Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság  --  Új Magyarország Fejlesztési Terv
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Hazánk 2007 és 2013 között 22,4 milliárd eurós uniós támogatásban részesül, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Ez uniós adófizetők pénze, amely a vidékfejlesztési támogatásokkal együtt közel 8.000 milliárd forint. E hatalmas összeg sikeres felhasználásával megerősíthetjük meglévő adottságainkat, és felszámolhatjuk azokat az akadályokat és visszahúzó-erőket, amelyek gátolják fejlődésünket.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében kiírandó pályázatok alapját jelentő akciótervek 2007. nyarán elfogadásra kerültek, így a pályázatok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által előterjesztett ütemezésben kiírásra kerülhetnek. Az ütemterv alapján több, az egyetem számára releváns pályázat kiírása várható a közeljövőben.
A Szegedi Tudományegyetem szempontjából releváns pályázati lehetőségek
A felmerülő kérdéseivel kérem, forduljon a Pályázati Iroda munkatársaihoz.
SZTE bemutatása, valamint az SZTE projecttapasztalatai.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében kiírandó pályázatok alapját jelentő konstrukciók 2007. nyarán elfogadásra kerültek, így a pályázatok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által előterjesztett ütemezésben kiírásra kerülhetnek.
 
A Szegedi Tudományegyetem vezetése az egyetem pályázati aktivitásának fokozása érdekében az operatív programok egyes konstrukcióihoz, a kapcsolódó funkcionális területeket figyelembe véve a rektorhelyettesek személyében felelősöket rendelt. Adott konstrukció felelőse hivatott biztosítani, hogy az adott funkcionális területen megfogalmazott egyetemi stratégiai irányelveknek megfelelő fejlesztések kerüljenek benyújtásra, mindemellett pedig aktívan közreműködik azoknak a fejlesztési elképzeléseknek a koordinálásában és összehangolásában, ahol az intézmény egy pályázatot adhat be.
 
E honlap célja, hogy minden érdeklődő számára információt nyújtson az Új Magyarország Fejlesztési Tervről, az egyes pályázati konstrukciókról, a Szegedi Tudományegyetemet érintő konkrét pályázati lehetőségekről, valamint azok intézményi koordinációjáról. Amennyiben Ön pályázni fog illetve tervezi, úgy az intézményi koordináció támogatása érdekében kérjük töltse ki az adott pályázatnál elérhető információs adatlapot és a megfelelő formátumban küldje meg a konstrukció intézményi felelősének.
 
A honlapon elhelyezett információk tájékoztató jellegűek, kérjük minden esetben látogassanak el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjára, a www.nfu.hu-ra.
 
A pályázatok beadásával kapcsolatosan a Szegedi Tudományegyetemen a Pályázati Iroda munkatársai adnak felvilágosítást.