Kovács Erzsébet, az Élelmiszermérnöki Intézet professzora hangsúlyozza, hogy a karon végzett hallgatók jól képzett, hasznosítható tudással rendelkező, önálló munkára képes kreatív szakemberek, akik a hazai és külföldi munkaerőpiacon számíthatnak biztos állásra. Azért érdemes tehát a Mérnöki Karon tanulni, mert a mérnöki diplomák még ma is piacképesek. Az egyre szélesedő oktatási palettán azok a képzések jelennek meg, melyeken szerzett tudásra gyakorlati igény van.
„A képzések közül kiemelném az élelmiszermérnök szakot. Az egészség megőrzésében alapvető fontosságú az elfogyasztott élelmiszer minősége, annak biztonsága az alapanyagtól a termékig. Az élelmiszermérnök szak egyik oktatójaként nagy lehetőségeket látok a képzésen szerzett tudás perspektívájában. A hallgatók egyéves alapozás után gyakorlatorientált képzésben vesznek részt az állati és növényi eredetű élelmiszerek feldolgozását illetően. Ezen ismeretek nélkül nem lehetséges a jó minőségű alapanyagokból a termék előállítása sem a kisvállalkozásokban, sem a nagy cégeknél. A végzett szakemberek számos beosztást betölthetnek a közvetlen termelésirányítótól a fejlesztőmérnökig bezáróan. Aki még magasabb szintű tudást szeretne, az MSc-szinten folytathatja tanulmányait, majd később PhD-képzésen is részt vehet.
A kar egyike a legrégebbi, agrármérnök-képzést folytató intézményeknek, és hatalmas tapasztalattal rendelkezik, emellett oktatói mindent megtesznek annak érdekében, hogy hallgatók megismerjék és elsajátítsák a 'más léptékű', felsőoktatásban szükséges módszereket, továbbá biztosítják a tehetséges hallgatók számára az önképzést a tudományos diákkörök keretében.
Negyvenévnyi tapasztalat után azt mondhatom, személy szerint számomra nagy kihívást és örömet okoz, hogy megszerettessem a hallgatókkal az önálló alkotó munka örömét, és az, hogy az elvonatkoztatott kémiát a gyakorlat oldala felől közelítve alapvető, használható ismereteket sajátíttassak el velük. Különösen sok örömet találok a tehetséges, szorgalmas hallgatók diákköri konferenciákra való felkészítésében.”
MK ,