2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  13. szám - 2005. szeptember 19.  --  Kapcsolatok
Egézsségfejlesztés a felsőoktatásban
Egészségfejlesztés a felsőoktatásban a bolognai folyamat tükrében címmel kétnapos nemzetközi konferenciát rendeznek Szegeden az SZTE JGYTFK Alkalmazott Egészségtudományi Tanszék fennállásának tízéves és a SZAB Orvostudományi Szakbizottság Egészségfejlesztési Munkabizottsága megalakulásának ötéves évfordulója alkalmából. A szeptember 22-én a Tanulmányi és Információs Központban kezdődő tanácskozást és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket a tanárképző kar egyik legfiatalabb, s talán legdinamikusabban fejlődő tanszékének oktatói és diákjai szervezik – mondta lapunknak Benkő Zsuzsanna tanszékvezető. A tíz esztendővel ezelőtti alapításkor negyven, posztgraduális képzésben részt vevő diákot oktatott a tanszék három munkatársa, ma a hét-nyolcszáz hallgatóval kilencen foglalkoznak, kiegészülve az orvostudományi kar tanáraival. Az egészségfejlesztéssel, egészségneveléssel foglalkozó szakemberek iránt egyre nagyobb az igény a munkaerőpiacon, ennek megfelelően a képzésükkel foglalkozó intézmények száma is folyamatosan bővül. Németországban a Bielefeldi Egyetemen önálló karon folyik az oktatás, hazánkban Pécsett, Szombathelyen és a fővárosban a Testnevelési Egyetemen várja a rendkívül gyakorlatorientált képzés a hallgatókat.
A konferencia hatvanöt előadója – szociológusok, pszichológusok, orvosok, filozófusok és ökológusok – mind saját szempontjai alapján vizsgálja a magyar lakosság egészségi állapotát és az azt befolyásoló tényezőket. Referátumok hangzanak majd el az iskolai és a munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségeiről, a lelki egészség kérdéseiről, a hazai és külföldi népegészségügyi programok tapasztalatairól, valamint a testnevelés, a sport és a rekreáció szerepéről.
A konferenciához kapcsolódóan pénteken egészségnapot szerveznek a fiatal oktatók és az egészségtan-tanár szakos hallgatók. A város nagyobb terein az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt számos program vár: az egészségükért tenni akarók megismerkedhetnek a reformtáplálkozással, a különböző szűréssekkel, prevenciós lehetőségekkel, de lesznek vetélkedők és sportesemények is.

etszk1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár