2024. május 18., szombat English version
Archívum  --  2008  --  5. szám - 2008. március 17.  --  Sport
Megőrizni a respektet
A Kiskunfélegyháza elleni 1-1-es döntetlennel nyitotta a tavaszi szezont az NB III Alföld csoportjában a szegedi Tisza Volán SC.
A döntetlen azt jelentette, hogy a 39 pontos Baja és a 36 pontos Békéscsaba mögött 31 ponttal a harmadik helyen telelő, tucatnyi SZTE-hallgatót a soraiban tudó gárda elé ugrott a tabellán a listavezetőt a fővárosban kiütő Bp. Honvéd II.
 
 
Brinszky Adrián (balra) góljaira nagyon számít a vezetőedző.
 
Az együttest működtető Szeged Labdarúgó Klub Kft. már az ősz második felétől financiális nehézségekkel küzd, így nem csoda, hogy a keret a télen inkább gyengült, mintsem erősödött volna. Három meghatározó játékos, a japán Honma, Szélpál Tamás – a két gólfelelős – , illetve a védő Vida Gergő az NB I-es Diósgyőrhöz szerződött – a DVTK-nak is a Szeviép cégcsoport a főtulajdonosa, a vezetőedző pedig a szintén Szegedről ősszel „átigazolt” Vágó Attila. Bubori Kornél az NB II-es BKV Előrénél folytatja pályafutását, míg Radnai György családi és tanulmányi okok miatt hazaköltözött Debrecenbe. Szintén gondot jelent, hogy Dlusztus Imre, Laczkó János és Harmos Zsolt komolyabb sérüléssel bajlódik. Visszatért viszont anyaegyesületébe a kapus Dongó Dénes, aki 17 évesen már az NB II-ben is védett, illetve Hódmezővásárhelyről jött a szintén ősvolános Mészáros Zoltán, aki elsősorban jobb oldali középpályásként bevethető. Bárdosi Norbertet Csongrádról szerezte meg a Volán, ám ő egyelőre szintén sérüléssel bajlódik.
Protity Sándor vezetőedző – „civilben” az SZTE Sportközpont testnevelője – a nem éppen ideális felkészülés ellenére is bízik csapatában. „A játékosokban természetesen nyomot hagytak a téli időszak történései, elég nehezen lehetett motiválni őket az alapozás, a fizikai erősítés fázisában, miközben a klub léte, további sorsa körül is kérdések merültek föl. Rengetegen foglalkoztak a távozás gondolatával. Most sem minden teljesen világos, de úgy tűnik, a tavaszi szezonra azért biztosítottak a folytatás keretei” – mondta el lapunknak a szakvezető. Hozzátette: heti hat edzéssel készült, tizenkét edzőmeccsen csiszolódott a gárda, de a temérdek elvégzett munka ellenére a mentális tényezőkön nagyon sok múlhat tavasszal.
Protity Sándor maga is kíváncsian várja, ki fogja pótolni a Honma és Szélpál távozásával kiesett húsz gólt, ám bízik gólerős futballistáiban, Brinszkyben, Zakarban és Búrányban. Mint elárulta, az egyékes taktika mellett elsősorban a középpályások felfutására, kapu elé érkezésére és a különböző pontrúgás-variációkra kíván építeni. A célokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: szeretné, ha megmaradna az őszszel tíz győzelmet szerző újonccsapat respektje. „Jó lenne a legjobb hatban végezni, ami – elnézve a riválisok játékospolitikáját – nem lesz egyszerű feladat” – fejtette ki.
A mester szerint több egyetemista játékos számára is kiugrási lehetőséget jelenthet ez a tavasz, így különösen Kreizler Károlytól, Dargó Balázstól, Szabó Attilától, Körmöci Szebasztiántól, Kardos Norberttől vár sokat, de Kökény Tamás és Füle Mátyás találataira is számít.
P. M. L.
Bezár