2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Sport
SQUASH-VILÁGBAJNOKSÁG AZ SZTE-N. Szeged városa, a Szegedi Tudományegyetem ad otthont az ötödik egyetemi fallabda-világbajnokságnak. Február 6-án a Rektori Hivatalban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Az augusztus 27-étől szeptember 3-áig tartó versenysorozatra közel húsz ország válogatottja várható. Alfi Laser, a nemzetközi szövetség egyik vezetője elismerően nyilatkozott a Szegedi Tudományegyetem adottságairól. Pápai Miklós, a vb helyszínének házigazdája elmondta, hogy a döntőt a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezik. Egy minden oldalról átlátszó, plexivel borított pályát építenek majd, ami rendkívüli látványosságnak ígérkezik. Reményeink szerint az „üvegbúrában” ott lesz majd a szegediek két reménysége is, egyetemünk hallgatói, Kecse Nagy Helga és Kerényi Ádám is.
 
MEGKEZDI AZ ELSŐ BETON. Február 13-án (hétfőn) 19 órakor az újszegedi Sportcsarnokban a Jövőkép Siklós ellen kezdi meg az NB I-es futsalbajnokság tavaszi szezonjának küzdelmeit a tabella hatodik helyén álló Első Beton. A szegedi együttes az ősszel idegenben 5-2-re győzte le ellenfelét, s most is nyernie kell, ha életben akarja tartani egyébként halvány reményeit az elődöntőt érő legjobb négy hely közé kerülésre.
 
MELYIK A SZEVIÉP IGAZI ARCA? A bajnokságban várakozáson alul, a Magyar Kupában viszont bravúrosan szerepel eddig idén a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. A kupaküzdelmek során az előzetesen esélyesebbnek tartott, de anyagi gondokkal küzdő Diósgyőrrel hozta össze a sors a szegedi kosarashölgyeket, akik sikerrel vették az akadályt, hiszen a hazai kilencpontos győzelem után idegenben 66-66-os döntetlent értek el, ezzel bejutottak a sorozat négyes döntőjébe. A hazai pontvadászatban viszont jelenleg csak a hetedik helyen állnak Zseljko Dokics edző tanítványai, miután legutóbb Zalaegerszegen szenvedtek nem várt, 76-55-ös vereséget. A Szolnok elleni vasárnapi hazai bajnokin sikerült a javítás: a Szeviép 85-78-ra győzött.
 
SIMA PICK-SIKER. Gyenge, edzőmeccs jellegű találkozóval nyitotta a 2006-os esztendőt az NB I listavezetője, a Pick Szeged kézilabdacsapata. Kovács Péter mester kíváncsian várta, milyen teljesítményt nyújtanak a svájci Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai. A Pick ellenfele az anyagi gondokkal küszködő Hargita gárdája volt, mely együttes hazai pályája fordulóról fordulóra változik. A Szeged végül elsöpörte a Hargitát, a válogatottból kimaradó, most 7 gólig jutó Vadkerti vezérletével végül 43-19-es vendéggyőzelem született.
 
BETON-PARÁDÉ. Kiütéses győzelemmel folytatta parádés szezonkezdetét a Szeged Beton vízilabdacsapata. A múlt heti, roppant nehéz fővárosi vendégszereplést egy győzelemmel és egy döntetlennel záró Gyöngyösi-tanítványokra ezúttal könnyebb rivális várt. Az OSC-Kaposvár ellen hazai pályán a Beton esélyeshez méltóan gyűjtötte be a két bajnoki pontot, a 17-7-es győzelemmel Vargáék tovább erősítették negyedik pozíciójukat a tabellán. A mérkőzés már a második negyed után eldőlt, hiszen 10-3-ra vezetett a Szeged, a végül három találatig jutó Vukanics és Komlósi vezérletével. A Beton két hét múlva a sereghajtó Neptunnal találkozik.
 
SZENZÁCIÓS FLORATOM. Bravúros győzelmet aratott a férfi asztalitenisz Extra Ligában a Floratom Szeged együttese. Dudásék az eddig veretlen, listavezető Celldömölk gárdáját fogadták, abban a reményben, hogy a 9-9-es döntetlennel végződő őszi összecsapás után hazai pályán nyernek egyik legnagyobb riválisuk ellen. A Kriston-Bohács, valamint a Dudás-Lukács páros győzelme megadta a találkozó hangulatát, és nagyban hozzájárult a Floratom repülőrajtjához, hiszen már 8-1-re is vezetett a Szeged. A kiütéses győzelem elmaradt, de a párosok mellet Kriston és Bohács 3-3, valamint Dudás 2 győzelme magabiztos, 10-7-es hazai sikert eredményezett. A Floratom így kedvező pozícióból várhatja a két hét múlva esedékes szombathelyi találkozót.

konyvtar_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár