon/fax: (62)-548-485, e-mail: congress@congresstravel.hu.
 
Csillagászati és űrkutatási kiselőadások és távcsöves bemutatók az újszegedi csillagvizsgálóban az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszék szervezésében november 14-én 18 órakor.
Helyszín: Újszeged, Kertész utca, a 70-es autóbusz Hatházak megállójától kb. 300 méterre. Bővebb információ: http://astro.u-szeged.hu.
 
Művészeti kaleidoszkóp lesz november 14-én (pénteken) a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. A tanító- és óvóképzős hallgatók országos találkozója a Hattyas soron, a Topolya soron, illetve a kari díszteremben zajlik.
Szervező: JGYPK Tanító- és Óvóképző Intézet. Részletek később!
Bezár