2024. május 2., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  4. szám - 2005 március 7.  --  Lapjárás
A Coventry University diákjai tervezik meg a jövő Ferrariját
A Coventry University School of Art and Design bekerült azon négy autótervezési iskola közé, melyek a közeljövőben a jövő Ferrari-modelljeinek megtervezésén fognak dolgozni. A „Ferrari: új ötletek egy legenda számára" elnevezésű projektben a világ négy legjobb autótervezői iskolájának diákjai versenyeznek egymással a jövő autócsodáinak megálmodásában. A Ferrari által a versenyre kiválasztott iskolák között van a pasadenai Art Center Collage of Design, a Tokyo Communication Arts, Coventry University School of Art and Design és a torinói European Institute of Design.
Az angliai egyetem autótervezéssel foglalkozó diákjai munkájuk során teljes alkotói szabadságot élveznek majd, azzal az egy korlátozással, hogy terveiknek meg kell őrizniük a Ferrari márkanév legfontosabb ismertetőjegyeit. Nick Hull, az egyetem kurzusvezetője úgy véli, diákjaik számára ez egy álomszerű lehetőség, és külön megtisztelő, hogy a Ferrari elismeri a kurzuson belül végzett munkát. Ez az elismerés is alátámasztja az intézmény által nemrég elnyert „A közlekedési eszközök és termékek tervezésének kiemelkedő központja” díjat.
Minden oktatási intézményből a legjobb diákok vesznek részt a megmérettetésben, annak érdekében, hogy új és innovatív ötleteket hozzanak a Ferrari számára: tudásuk mind a stílus, mind a funkcionalitás területén, az autó belső és külső megjelenésében egyaránt megújulást hozhat, alternatív ötleteik pedig segíthetnek felfrissíteni a nyolchengeres középmotoros és a tizenkét hengeres elölmotoros autók nemzetközileg ismert és szeretett vonalvezetését. A projektben részt vevő iskolákat az oktatásban alkalmazott eltérő szemléletmód alapján választották ki, így azt remélik, hogy egymástól lényegesen eltérő tervezetek születnek majd.
2005 júliusában minden egyes iskolában kiválasztják az öt legjobb tervet. Ezt az összesen 20 modellt a Ferrari Tervezői Bizottságát és a Pininfarina felső vezetését is magában foglaló technikai bizottság fogja elbírálni. Négy győztest választanak ki, emellett különdíjakat osztanak majd. A végső lépésben a Ferrari-vásárlók és a szaklapokat olvasók csoportja fogja megítélni ezeket a modelleket. A négy győztes számára lehetőség nyílik arra, hogy a Ferrarinál munkatapasztalatot szerezzenek, megtéve így az első lépéseket egy egyetemi projekt felől a szakmai tapasztalatok megszerzése felé.
( www.coventry.ac.uk )

DSC_0124_31_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár