2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2009  --  7. szám - 2009. április 27.  --  Fókusz
Közel hetven első hely
Áp­ri­lis­ban ren­dez­ték meg a XXIX. Or­szá­gos Tu­do­má­nyos Di­ák­kö­ri Kon­fe­ren­cia ti­zen­hat szek­ci­ó­já­nak ver­se­nye­it. A Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem hall­ga­tói ez­út­tal is szép si­ke­re­ket ér­tek el.
Címkék: Egyetemi életOTDK

Mint az há­rom­ol­da­las ös­­sze­ál­lí­tá­sunk­ból ki­de­rül, a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem diákjai több mint 180 do­bo­gós he­lye­zést, köz­te kö­zel 70 el­ső dí­jat sze­rez­tek a 2009-es OTDK-n. Ez­zel még a 2007-es ered­mé­nye­ket is si­ke­rült túl­szár­nyal­ni.

otdk
Az SZTE Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi Ka­ra a legnépesebb OTDK-szekció rendezője lehetett. Fo­tó: Se­ges­vá­ri Csa­ba


Egye­te­münk idén egyet­len, igaz, a leg­né­pe­sebb szek­ció küz­del­me­i­nek adott ott­hont. Ki­fo­gás­ta­lan ren­de­zés és nagy­sze­rű sze­ge­di sze­rep­lés jel­le­mez­te az áp­ri­lis 16-18. kö­zött az SZTE Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi Ka­ron meg­ren­de­zett Hu­mán Tu­do­má­nyi Szek­ci­ót, me­lyen több mint négy­száz di­ák har­minc­nyolc zsűribi­zottság előtt mér­kő­zött meg. A leg­több he­lye­zést az Eöt­vös Lo­ránd Tu­do­mány­egye­tem és a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem hall­ga­tói sze­rez­ték meg. A leg­több do­bo­góst he­lyet az EL­TE (39) ér­te el az SZTE (37) előt­t, az el­ső he­lyek szá­mát te­kint­ve vi­szont a há­zi­gaz­da Sze­ged bi­zo­nyult a leg­si­ke­re­sebb­nek (14 SZTE-s győz­test je­gyez­het­tünk föl) az EL­TE (12) előt­t. Az in­téz­mé­nyen­ként in­du­ló és he­lye­zést el­ért di­á­kok ará­nyát ös­­sze­vet­ve is sze­ge­di­ek let­tek a leg­ered­mé­nye­seb­bek: csak­nem min­den má­so­dikuk szer­zett he­lye­zést.
Ne­héz rang­so­rol­ni a to­váb­bi szá­mos nagy­sze­rű ered­ményt! Is­mét min­den tu­do­mány­te­rü­le­ten ki­tet­tek ma­gu­kért a TTIK-sok – szo­kás sze­rint ők zse­bel­ték be a leg­több dí­jat az SZTE-sek kö­zül. Tör­té­ne­té­nek leg­jobb ered­mé­nyét pro­du­kál­ta az SZTE ÁJTK, mely az or­szág jo­gi ka­rai kö­zül a leg­ered­mé­nye­sebb­nek bi­zo­nyult az Ál­lam- és Jog­tu­do­má­nyi Szek­ci­ó­ban. Ta­rol­tak az SZTE Gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Kar hall­ga­tói a Köz­gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Szek­ci­ó­ban. A ti­zen­há­rom be­adott dol­go­zat­ból ti­zen­egyet dí­ja­zott a zsű­ri, ami­vel az SZTE GTK is ab­szo­lút el­ső lett a ka­rok or­szá­gos rang­so­rá­ban. Ki­eme­len­dő a BTK-sok, köz­tük a kar pszi­cho­ló­gus­hall­ga­tó­i­nak sze­rep­lé­se is. Ők hu­szon­két dol­go­zat­tal indultak Pé­csett, s ös­­sze­sen ti­zen­két dí­jat hoz­tak el: ez­zel az SZTE Pszi­cho­ló­gi­ai In­té­zet lett az or­szág leg­ered­mé­nye­sebb kép­ző­he­lye!

A XXIX. OTDK szegedi vonatkozású eredményeit itt (Az Agrártudományi Szekciótól a Kémiai és Vegyipari szekcióig) valamint itt (Közgazdaságtudományi Szekciótól a Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióig) olvashatják.

 

szgep_230x154.png

Címkék

Egyetemi élet  OTDK 

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár