2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2010  --  6. szám - 2010. április 19.  --  Sport
SZTE-Szedeák: harc az ara­nyért
Két győzelem­mel nyi­tott az NB I/B fel­sőházi rá­ját­szá­sá­ban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák fér­fi ko­sár­lab­da­csa­pa­ta. A Veszp­rém és a Sop­ron el­le­ni si­ke­re­ket kö­ve­tő­en egye­te­münk együt­te­se ve­ze­ti a ta­bel­lát, s re­á­lis esé­lye van ar­ra, hogy fel­jus­son a leg­ma­ga­sabb osz­tály­ba.

Az 1-8. he­lyért fo­lyó rá­ját­szás­ban a Ke­le­ti és a Nyu­ga­ti cso­port négy leg­jobb­ja küzd egy­más el­len úgy, hogy va­la­men­­nyi, az alap­sza­kasz­ban el­ért ered­mé­nyü­ket ma­guk­kal hoz­ták. Oda-vis­­sza­vá­gós ala­pon ját­sza­nak az ala­ku­la­tok, s nyolc for­du­lót kö­ve­tő­en ala­kul ki a baj­nok­ság vég­ered­mé­nye. A ki­írás ér­tel­mé­ben az el­ső he­lye­zett nyer A cso­por­tos in­du­lá­si jo­got.

szedeak
Nyilas István (fehérben) kiváló játékára nagy szükség lesz.
Óri­á­si a tü­le­ke­dés a fel­ju­tá­sért! A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák és a Bony­há­di KSE gár­dá­ja ve­ze­ti a ta­bel­lát há­rom-há­rom ve­re­ség­gel, ám a Jász­be­ré­nyi KSE és a Ka­ni­zsa KK is ott li­heg a nya­ku­kon, ők is csak négy-né­gy ve­re­sé­get vol­tak kény­te­le­nek ed­dig el­köny­vel­ni, Ha­tal­mas harc­ra van te­hát ki­lá­tás a hát­ra­lé­vő hat for­du­ló­ban, hi­szen még leg­alább né­gyen ál­mo­doz­hat­nak a baj­no­ki cím­ről.
„Iszo­nya­to­san tö­mör az él­me­zőny, ren­ge­teg a mas­­szív, ki­vá­ló csa­pat. Az alap­sza­kasz ta­pasz­ta­la­tai azt mu­tat­ták, gya­kor­la­ti­lag va­la­men­­nyi erős együt­tes be­húz­ta a ha­zai mérkőzé­seit, te­hát fő­leg ide­gen­ben sen­ki el­len sem me­he­tünk biz­tos­ra. Rá­adá­sul a rá­ját­szás­ban már hos­­szú, fél na­pos uta­zá­sok ne­he­zí­tik a spor­to­lók dol­gát, így az is sze­re­pet kap­hat, ki tud kön­­nyeb­ben, gyor­sab­ban re­ge­ne­rá­lód­ni. Ne­künk eb­ből a szem­pont­ból ki­csit hát­rányt je­lent, hogy több az idős já­té­ko­sunk, s so­kan ko­sa­raz­nak mun­ka mel­lett. Az itt­ho­ni ta­lál­ko­zó­in­kat min­den­kép­pen meg kell nyer­nünk, Sze­ge­den nem sza­bad bot­la­nunk. Dön­tő fak­tor le­het a vég­el­szá­mo­lás­nál, ki ve­szít meccset oda­ha­za, il­let­ve ki tud bra­vúrt el­ér­ni ide­gen­ben” – vá­zol­ta Bonifert Do­mon­kos ve­ze­tő­edző.
A sza­kem­bertől meg­tud­tuk: a már­ci­us­tól a Szedeáknál dol­go­zó szak­mai ta­nács­adó, Fo­dor Pé­ter se­gít­sé­gé­vel fel­tér­ké­pez­zék a ri­vá­li­so­kat – nagy­üzem­ben folyt vi­de­ók cse­re­be­ré­je a fel­sőházi ala­ku­la­tok kö­zött... Ta­lán en­nek is köszön­hető, hogy a Veszp­rém el­le­ni ha­zai győzel­met kö­ve­tő­en a má­so­dik já­ték­na­pon már­is si­ke­rült hoz­ni azt a bi­zo­nyos pluszt: a SMAFC-NYME ott­ho­ná­ban, Sop­ron­ban di­a­dal­mas­kod­tak a sé­rült Simán­di Ár­pá­dot nél­kü­lö­ző Ti­sza-par­ti­ak. „Na­gyon ag­res­­szív, gyors ko­sár­lab­dát ját­szó csa­pat volt az el­len­fe­lünk, mely az el­ső fél­idő­ben sok kön­­nyű ko­sa­rat ért el, il­let­ve fa­ul­tok­kal tör­te meg len­dü­le­tün­ket. Nem is tud­tunk iga­zán ki­bon­ta­koz­ni, fej-fej mel­lett ha­lad­tunk. A má­so­dik já­ték­rész­ben az­tán to­vább ja­vult a vé­de­ke­zé­sünk, ami vé­gül is meg­hoz­ta a si­kert. Ha­zai pá­lyán 52 pon­ton tar­ta­ni ezt a Sop­ront bi­zony ko­moly fegy­ver­tény! Hu­szá­ros tett ez a győ­ze­lem, nem hi­szen, hogy so­kak­nak si­ke­rül ez a hű­ség vá­ro­sá­ban, nem vé­let­len, hogy kö­zel két évig volt ve­ret­len ott­hon a SMAFC-NYME!” – így Bonifer­t.
Nyíl­tan meg­fo­gal­maz­hat­juk im­már, hogy a Szedeák cél­ja az osz­tály­vál­tás? „Sport­em­be­rek va­gyunk, ma­gas­ra kell ten­ni a lé­cet, hi­szen an­nak van iga­zán ér­té­ke, ha azt át­ugor­juk. Sze­ret­nénk baj­no­kok len­ni! Ter­mé­sze­te­sen na­gyon ne­héz lesz a dol­gunk, de ha nem jön­nek köz­be sé­rü­lé­sek, s vé­gig egy­fe­lé hú­zunk, ak­kor nem le­he­tet­len a kül­de­tés. Csa­ló­dott len­nék, ha nem jön­ne ös­­sze az el­ső hely, de per­sze ak­kor sem om­la­na ös­­sze a vi­lág. Az arany­ér­mes biz­to­san föl­jebb lép­het, de is­mer­ve az A cso­por­tos gár­dák hely­ze­tét, nem el­kép­zel­he­tet­len, hogy nem csak egy ala­ku­lat vált­hat osz­tályt” – mond­ta a mes­ter.
Áp­ri­lis 25-én (va­sár­nap) 19 óra­kor sors­dön­tő csa­ta kö­vet­ke­zik. A csúcs­rang­adón az el­ső a má­so­di­kat fo­gad­ja, a Bony­hád lá­to­gat az újszege­di sport­csar­nok­ba. A fi­úk nagy sze­re­tet­tel vár­ják az ér­tük szo­rí­tó egye­te­mi pol­gá­ro­kat, so­kat se­gít­het a kö­zön­ség tá­mo­ga­tá­sa!

Pin­tér M. La­jos

Bezár