2022. augusztus 9., kedd English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Korábbi szemeszterek  --  XII. szemeszter  --  Egydimenziós nanoszerkezetek: Mi a különbség a makaróni és a spagetti között?
Előadónkról

Kukovecz AkosDr. Kukovecz Ákos
egyetemi docens
SZTE TTIK

Kukovecz Ákos 1974-ben született Szegeden. A József Attila Tudományegyetemen szerzett vegyész diplomát 1997-ben, majd a Szegedi Tudományegyetemen Ph.D. fokozatot Prof. Dr. Kiricsi Imre témavezetésével 2001-ben. 2003 óta az SZTE TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai tanszékén dolgozik, jelenleg egyetemi docens beosztásban.

2008-ban habilitált, 2012 júliusa óta az MTA-SZTE „Lendület” Pórusos Nanokompozitok kutatócsoport vezetője. Csoportja a nanopórusos anyagok szilárd-folyadék határfelületének fizikai kémiáját vizsgálja, különös tekintettel az ilyen anyagok szenzorikai alkalmazási lehetőségeire. Foglalkozik még mechanokémiával, heterogén katalízissel és a mesterséges ideghálózatok, valamint a statisztikai kísérlettervezés nanotechnológiai alkalmazásainak kiterjesztésével is. 2001 óta van folyamatos kapcsolata az EU kutatási keretprogramjaival; meghatározó szerepe volt egy szegedi FP6 és három FP7 pályázat elnyerésében, 2008 óta pedig rendszeresen bírál is EU-s pályázatokat.

Oktatóként a vegyészmérnöki tudományhoz és a nanotechnológiához kapcsolódó kurzusokat tanít, a kutatási területén diplomamunkákat és PhD témákat vezet. Munkáját a Lendület kutatócsoport elnyerése mellett a Magyar Kémikusok Egyesületének nívódíjával, a Debreceni Egyetem Innovációs Díjával, az MTA Polányi díjának ifjúsági tagozatával, valamint Bolyai János és Magyary Zoltán ösztöndíjakkal ismerték el. Több, mint 150 publikáció és 9 szabadalom társszerzője. Ezek összesített impakt faktora 282 és ezideig 1664 független hivatkozás érkezett rájuk. H-indexe 23.

Hobbijai a fényképezés, a tudománytörténet és a késkultúra.

Tart5_230x154.png

Címkék

Rendezvénynaptár *

 • Pataki Tibor- SAJÁT KÖNYVTÁR című kiállítása
  július 14. - augusztus 21.
 • Pót záróvizsgára jelentkezés időpontja
  július 22. - augusztus 19.
 • Kloáka-kanális-klozet- Szeged csatornázásának kultúrtörténete
  július 27. - március 30.
 • Adategyeztető űrlap kitöltése
  augusztus 01. - augusztus 20.
 • A személyes ügyintézés szünetel a GYTK Tanulmányi Osztályán!
  augusztus 04. - augusztus 18.

Gyorslinkek

Bezár