2024. május 3., péntek English version
Archívum  --  2008  --  4. szám - 2008. március 3.  --  Sport
Még több mozgást
A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja tavaly év végén 2200 hallgatót kérdezett meg a testkultúrához, sporthoz való viszonyáról. A kérdőíveket a sportközpont munkatársai dolgozták fel. Az eredményekről Szabó József sportközpont-vezetőt kérdeztük.
A Hattyas sori intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy ilyen átfogó felmérést utoljára a kilencvenes évek elején készítettek. A minőségbiztosítás és egy hosszú távú sportstratégia kidolgozása érdekében már ideje volt megkérdezni a hallgatókat az egyetem sportszolgáltatásaival kapcsolatban.
 
 
Az egyetemisták többsége órai kereteken kívül is sportol. Fotó: S. Cs.
 
„Körülbelül 5500 hallgató veszi fel a kötelező testnevelés kurzust szemeszterenként” – mondta el lapunknak Szabó József. „Ebből kétezer-kétszáz hallgatót kérdeztünk meg a 2007-es év végén többek között arról, hogyan viszonyulnak a testneveléshez, a mozgáshoz, mi a véleményük az egyetemi sportlehetőségekről, az óraadók szakmai hozzáértéséről és az egyetemi sportélet kommunikációjáról. Meglepetésre a hallgatóknak több mint a kilencven százaléka gondolta úgy, hogy az egyetemnek érdemes lenne az élsport irányába is elmozdulnia. Több mint nyolcvan százalék szeretne több sportversenyt, karok közötti rendezvényt. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek közel hatvan százaléka a testnevelés keretein kívül is sportol, de a többség egyetemen kívül. Sokan jelezték, hogy akár négy félévnyi testnevelési kötelezettség is szükséges lenne. A kurzusválasztékot, az oktatóink szakmai felkészültségét jónak ítélték. A kommunikációnkkal, a hallgatók tájékoztatásával kapcsolatban viszont hiányosságok mutatkoztak, ezen mindenképp változtatunk majd.”
A sportközpont vezetője szerint az egyetem az integráció után most került abba a stádiumba, hogy négy-öt év elteltével már láthatóak, mérhetőek az új, egységes rendszer előnyei, hátrányai. Át kell gondolni a sportstratégiát, a működés optimalizálását, a felmérés hosszú távon ehhez szolgáltat alapot. A rövid távú célokkal kapcsolatban a sportvezető elmondta, hogy mivel a diákoknál nagyon népszerűek az extrém sportok, hamarosan egy falmászótermet építenek majd.
D. Cs.

P1250119_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár